Hem & Hyra JO-anmäler Strömstadsbyggen

Nu har Hem & Hyra fått del av Strömstadsbyggens nöjdhetsundersökning. Alla turer kring ärendet gör att bolaget ändå inte slipper en granskning från justitieombudsmannen. Idag 12:51
Foto: Petra Martinsson

Hyresförhandlingarna för 2015 pågår för fullt.

Hyrorna höjs med drygt en procent

Nästa år höjs hyrorna med drygt en procent. Så ser läget ut i hyresförhandlingarna hittills. Se Hem & Hyras grafik över höjningarna, län för län. 17 december 2014 kl 15:34
Foto: Istockphoto

Så kollar du flyttfirman

Varje år flyttar var åttonde svensk - och många anlitar hjälp vid transporten. Men det gäller att vara noga vid valet av firma, för både pris och vandel kan variera rejält. 16 december 2014 kl 15:57

Lessebohus reagerar snabbt om hyran inte betalas

Lessebohus drar sig inte för att hota med uppsägning när hyran är sen. Å andra sidan ser bolaget milt på upprepade sena inbetalningar. Bara hyran kommer in, det är det viktiga.

Stopp för energisatsning i miljonprogrammen

Det blir inget miljardstöd till energieffektivisering i miljonprogramområden. På torsdagen föll förslaget i riksdagen som en följd av regeringens havererade budget.

Olika service för grovsopor

Vissa bostadsbolag står för regelbunden upphämtning av grovsopor, exempelvis Finnvedsbostäder. Andra gör det inte, exempelvis Ljungbybostäder.

Lägenheter som unga ska ha råd med

Så här ser husen som vunnit Sabos senaste kombohus-tävling ut. Tanken är att de ska ha hyror som unga har råd med.

Fotbollsklubben som ska lyfta området

Fastighetsägarna, kommunen, tre privata bostadsbolag och så HFF, Huskvarna FF. Inte en så oväntad kombination för boinflytande med tanke på klubbens utåtriktade verksamhet.

Klar rödgrön majoritet bland landets hyresgäster

I hyresgästernas Sverige skulle vi knappast ha någon regeringskris. Där finns en stadig majoritet för de rödgröna – och Sverigedemokraterna är långt ifrån någon vågmästarroll.

Strandade hyresförhandlingar i Ystad

Ystadbostäder vill höja hyrorna med 2,86 procent. Alldeles för högt, tycker Hyresgästföreningen. Eftersom parterna inte kan komma överens blir det nu central förhandling.

Förbundsstyrelsen avslår överklagan

Förbundsstyrelsen beslöt i dag att avslå Greger Björkegrens överklagan om suspensionen. Den tidigare ordföranden i Stockholm är portad från förtroendeuppdrag i fem år.

Ny hyra i Övertorneå klar

Lite drygt åtta kronor per kvadratmeter och år blir höjningen hos Matarengihem i Övertorneå. Det innebär att kravet gick från drygt tre procent till en procent.

Var tredje bor trångt i Malmö

Allt fler familjer i Sverige är trångbodda, och störst är problemet i storstäderna. Tydligast är ökningen i Malmö, där nästan var tredje hushåll är trångbott.

Snart kan de låsa om tvätten

Stölder och allmän oordning i tvättstugan på Ekön fick hyresgästerna att tröttna. Hyresvärden Platen lyssnade på synpunkterna och nu har den ombyggda tvättstugan återinvigts.

Sjuksköterskan är vår favoritgranne

Om de svenska hyresgästerna får välja har de helst en sjuksköterska som granne. Och att lyfta fram sitt yrke kan ge viss fördel om man söker lägenhet i andra hand.

Så skyddar du dig

I sort sett alla bostäder har minst en brandvarnare. Men när kollade du om den fungerar senast?

Inget gehör för att införa marknadshyror

Under måndagen höll Bokriskommitten ett avslutande seminarium för att presentera sin vision om en bostadsmarknad med fria hyror. Men de radikala idéerna mötte stort motstånd.

"Vi är oerhört återhållsamma"

Nära eller långt ifrån? Jonas Karlsson (S) menar att kommunstyrelsen och Hyresgästföreningen egentligen står bakom samma princip - när 30 miljoner plockas ut ur Öbo.

Ännu oklart angående suspenderade ordföranden

Under torsdagen skulle Hyresgästföreningens förbundsstyrelse ha diskuterat suspensionen av region Stockholms ordförande Greger Björkegren. I stället sköts ärendet upp.