Foto: Cecilia Landmark

En känd sexklubb på Hagagatan har fått stänga efter hyresgästernas protester.

Sexklubb stängs efter protest

Det var stökigt i trappuppgången och på gatan. Hyresgäster fick byta sovrum för att få nattro. ”Det känns som vi fått ett nytt liv”, säger en hyresgäst sedan sexklubben flyttat. Idag 14:25

Vårgårda bostäder vill få
mer pengar till underhåll

Ett äldre fastighetsbestånd som kräver underhåll. Det menar Vårgårda bostäders vd ligger bakom bolagets yrkande på höjda hyror med 2,4 procent under nästa år. Idag 18:59

Ingen hyreshöjning i Söderhamn

Länets första hyresavtal för 2016 blev ett nollavtal. Faxeholmens hyresgäster slipper höjning nästa år. Idag 16:39

Åtta av tio ej nöjda med bostadsläget

58 procent av landets invånare tycker att tillgången på bostäder är dålig. De flesta tror också att det kommer bli ännu sämre inom fem år. Det visar en undersökning från Sabo. Igår 12:04
Foto: Jenny Knutsson

Hyreshuset på St Hansgatan 6 i Visby är en av åtta fastigheter i affären.

HSB blir ny värd på Gotland

HSB etablerar sig som ny hyresvärd på Gotland. Organisationen blir ägare till 105 hyreslägenheter i Hemse, Visby, Roma och Katthammarsvik. Idag 16:32

MKB försöker vända
lågt byggande

År 2013 färdigställde MKB 28 lägenheter under ett år. Efter vd-byte och ägarkritik har trenden vänt. I veckan blev det klart att MKB bygger 500 lägenheter i Limhamn. Idag 14:19

Första hyresöverenskommelserna klara i Stockholm

En hyreshöjning på 25 kronor i månaden för en trerummare. Det blev resultatet av de första hyresöverenskommelserna i Stockholm. Totalt är hyrorna för totalt 30 fastigheter klara. Igår 09:24

Ingen ny lag om tillval

Det blir ingen ny lag om till- och frånval i hyresrätter. Regeringen väljer att lägga frågan på is. 27 november 2015 kl 12:16

Lysande happening i Norra Djurgårdsstaden

Surprise! Bättre än så går nog inte att beskriva känslan för invånarna i norra Djurgårdsstaden. De blev inbjuda till en ljusshow – som de plötsligt blev en del av själv.

Allmännyttans sociala roll lågt prioriterad

Länsstyrelserna efterlyser tydligare ägardirektiv om det allmännyttiga uppdraget och den sociala rollen. Exempelvis tar endast tolv av bolagen tar upp vräkningsförebyggande arbete.

Demonstration mot kraftiga hyreshöjningar

Alla ska kunna bo kvar efter renoveringen vid Valla torg. Det var budskapet när hyresgäster demonstrerade mot Stockholmshems krav på hyreshöjningar.

Priset beror på var du bor

11 880 kronor per år. Så mycket skiljer det i kostnad att förse en lägenhet med energi, vatten och avfallshantering i landets dyraste kommun jämfört med den billigaste.

Majorsvillan rivs trots kritik

Den gamla Majorsvillan i Finspångs centrum får inom kort lämna plats för Vallonbygdens nya höghus. Men den kommande rivningen av 1800-tals huset möter kritik.

”Stockholmsmodellen ett alternativ till fri hyressättning”

Svenskt näringsliv ger sig i in i debatten om hyrorna. I en rapport handlar många av slutsatserna om ändrad hyressättning. Men det finns ett förslag som ryms med dagens system.

De är årets bästa grannar

För femte året i rad har Årets granne utsetts i Borlänge. I år prisades gruppen Gladare Jakobsgårdarna för sitt engagemang för grannar och miljön i bostadsområdet.

”Lättare att sätta dit svartmäklare”

Förutsättningarna för att sätta dit personer som handlar med hyreskontrakt har ökat. Den slutsatsen drar Kristian Halldin på polisens underrättelserotel, efter gårdagens HD-dom.

Bor i fjällstuga – blir av med lägenhet

Att åka skidor är bra för hans hälsa, och därför bor mannen större delen av året i en fjällstuga i Härjedalen. Då har han inte behov av lägenheten i Göteborg, anser hyresnämnden.

Unik dom fäller svartmäklare

Svartmäklare måste också betala skatt – trots att verksamheten är olaglig. Det konstaterar Högsta domstolen, och dömer en 40-årig man till fängelse för bokföringsbrott.

Fick varning efter cykelbråk – ber hyresnämnden om hjälp

Ett cykelbråk där ord står mot ord kan ha kostat Ulf Nilsson förtur till en marklägenhet. Nu ska hyresnämnden medla om saken.

Skottskador vanligare i utsatt område

Antalet brottsliga skjutningar har ökat med 20 procent på åtta år. I landets 38 mest utsatta områden är skottlossningar fem gånger så vanligt som i övriga landet.

Sug tar hand om soporna i Ryd

Snart slipper studenter i Ryd problem med dålig lukt från hushållsavfall. Linköpings första stationära sopsug installeras i området.

Vi spolar ner 7 000 ton skräp varje år

7 000 ton tamponger, kemikalier och annat skräp spolas årligen ner i toaletten. Störst är slarvet bland unga människor.

Vidingehem höjer hyran med en halv procent

I dag avslutades hyresförhandlingarna om nästa års hyra hos Vidingehem. Parterna enades om en hyreshöjning på 0,5 procent.

Landsbygden behåller sin befolkning

Fler och fler flyttar till landets tätorter – men inte längre på bekostnad av landsbygden. I stället är det invandring och barnafödande som står för ökningen.