Foto: Marie Häggström

Doftspray

När fantasin skenar iväg

Semestern började med en resa i år. Egentligen började den långt innan då vi bokat/hyrde lägenhet av en privatvärd via en förmedling. Mailväxling skedde några veckor innan för att konfirmera att vi verkligen kom och dagen innan för att bekräfta flygtiden.

Vår mycket trevliga hyresvärd ”Dubo” hämtade oss på flyget och hjälpte oss upp för alla trappor till vårt boende i tio dagar. Lägenheten var perfekt för oss två, sovrum med skön säng, kök och ett badrum. Utanför en härlig altan där vindruvor hängde ner från vinrankstaket.

När vi packat upp erbjöd Dubo skjuts till närmaste supermarket och han till och med följde med in. Först tänkte vi: Kan vi inte få gå själva? Men det är inte alltid lätt att hitta vad man ska ha i en ny affär. De pratade dålig engelska och att läsa text på ett för oss okänt språk var inte det lättaste. Vilket kaffe var brygg av alla sorter som fanns? Dubo kom till räddning direkt, och bryggkaffe åkte ner i korgen. Tack gode gud att jag tog med egna sacketter (hade nog blivit svårt att förklara). Väl hemma igen packade vi upp i det pyttelilla kylskåpet och det var dags för ett toalettbesök.

Toalettutrymmet var inte så stort och dusch och toalett stod bredvid varandra längst in, och ett handfat bredvid dörren. Satte mig ner och tittade runt som jag alltid gör, kan ju finnas någon spindel eller annat otäckt småkryp och jag vill inte bli överaskad av detta.

Rent och snyggt, välstädat verkligen. Då fastnar min blick på en konformad sak som står på hyllan ovanför handfatet. Den har ett svart hål i mitten och det ser ut som en kameralins.!!

Tankar yr i skallen och jag hinner tänka: Förstod att det här var för bra för att vara sant, han kommer filma mig i duschen och på toan!!

Skyndar mig dit och vrider och vänder på den och tänker fortfarande, jo då det måste vara en kamera!

Hinner tänka att den måste vara trådlös vilket inte är konstigt i denna tid!  När jag undersökt den noga börjar den helt plötsligt att pysa..en god doft ångar ut i badrummet och jag börjar förstå att det är en luktagottspray.

Får ett hysteriskt fnitteranfall på toaletten och springer ut för att berätta mina onda aningar för mitt resesällskap. Hahaha vad vi skrattade!

Tyckte det var för pinsamt att berätta det för vår hyresvärd men delar nu min lilla hemlighet med er!

Marie Häggström
Ekonom
Publicerad: 20 augusti 2014, klockan 8:23
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.