Skuldsatt hyresvärd insnöad i bil

I höstas beslutade hyresnämnden att hyresvärdens fastigheter skulle tvångsförvaltas. I lördags hittades han efter två månader insnöad i en bil.
20 februari 2012 kl 10:29 Text: Anna Rytterbrant

Hyresvärden tog sin bil och åkte norrut. Enligt uppgifter till annan media, tyder mycket på att han flydde från de skulder som fick hans fastigheter att sättas under tvångsförvaltning i Örebro län.

Kronofogden uppger till Hem & Hyra att hyresvärden har en skuld på närmare 4000 kronor och ett betalningsföreläggande på närmare 34 000 kronor. Under hösten 2011 har 17 betalningsförelägganden funnits registrerade men avslutats. Däribland en skuld på nästan 1,5 miljoner.

Hyresvärden är från den Värmländska delen av Örebro län. Och sedan i slutet av augusti 2011 står hans fastigheter under tvångsförvaltning, efter en ansökan från Hyresgästföreningen i Örebro. Hyresgästerna hade då varit utan varmvatten i elva dagar eftersom värden inte hade betalat fastighetens elräkningar.

Av hyresnämndens handlingar framgår det att det inte är första gången hyresvärden försvunnit. Han dök inte upp vid någon av de förhandlingar som hölls inför beslutet om tvångsförvaltning. Och för hyresgästerna hade han varit oanträffbar sedan årsskiftet 2010/2011, vilket var ett av skälen till att hyresnämnden beviljade tvångsförvaltning.

Anna Rytterbrant
Lokalredaktör
010- 45 916 01
Publicerad: 20 februari 2012 kl 10:29
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.