Hyresgästen flyttade inte och tvingas nu betala 71 100 kronor till sin förre hyresvärd i Malmö.

Dyr nota för hyresgäst i Malmö

Hyresgästen betalade inte sin hyra och blev därför uppsagd. Trots beslutet vägrade han att lämna lägenheten. Nu tvingas han betala skadestånd på 71 100 kronor.
8 september 2016 kl 10:59 Text: Kristina Wahlgren

Trots ett beslut om att hyresgästen var vräkt stannade han kvar i lägenheten. Därför fick kronofogden gripa in och avhysa mannen. Hyresvärden vände sig då till tingsrätten med krav på skadestånd. Hyresvärden ville bland annat ha betalt för kostnader som man ansåg att man drabbats i samband med flytten. Det handlade också om att lägenheten stått tom och inte var uthyrningsbar på ett par månader samt för att man fått genomföra kostsamma reparationer i lägenheten. Bara bristerna i lägenheten hade enligt hyresvärden kostat 45 700 kronor att åtgärda.

Totalt krävde värden ett skadestånd på 71 100 kronor, vilket man nu har fått, enligt en dom i tingsrätten. Dessutom tvingas hyresgästen att betala rättegångskostnader.

Kristina Wahlgren
Lokalredaktör
010-459 23 63
Publicerad: 8 september 2016 kl 10:59
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.