av:  Pixabay

Katternas kiss är orsaken till att en kvinna tvingas flytta - efter 40 år i samma lägenhet.

Äldre kvinna vräks för kattkiss

Kommunalarbetareförbundet vräker nu en äldre kvinna för att katterna kissat på golvet. Trots att hon bott i lägenheten i 40 år och aldrig fått någon renovering. 21 oktober 2016 kl 12:21
Foto: Kajsa Wedberg

Oron över för uppsagd sexbarnsfamilj

I september kom beskedet. Hyresnämnden sade ja till uppsägningen av Abdi, Nura och deras sex barn från enrummaren i Åmål. Skälet var främst störningar på grund av trångboddhet. 21 oktober 2016 kl 21:05

Här har barnen störst och minst yta

Barn som växer upp i Stockholm och Sundbyberg har minst bostadsyta i landet. I Danderyd och Vellinge har barnen i genomsnitt 13 kvadratmeter mer att röra sig på. Tabeller! 20 oktober 2016 kl 10:02
Foto: Åsa Eriksson

Skitbra återvinning. De 140 korna tuggar i sig 7,5 ton foder varje dag, vilket blir till 15 kubik bajs och värme för både korumpor i ladugården och hyresgäster i Östersundshem.

Sverigeunik biogas värmer hyresgästerna i vinter

Östersundshems satsar allt mer på biogas och projektet har nu uppmärksammats av Stockholmspolitiker. Kobajset har nått riksdagens korridorer och en Jämtbonde fick nyligen finbesök. 21 oktober 2016 kl 15:15
Foto: Roger Rosenlund

Paret Ekström blev lovade att få tillbaka pengarna för det svarta kontraktet. När det inte skedde gick de till kronofogden med skulden.

Fastighetsägarna vill höja hyran

Fastighetsägarna vill höja hyrorna i Norrköping, Söderköping och Finspång från årsskiftet. Förhandlingar för över 10 000 lägenheter har nu inletts med Hyresgästföreningen. 21 oktober 2016 kl 13:58
Foto: Pernilla Sjöholm

Gränby i Uppsala, som ägs av privata Rikshem, är ett av de större bostadsområden som renoverats på senare år.

Ökad takt för renoveringar

I år kommer fler lägenheter från rekordåren att renoveras än ifjol. Det är privatvärdarna som om ökat takten, medan en marginell minskning noteras hos allmännyttan. 18 oktober 2016 kl 14:22

Parkering i Piteå bebyggs

Parkeringen vid busstationen i centrala Piteå försvinner. I stället ska där byggas bostäder. 21 oktober 2016 kl 12:52

Grillade inomhus – kräver nya golv av värden

Grannar till hyreslägenheten på söder var rädda. Det luktade gas och rök i trapphuset. Vid kontroll visade det sig att grannen saknade el och lagade mat över öppen eld i köket. 18 oktober 2016 kl 11:02

Oron över för uppsagd sexbarnsfamilj

I september kom beskedet. Hyresnämnden sade ja till uppsägningen av Abdi, Nura och deras sex barn från enrummaren i Åmål. Skälet var främst störningar på grund av trångboddhet.

Vägledning ska minska diskriminering av romer

Boverket ska på regeringens uppdrag ta fram ett utbildningsmaterial för att diskrimineringen av romer på bostadsmarknaden ska motverkas.

Sverigeunik biogas värmer hyresgästerna i vinter

Östersundshems satsar allt mer på biogas och projektet har nu uppmärksammats av Stockholmspolitiker. Kobajset har nått riksdagens korridorer och en Jämtbonde fick nyligen finbesök.

"Hyresgäst har blivit ett fult ord"

Rättigheterna för den som hyr bostad minskar ständigt och hyresgäster ses som losers. Organisationen IUT vill se beslut på EU-nivå – annars blir alla utom byggherrarna förlorare.

Fastighetsägarna vill höja hyran

Fastighetsägarna vill höja hyrorna i Norrköping, Söderköping och Finspång från årsskiftet. Förhandlingar för över 10 000 lägenheter har nu inletts med Hyresgästföreningen.

Lägst risk för inbrott i lägenhet

Hittills i år har cirka 15 000 bostadsinbrott anmälts till polisen. De som bor i lägenhet klarar sig bäst undan tjuvarna. Nästan två av tre inbrott sker nämligen i villor.

