Foto: Anna Rytterbrant

Hyran höjs med 0,65 procent nästa år.

Låg höjning i Laxå

Hyresgästerna i Laxåhem får hyran höjd med 0,65 procent nästa år. Det har bolaget och Hyresgästföreningen förhandlat fram.
15 december 2016 kl 10:37 Text: Anna Rytterbrant

Hyresgästerna i 600 lägenheter hos den kommunala hyresvärden Laxåhem har fått nya hyror. Hyresgästföreningen och bostadsbolaget har kommit överens om en höjning med 0,65 procent. Det innebär en höjning om 32,50 i månaden, för den som i dag har en månadshyra på 5000 kronor per månad.

- De låga räntorna och låga höjningar av taxor har gjort att vi kunde landa på en låg höjning samtidigt är bolaget i behov av en hyreshöjning för att klara av det underhållsarbete de står inför, säger Hyresgästföreningens förhandlare Marcus Johansson i ett pressmeddelande.

Anna Rytterbrant
Lokalredaktör
010- 45 916 01
Ämnen:
Publicerad: 15 december 2016 kl 10:37 Uppdaterad: 15 december 2016 kl 10:42
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.