Foto: Rikard Ljungqvist

Johan Lindestaf, Alexandra Ekstrand och hunden Lucifer flyr den heta bostaden under dagtid.

Inte mycket att göra åt kokhet bostad

En miljon hyresgäster anser att de har för varmt inne under sommaren. Och vad husdjuren anser spelar ingen roll – de har ingen talan eftersom bostäder är byggda för människor. Igår 16:02

Kommunalrådet om nattfotbollen: "Utmärkt initiativ men..."

Kommunalrådet Kenneth Nilsson (S), ska göra vad han kan för att delta i nattfotbollen i Oxhagen. Men vill också passa på att diskutera bilden av politiker som sitter vid skrivbord. 21 juli 2016 kl 15:08
Foto: Flickr/Comparitech.com

Obs, montage.

En av tio har blivit lurad vid uthyrning

Ockerhyror, sms-budgivningar och rena bedrägerier. Aldrig har andrahandsmarknaden för bostäder varit så brutal. Var tionde person har blivit blåst på förskottet eller depositionen. 22 juli 2016 kl 15:57
Foto: Anna Rytterbrant

Hyresgästföreningen värvar politiker att delta i nattfotbollen i Oxhagen.

Politiker värvas till nattfotbollen i Oxhagen

I stället för prat i Rådhuset - fotboll i Oxhagen. Hyresgästföreningen värvar Örebropolitiker att delta i nattfotbollen för att skapa kontakter mellan två grupper som sällan möts. 21 juli 2016 kl 11:19
Foto: Rikard Ljungqvist

Ljög för sambon – båda nästan vräkta

Att ha delad ekonomi kan vara riskabelt, om ens andra part slarvar med räkningarna. Mannen försäkrade kvinnan om att hyran betalades – i stället kom ett besked om uppsagt kontrakt. 21 juli 2016 kl 14:37
Foto: SVT

Mannen på andra sidan väggen. Om svenskarna får välja.

Honom vill vi helst ha som granne – i år igen

"Det är nog för att jag är så vanlig". För andra året i rad har tv-mannen Mark Levengood blivit utsedd till den person som flest vill ha som granne. 20 juli 2016 kl 12:22

Norrmän tar över bostadsmarknaden

Av alla hyreshus i Sverige med utländska ägare tillhör nästan var tredje en norrmän. Även bland svenska fritidshus är Norge nu den största utländska ägaren. 19 juli 2016 kl 15:53

Systrarna fick rätt i hyresnämnden. Nu skrivs lägenheten över på den ena av dem.

Foto: Pixabay

Var tionde vågar inte ha fönstret öppet

Mer än åtta av tio hyresgäster föredrar att ha ett fönster öppet när de sover. Men hundratusentals personer vågar inte, av rädsla för inbrott. Kvinnor är betydligt mer rädda. 18 juli 2016 kl 14:40

Kommunalrådet om nattfotbollen: "Utmärkt initiativ men..."

Kommunalrådet Kenneth Nilsson (S), ska göra vad han kan för att delta i nattfotbollen i Oxhagen. Men vill också passa på att diskutera bilden av politiker som sitter vid skrivbord.

Gamla synder kan kosta hyreskontraktet

Mannen kämpade för att hålla sitt taxiföretag flytande – och blev därför sen med hyran. En godkänd ursäkt, tyckte hyresnämnden, eftersom han skärpt sig. Det tyckte inte hovrätten.

Politiker värvas till nattfotbollen i Oxhagen

I stället för prat i Rådhuset - fotboll i Oxhagen. Hyresgästföreningen värvar Örebropolitiker att delta i nattfotbollen för att skapa kontakter mellan två grupper som sällan möts.

Föräldrarna: barnen blir fast hemma

Bara var fjärde förälder tror att deras barn har goda möjligheter att finna en bostad. Varannan befarar att barnen kommer bli tvungna att bo kvar hemma länge.

Birgitta får pengar tillbaka

Minst åtta hyresgäster i Skäggetorp i Linköping har fått ekonomisk kompensation av värden för att det var kallt i lägenheterna i vintras.

Mycket färre bränder i hus av trä

Hus med trästomme brinner tre gånger mer sällan än flerbostadshus i stort – trots att de fått kritik för att vara brandfarliga. Totalt har det brunnit 22 gånger på 20 år.