Parkering i Piteå bebyggs

Parkeringen vid busstationen i centrala Piteå försvinner. I stället ska där byggas bostäder.

Kommunala taxor allt högre

Priserna för el, värme, vatten och avfall fortsätter att stiga. Skillnaden mellan billigaste och dyraste kommunen är dessutom stor - cirka 12 670 kronor per år – hela 78 procent.

Aranäs vill förhandla för 2017 trots strandning

Aranäs Fastigheter kallar till förhandling om 2017 års hyror, trots att 2016 års förhandling ligger strandad i hyresnämnden. ”Vi vill komma framåt" säger vd Jonas Håkansson.

Ny rekordnivå för andrahandshyror

Att bo i andra hand blir allt dyrare. På vissa orter har snitthyrorna ökat med nästan 16 procent visar en sammanställning Hem & Hyra har gjort av siffror från Blocket.

Bromöllahems nya hyror sätter trenden

Nästa år höjs hyrorna i genomsnitt med 0,37 procent för Bromöllahems hyresgäster. Enligt Hyresgästföreningen Region norra Skåne är trenden för låga hyreshöjningar nu satt.

Kraftigt höjda hyror i nyproduktion

Mellan 2014 och 2015 ökade hyrorna i nybyggda hyreshus med 6,7 procent. De regionala skillnaderna är stora: I Stockholm blev en trerummare 12 procent dyrare. I Göteborg 0,4 procent

Trängre på Morkullevägen

Umeå kommun tittar på möjligheten att förtäta 60-talsbebyggelsen på Mariehem. Förhoppningen är att få plats med åtminstone 140 lägenheter till vid Morkullevägen.

Hem & Hyra går mot strömmen

De flesta tryckta tidningar och tidskrifter tappar läsare. Men Hem & Hyra ökar sin räckvidd med 14 procent, jämfört med i fjol.

Chalmers studentbostäder startar egen gratiskö

Närmare 2 200 studentlägenheter försvinner från Boplats Göteborg sedan Chalmers studentbostäder väljer att starta en egen kö. I vår börjar de nya reglerna att gälla.

Fler dör efter fallolyckor

Antalet dödsfall på grund av fallolyckor har fördubblats under 2000-talet. Nu är det fyra gånger fler som dör efter ett fall än av trafikolyckor, visar Socialstyrelsens siffror.

Orimliga skillnader mellan Dalakommunerna

Borlänges taxor är de näst billigaste i hela landet. Taxorna i Vansbro däremot är bland de högsta. Det visar årets Nils Holgerssonrapport.

Bostadsbidraget ska ses över

Bostadsbidragets regler leder till återkrav och skulder för många. Nu planeras en översyn av bidraget. "Det är hög tid", säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S).

”Släng förslaget med höjda tomträttsavgälder”

Förslaget om höjda tomthyror i Stockholm oroar hyresgästerna i innerstan. Vid gårdagens möte om hyresförhandlingarna togs ett uttalande mot de kommunala bostadsbolagens vinstkrav.

Bostadsbidrag skuldfälla för student

Nästan fyra av tio studenter måste betala tillbaka delar av sitt bostadsbidrag långt i efterhand. Bidragets konstruktion borde ändras, tycker Inspektionen för socialförsäkringen.

Hyr ut olagligt till studenter

Fastighetsägarna till studentboendet i gamla fängelset i Karlskrona hyr ut bostäder utan tillstånd. Nu riskerar bolaget sanktionsavgift på 120 000 kronor, enligt lokal media.

Hyresgästers kamp kan bli musikal

Ombyggnation, renoveringar och renovräkningar. Det är tre av huvudingredienserna i en musikal som teaterchefen och regissören Stina Oscarson planerar ihop med Hyresgästföreningen.

Sopkaos kostar över en halv miljon kronor om året

Bildelar, tvättmaskiner och skrotade cyklar. I Stålhagen slängs all möjlig bråte. Kostnad för Hultsfreds bostäder: runt 600 000 kronor extra om året. Det skriver Vimmerby tidning.

Klart med miljardstöd för hyresrätter

Nu sjösätts jättebidraget. Under torsdagsförmiddagen presenterade bostadsminister Peter Eriksson (MP) den slutliga formen för investeringsstödet som ska gå till nya hyresrätter.