Boverket: Fler bostäder än beräknat behövs

Prognosen revideras – om än inte dramatiskt. Boverket bedömer att det behövs 710 000 nya bostäder fram till år 2025. TABELL! 22 juni 2016 kl 14:42

Besvikelse efter kraschade samtal

De kraschade bostadssamtalen möts av besvikelse från hyresmarknadens parter. Förhoppningen står nu till blocköverskridande överenskommelser i riksdagen. 21 juni 2016 kl 11:59

Sommarkul på hemmaplan i norr

Alla åker inte bort på semester i sommar. Mer än hälften av landets hyresgäster stannar hemma. Och det finns mycket skoj att göra även på hemmaplan. Här är några aktivitetstips! 23 juni 2016 kl 17:00
Foto: AnnaKarin Löwendahl

”Regionstyrelsen är en skendemokrati”

Hyresgästföreningen i västra Sverige har demokratiska brister och för lågt i tak. Den anser flera föreningsordförande i regionen. Regionordföranden avfärdar kritiken. 21 juni 2016 kl 10:01

Gotlandshem får ny entré

Under sommaren bygger Gotlandshem om sitt huvudkontor i Visby. Tanken är bland annat att skapa en ny och bättre kundmottagning för hyresgästerna. 23 juni 2016 kl 15:03

Bofast halverar utgivningen

Sabos tidning Bofast blir medlemstidning med kommunikationschefen som ytterst ansvarig. Det innebär en halverad utgivningstakt – och tre gånger så stor upplaga. 20 juni 2016 kl 16:39

Hyresgäst dömd för ofredande efter påhopp på granne

69-åringen skrek och var otrevlig mot grannen. MKB:s trygghetsjour blev vittne till påhoppen som enligt domen var ett hatbrott. 23 juni 2016 kl 11:52

Tema: Förbundsstämma 2016

Foto: Conny Pettersson

Bedrövad. Richard Dazley, ombud från region Stockholm, tycker att stämmans beslut om att man bara får vara förtroendevald där man bor är förödande.

"Förödande för storstäderna"

Du ska bara kunna vara förtroendevald i det område du bor i. Det har Hyresgästföreningens förbundsstämma beslutat. Ett förödande beslut för storstäderna, menar Richard Dazley. 19 juni 2016 kl 17:47

Fler lägenheter kan bli verklighet i Gamla stan

Platen har beslutat att väcka nytt liv i planerna på att bygga bostadshus mellan de befintliga i Gamla stan i Motala.

Här är nya förbundsstyrelsen

Valberedningens förslag gick igenom utan protester. Sex nya personer tar plats i Hyresgästföreningens högsta beslutande organ.

Sommarkul på hemmaplan i norr

Alla åker inte bort på semester i sommar. Mer än hälften av landets hyresgäster stannar hemma. Och det finns mycket skoj att göra även på hemmaplan. Här är några aktivitetstips!

Studenter ratar korridoren

Studenter vill bo kollektivt, men är måttfullt förtjusta i den klassiska korridoren. Det visar en undersökning med över 2 000 deltagare.

Gotlandshem får ny entré

Under sommaren bygger Gotlandshem om sitt huvudkontor i Visby. Tanken är bland annat att skapa en ny och bättre kundmottagning för hyresgästerna.

Fler avkastningkrav med nya lagen

Fler kommuner har avkastningskrav på sina bostadsbolag – men varken vinsterna eller hyrorna har ökat. Den slutsatsen drar Hyresgästföreningen i en rapport.

Här vill Karlstadkonsortium bygga 300 nya bostäder

Fyra företag går ihop för att bygga uppåt 300 bostäder i Klaraområdet alldeles intill E18 i Karlstad. ”Ett utmanande och spännande projekt”, säger Preparts Sture Emanuelsson.

ETC Kommunikation gör om Hem & Hyra

Nu är det klart: ETC Kommunikation gör om Hem & Hyra. Lagom till 10-årsjubileet kommer tidningen att få en ny kostym.

Hyresgäst dömd för ofredande efter påhopp på granne

69-åringen skrek och var otrevlig mot grannen. MKB:s trygghetsjour blev vittne till påhoppen som enligt domen var ett hatbrott.

”Sänk kraven för att få hyra”

Inkomstkraven måste förändras eller rentav slopas. Det anser Hyresgästföreningen efter Hem & Hyras granskning.

Airbnb-uthyrning ledde till uppsägning

Kvinnan hyrde ut sin lägenhet i Malmö via Airbnb. Nu tvingas hon flytta på grund av olovlig andrahandsuthyrning

Så hårda är reglerna för att få hyra

Var tredje kommunal värd nekar dig bostad om du har socialbidrag. Det drabbade Cornelia i Åstorp. Se hur hårda reglerna är för att få hyra hos 321 värdar i landet.

Facket agerar mot låga löner

Utländska byggnadsarbetare får 34 kronor i timmen när de bygger Stångåstadens nya lägenheter i Övre Vasastaden. Nu agerar fackförbundet Byggnads mot anställningsvillkoren.

Över 500 nya hyresrätter tack vare prispressade hus

Kombohusen pressar priserna på nyproduktion. Över 500 kommunala lägenheter inte skulle byggts utan Sabos hyllade koncept. Hyran för en trea blir hyran omkring 8 400-9 000 kronor.

Vill ha ersättning för “kränkande” fiberinstallation

MKB skulle installera fibernät i fastigheten på Lindeborg i Malmö. Men något gick fel och nu vill en av hyresgästerna ha ekonomisk ersättning av värden.

Utrikesfödda saknar ofta hemförsäkring

Att sakna hemförsäkring kan stå dig dyrt. Nya siffror visar att det är mångdubbelt vanligare att utrikesfödda står utan skydd om olyckan är framme.

Hopp, prat och mat

Det växlande vädret har ställt till det för festarrangörerna i juni. Men korv och hoppborg är säkra kort!

Svenskar med utländsk bakgrund bor allt trängre

Trångboddheten totalt sett ökar inte. Men bland dem som har utländsk bakgrund är det allt fler som tvingas trycka ihop sig på mindre boyta.

Ny prövning för Hultetbygge

Striden om Hyresbostäders planerade hyreshus i kvarteret Höken fortsätter. Efter nästan två år i olika domstolar ska fallet nu prövas i högsta instans.

Färre unga vuxna bor kvar hemma

Bostadskrisen till trots – Sverige är bland de EU-länder där lägst andel 18 till 34-åringar bor kvar hemma.

Hyresgäster mötte bostadsbolaget om parkering

Hyresgäster på Skomakaregatan i Nybro motsätter sig Nybro bostads planer på nya parkeringsplatser. Igår mötte de bolagets vd.

Sex nya föreslås till förbundsstyrelsen

Sex av tio namn är nya i valberedningens förslag till ny förbundsstyrelse för Hyresgästföreningen. Simon Safari, ordförande i Stockholm, är en av dem.

Nya bostäder på Brända tomten i Olofström

Olofströmshus bygger bostäder på den så kallade Brända tomten.

”Bra med en erfaren politiker”

Tidigare språkröret Peter Eriksson (MP) bli ny bostadsminister. – Bra att det är en erfaren politiker. Jag har höga förväntningar, säger Marie Linder, Hyresgästföreningen.