Foto: Marie Häggström

Mr:Sun

Inneboende i Thailand

Mr Sun har jag träffat flera gånger i Thailand när jag varit på besök. Hans historia är sorglig men han har lyckats få sig ett bra liv trots det. Han var gift och och skilde sig för många år sedan. Frun drog med de två barnen och hon vägrade låta honom träffa dem. När barnen blev större och Mr:Sun skulle gå i pension hörde frun av sig. Barnen behövde pengar. 

I Thailand kan man välja om man får ut sin pension (inte stor utan pytteliten) varje månad eller så tar man ut allt på ett bräde så att säga.

Mr Sun var snäll och skickade pengarna till sina behövande barn och tänkte att nu får han träffa dem. Efter utbetalningen av hela hans pension till barnen hörde han aldrig mera av dem.

Med andra ord så har han inga pengar, ingen bostad, är pensionär och måste försörja sig.

Han är otroligt ärlig, snäll och trevlig. Det har gjort att han kan bo i skandinavers hus när de inte är i Thailand. Han sköter om hus, växter och fixar med deras bilar. Han kör taxi med privatbilarna och har arbetat upp en kundkrets som gärna sprider detta vidare till bekanta. 

Det blir inte så många taxikörningar varje dag men han klarar sig. Han berättade för mig att han alltid köper kläder på secondhandstånd och kan få ett par skor för 50 bath(cirka 15sek). Han tipsade gärna var vi kunde handla billigast och var maten var god. 

Att ha sitt eget hem är verkligen guld värt och man träffar på många olika människor med olika livsöden på sina resor.

Marie Häggström
Ekonom
Publicerad: 19 mars 2015, klockan 15:30
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.