Avhysningar drabbar många barn

Vräkningarna har minskat det senaste halvåret, men fler barn har drabbats. Varför är oklart, men det är oroväckande, anser Hyresgästföreningens förbundsjurist. 28 augusti 2015 kl 13:14

En av tio i kön behöver bostad

Nästan halva befolkningen på Gotland står i Gotlandshems bostadskö. Men bara en av tio är i behov av en bostad, rapporterar Gotlands Allehanda. 28 augusti 2015 kl 11:32

Polisen i Stockholm på Twitter den 25 augusti.

Blufflägenheter hyrs ut via sociala medier

Sociala nätverk är den nya brottsplatsen för skumma typer som utnyttjar bristen på bostäder. Detta sedan Blocket har infört bättre kontroll av lägenhetsannonserna. 27 augusti 2015 kl 14:56
Foto: Jenny Knutsson

”Bra att det blev grillfest igen. Men det borde vara oftare”, tycker hyresgästen Pål Anmarksrud, en av många som kom när Håkan Johansson och övriga i Hyresgästernas lokala fritidsråd ordnade kalas på Parkgatan.

Flera fall av förskingring inom Hyresgästföreningen

Mellan 200 000 – 300 000 kronor har försvunnit genom förskingring eller slarv. Nu skärper Hyresgästföreningen region Stockholm sina rutiner för att få bukt på problemet. 26 augusti 2015 kl 13:26

Frågar möjliga hyresgäster

Norsjölägenheter funderar på att bygga nytt. Men vad vill möjliga hyresgäster ha? Och för vem ska det byggas? 28 augusti 2015 kl 08:50

En av tio i kön behöver bostad

Nästan halva befolkningen på Gotland står i Gotlandshems bostadskö. Men bara en av tio är i behov av en bostad, rapporterar Gotlands Allehanda.

Skillnader i VA-taxan som ebb och flod

Knappt 1 500 kronor eller mer än 8 300 kronor per lägenhet och år – kostnaden för vatten och avlopp skiljer sig dramatiskt mellan olika kommuner.

Ny förening tar över nedlagd fritidsverksamhet i Boxholm

De populära fritidsaktiviteterna i Boxholmshus bostadsområden hotades av nedläggning. Men nu har en ny förening tagit över verksamheten.

Lång väntan på bostad i många studentstäder

Sedan 2012 har antalet städer där studenter får vänta mer än ett halvår på en bostad ökat från sex till tolv. Och ”mer än ett halvår" betyder ibland långt över ett år.

”Det är synd att de inte vill göra det i vår regi”

– Jag ser ingenting negativt i att ett gäng hyresgäster fixar fritidsaktiviteter men det är synd att de inte vill göra det i vår regi.

Förhandlingar kostar för mycket anser Fastighetsägarna-vd

Utdragna diskussioner om hyresnivån kostar mer för värdarna än vad höjningarna ger, säger vd:n för Fastighetsägarna Stockholm.

Frågar möjliga hyresgäster

Norsjölägenheter funderar på att bygga nytt. Men vad vill möjliga hyresgäster ha? Och för vem ska det byggas?

Fler hyresgäster ska kunna ladda sina elbilar "hemma"

Trots att intresset för elbilar ökar har bostadsbolagen hittills bara satsat på laddstolpar till sina egna fordon. Men nu börjar även hyresgäster få möjlighet att ladda.

Ny tillfällig ledning i Lulebo

En ny vd till Lulebo behövs. Men det drar ut på tiden. Den tillförordnade vd:n ersätts nu av en ny vd - också tillförordnad.

Lägenhetsinbrott svårare att lösa än villainbrott

Polisen är inte särskilt framgångsrik när det handlar om att hitta den skyldige till ett bostadsinbrott – speciellt inte efter lägenhetsinbrott.

Bostadsbristen ska minska i Hackås

Bergs Hyreshus vill bygga åtta lägenheter vid Hovslidensområdet i Hackås.

Fastighetsbolag börsnoteras på löpande band

Fastighetsbolag är glödheta på Stockholmsbörsen. 23 stycken har noterats sedan i november. En investerare säger till Dagens industri att det är ”ett Klondyke med nollränta”.

Begärde muta för hyreskontrakt – döms för mutbrott

En före detta anställd hos bostadsbolaget Förvaltaren krävde 60 000 kronor för att förmedla en lägenhet. Nu döms personen till 8 800 kronor i böter för mutbrott.

Hyresgäster i Kanada gick ihop mot Akelius - fick kompensation

Akelius fortsätter att skapa rubriker i Nordamerika. Efter anklagelser om lyxrenovering har fastighetsägaren nått en uppgörelse med hyresgäster i Kanadas största stad Toronto.

Kontor ger plats för studentbostäder

Campus i Växjö växer. Till höstterminen nästa år beräknas 71 nya lägenheter stå klara och ge husrum till 150 studenter.

Vräks på grund av kissande katt

Parkettgolvet i lägenheten hade färgats mörkt av urin från kvinnans katt. Nu fälls hon i hovrätten på grund av vanvård och tvingas därmed flytta.

Här höjs hyran med 49 procent

Från cirka 4 900 till 7 300 kronor. Så mycket höjs hyrorna för de renoverade tvåorna på Mamregatan. Nu ska fler rustas upp, men hyresgästerna oroas för att inte ha råd att bo kvar.

Lågorna kan sluka både hem och kontrakt

Om en brand förstör din lägenhet kan hyresavtalet förfalla. Therese i Kalmar förlorade sin hund i lågorna och Jimmy i Stockholm var nära att dö. Båda står nu utan bostad.

Så olika sponsrar bostadsbolagen

Kristianstadsbyggen sponsrar föreningar med cirka en halv miljon kronor varje år. HFAB i Halmstad med en miljon. Men Perstorpsbostäder inte alls. Se Hem & Hyras lista.

Fortfarande kemikalier i kranvattnet

Miljontals svenskar riskerar att få i sig gifter via dricksvattnet. Fortfarande upptäcks nya föroreningar av hälsofarliga, så kallade perfluourerade alkylsyror.

Stora prisskillnader beroende på var du parkerar

Att hyra p-plats i centrala Gävle kan kosta fem gånger så mycket som att parkera i Björksätra. Marknaden styr och det är mycket stora prisskillnader.

Tiden är övermogen för bananflugan

Stekande sol och rutten frukt. Ingen kombination är mer lockande för bananflugor. Naturhistoriska riksmuseets biolog spår en kraftig ökning av krypen under sensommaren.

Tomtköp kan ge nya bostäder

Kommunägda Hyresbostäder förvärvar tomtmark i centrala Norrköping. Affären, värd 150 miljoner kronor, kan göra det möjligt att bygga 300-400 nya lägenheter.

Fångar bluffade till sig miljonbelopp – via annons

Inifrån gallret lurade fångarna en familj på drygt en miljon kronor – med hjälp av en falsk bostadsannons och ett par mobiler. Nu döms nio personer i den stora härvan.