Kraftfull aktion mot PBA i Kalmar

– Lekplatsen är rätt farlig. Jag var här med mitt barnbarn och försökte gunga, säger Alva Johansson.
Överlag ser det slitet ut i PBA:s fastighet på Kungsmarken i Karlskrona. Och i Kalmar ser det inte bättre ut.
6 december 2010 kl 15:52 Text: Linda Alfons
Hyresgästföreningen har kavlat upp ärmarna. I Kalmar har de skickat flera klagomål till samhällsbyggnadskontoret, och de har begärt in synpunkter på förvaltningen från 1 000 medlemmar. Varje dag kommer en rejäl bunt brev som kommer att resultera i ansökningar till hyresnämnden.
– Vi tittar på en tvångsförvaltning, säger Anna Mäki, ärendehandläggare.

I höstas gick den lokala hyresgästföreningen i PBA:s hus i Kungsmarken i Karlskrona ut i lokala medier och påtalade bristerna hos PBA. Sedan dess har fönsterrutor och trasiga dörrhandtag lagats.

– Vi har fått en helt fantastisk bovärd, så jag hoppas att han orkar, säger Ann-Christine Ottosson som är ordförande i den lokala hyresgästföreningen.
Men det finns fortfarande mycket att ta itu med. Bara några trappuppgångar bort bor Hamzeh Saleh, hans kökskran har runnit i åtta–nio månader, något han sagt till om flera gånger, men inget har hänt.
– Det är mycket dålig service, tycker Hamzeh Saleh.
 
Någon hyreshöjning vill inte Hyresgästföreningen gå med på. Men ekonomin ser inte bra ut.
– Min uppfattning är att det är lite ansträngt, men det är ingen fara, det finns 200 miljoner kronor de närmaste 2,5 åren, säger Rasmus Rasmussen, vd för PG Ejendomme (se faktaruta).
Han tror att det kommer att ta fyra–fem år att få ordning på allt. Då blir det upprustning och mer fokus på kunden.
– Det är en del som vi får kritik för i dag, rättmätigt också naturligtvis, men det går ju inte att vi ska kunna fixa allt som man vill med något trollspö.

Linda Alfons
Lokalredaktör
010-459 21 04
Ämnen:
Publicerad: 6 december 2010 kl 15:52 Uppdaterad: 7 oktober 2014 kl 14:22