Foto: Jakob Kindesjö

En av Östgötaportens innergårdar i Hageby i Norrköping.

Utemiljöer rustas i Norrköping

Ökad trygghet, bättre gemenskap och mötesplatser. Det är Östgötaportens tanke med den miljonsatsning som nu ska göras på gårdar och utemiljöer i Norrköping.
22 december 2016 kl 14:57 Text: Jakob Kindesjö

Hyresvärden Östgötaporten var en av dem som sökte och beviljades Boverkets bidrag "Stöd till utemiljöer i socioekonomiskt utsatta områden". Totalt betalade myndigheten ut 200 miljoner kronor i år och av dessa fick Östgötaporten cirka 3,6 miljoner. Pengar som ska gå till tre särskilda projekt i Marielund, Porten-området i Hageby och Källvindsgatan.

– Vi kommer att rusta upp gårdar och utemiljöer. Tanken är att man ska få bättre möjlighet att träffas, känna gemenskap och trygghet. Det ska bli en form av mötesplats och inte bara en ny lekplats. Man ska kunna träffas och göra saker ihop, säger David Lood, regionchef på Östgötaporten.

Upprustningsarbetet ska vara klart senast utgången av 2017. Hur de nya utemiljöerna ska utformas är dock ännu inte helt klart.

– Exakt hur det ska se ut är vi inte klara med utan det här är något vi vill göra tillsammans med hyresgästerna, vad de har för tankar och idéer.  Vi kommer att sätta oss ned och påbörja det arbetet efter årsskiftet, förklarar David Lood.

Jakob Kindesjö
Lokalredaktör
010-459 21 48
Ämnen:
Publicerad: 22 december 2016 kl 14:57
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.