Systrar fick rätt mot hyresvärden

De två systrarna hade bott tillsammans i Malmö i åtta år, men när de ville skriva över kontraktet på den ena systern sa hyresvärden nej. Nu har de fått rätt i hyresnämnden.

Färre bostadsinbrott så här långt

Under första halvan av året har antalet anmälda bostadsinbrott minskat med tre procent, till sammanlagt 9 700 ovälkomna besök. Stockholm har haft en dramatisk minskning.

Minskat tryck på gräddfil för nya studenter

I samband med terminsstart får 700 nya studenter förtur i AF Bostäders kö. Redan nu märks ett minskat kötryck jämfört med tidigare år.

Socialstyrelsen räknar hemlösa

Socialstyrelsen planerar för en ny stor kartläggning av hemlösheten i Sverige. Den senaste från 2011 visade att 34 000 personer var hemlösa eller utestängda från vanliga bostäder.

Riskerar kontrakt efter otillåten uthyrning

Mannen har utvandrat till Norge men hyr en lägenhet i första hand på Lindängen i Malmö, där det bor andra personer. Det gillas inte av hyresvärden som vill riva hyreskontraktet.

Ingen minskning av dödsbränder

Under första halvåret i år har 57 personer omkommit i bränder, enligt preliminära siffror. Det är ungefär samma nivå som det brukar vara. Men i andra länder minskar dödsbränderna.

Orsakade vattenskador - tvingas flytta

Hyresgästen öppnade vattenkranarna i lägenheten och täppte till avloppen så det blev översvämning. Nu förlorar han sitt hyreskontrakt.

Uppsagd 95-åring får bo kvar

Lagom till sin 95-årsdag får en kvinna i Göteborg en välkommen present: hon kan bo kvar där hon har bott i decennier. En 23-årings behov av lägenheten väger inte lika tungt.

Olagligt källarboende ger böter

Malmövärden tvingas betala ett vite på 50 000 kronor efter att han hyrt ut källarutrymmen som bostad. Det har Mark- och miljödomstolen beslutat.

Uppdrag: Stärka hyresgästernas inflytande vid renovering

Hundratusentals lägenheter måste renoveras. Regeringens utredare Agneta Börjesson ska komma med förslag som ska stärka hyresgästernas inflytande – och möjlighet att bo kvar.

Linköpingsbo vann tvist – får hyra ut i andra hand

En Linköpingsbo får hyra ut sin lägenhet i andra hand mot värdens vilja. Hyresnämnden anser att skälet för uthyrningen, utlandsarbete, är gott nog.

Så ska fler flytta oftare

För att lösa bostadskrisen behöver vi utnyttja vårt befintliga bestånd bättre, så långt är de flesta debattörer överens. På vilken sätt det ska ske råder det dock oenighet om.

Man med "fel" namn får rätt i domstol

Först fick hyresgästen grönt ljus. Men när värden såg att mannen hade ett utländskt namn blev det kalla handen. Tre år senare ger hovrätten mannen upprättelse.

Reformpaket för utsatta områden

Tydliga straff, tidiga insatser i skolan och satsning på samhällsservice ska göra socialt utsatta områden tryggare och mindre segregerade. Det är syftet med regeringens nya paket.

Helsingborgs koloniområden hotas av rivning

En överväldigande majoritet av Helsingborgs koloniområden riskerar att försvinna. Detta stod klart när stadens tjänstemän offentliggjorde Stadsplan 2017.

”Helt ofattbara uthyrningskrav”

Nye bostadsministern är starkt kritisk till de krav som många värdar ställer för att få hyra. "Det är en diskriminering vi tillåtit alldeles för länge", säger Peter Eriksson (MP).

Radonhus kartlagda i Finspång

Hyresvärden Vallonbygden har nu gått igenom samtliga fastigheter i jakt på radon. Enligt bolaget handlar det om ett fåtal hus med förhöjda värden.

Rapport: Här kan en miljon bostäder byggas

En miljon bostäder skulle kunna byggas i bra lägen i de största städerna, enligt en rapport från Hyresgästföreningen. Se listan över var alla dessa bostäder kan få plats.