Foto: Janne Danielsson

För många och för okontrollerade får kostade en kvinna hyreskontraktet. Foto: Janne Danielsson.

Foto: Magnus Åsblad

Det var många som hade sökt sig till Folkets Hus i Varberg, när Hyresgästföreningen hade höstmöte den 23 oktober.

Krönika

Jag var så pepp – men pappa ville inte

Isabelle McAllister: författare, föreläsare

Hem & Hyra testar

Hem & Hyra testar bonuskort

Hitta bästa bonuskortet för dig här.

Krönika

Jag var med och byggde mitt första hus

Thomas Bodström, advokat, författare

Tips för hyresgäster

Så syltar och saftar du

Bär, svamp och frukt. Nu är det dags att skörda vad naturen ger.

Nyhet

Så länge får du vänta på studentbostad

Bristen på studentbostäder är fortfarande stor. Se på Hem & Hyras karta hur många veckor du får vänta.

Tips

Tänk på detta när du hyr ut

Funderar du på att hyra ut en lägenhet i andra hand? Då är det viktigt att tänka igenom en mängd olika saker i förväg

Nyhet

Så mycket kostar flyttstädningen

Flytta är slitsamt, inte minst att städa. Men det går så klart att slippa. Enligt Hem & Hyras undersökning kostar flyttstädningen för en trea 2 400 kronor.

Nyhet

Så slipper du semesterkrypen

Hem & Hyra tipsar om hur du undviker du att få hem ovälkomna husdjur som vägglöss och kackerlackor efter semesterresan.

Hård kritik mot avsättningen av ordförande i Stockholm

Ett tydligt brott mot våra stadgar. Det säger ledamöter i regionstyrelsen efter att styrelsen avsatt Greger Björkegren. Nu ska Hyresgästföreningen utreda om allt gått rätt till. 23 oktober 2014 kl 12:16
Foto: Cecilia Landmark

Greger Björkegren, avsatt ordförande i Hyresgästföreningen region Stockholm.

Foto: Åsa Eriksson

Daniel Kindberg, vd för Östersundshem, tidigare anställd av Peab. Bilden är tagen 2011 vid bygget av Fagerskrapan i samband med ett besök av dåvarande bostadsminister Stefan Attefall.

Östersundshem lägger
korten på bordet

ÖP har i en rad artiklar kritiserat fastighetsaffären mellan Östersundshem och Peab. Vd för bostadsbolaget vill nu kalla till bomöte. Hem & Hyra kan berätta när och var. Igår 12:14

Lyhörd lägenhet
måste undersökas

En hyresgäst klagade på stegljud från lägenheten ovanför. Efter två år och flera domstolsprocesser tvingas hyresvärden att utreda frågan - långt efter att hyresgästen har flyttat. 22 oktober 2014 kl 16:36

Tvistar om fukt i Åseda

En hyresvärd i Åseda riskerar åtgärdsföreläggande. Det handlar främst om eventuella fuktskador i en lägenhet. Igår 12:01
Foto: Petra Martinsson

Skånes första förhandlingsresultat ger liten höjning

En halvering av årets hyreshöjning. Det är resultatet efter Hyresgästföreningens förhandling med KKB i Skåne, som är bland de först klara i landet. Höjningen blir 0,7 procent. Igår 11:23

Han blir ny regionchef

Hyresgästföreningen i Sydost får en ny regionchef. Tony Lönn, i dag personalchef, går nu in tillfälligt och tar över rollen.

Ingen byggsatsning i regeringens budget

Förutom stöd till energieffektivisering finns det inga nya satsningar på bostäder i den nya regeringens budget. "En stor besvikelse", tycker hyresgästbasen Marie Linder.

Kritik mot försäljning av Värmdö Bostäder

En privat ägare kanske kan sköta lägenheterna bättre. Det hävdar Monica Pettersson, M, som vill sälja halva Värmdö Bostäder. Hyresgästföreningen vill att affären stoppas.

Energisatsning på miljonprogrammet

Regeringen vill satsa 1,7 miljarder kronor på energiåtgärder i miljonprogramsområden. Stödet ska kunna gå till fastighetsägare som sätter in värmeväxlare, energiglas och annat.

Nora vann en tävling om framtidens miljonprogram

Hallå där ... Nora Kvassman, bygglovsarkitekt i Västerås, som vunnit energiföretaget WSP:s tävling om hur framtidens miljonprogram ska se ut.

Ny kommunikationschef vill satsa digitalt

En erfaren PR-konsult blir Hyresgästföreningens nya kommunikationschef. Jan Ferlin tycker att förbundet behöver satsa mer på digital kommunikation och ha samma budskap överallt.

Tvångsförvaltning i Ramsberg oroar

Hyresgästerna i Ramsberg är oroliga. I ett beslut i hyresnämnden ska deras hus bara tvångsförvaltas i sex månader till. Sedan kan den tidigare, Hebybaserade, värden ta över igen.

Långa telefonköer till nya rådgivningen

Köer har blivit längre sedan Hyresgästföreningens rådgivningar slogs ihop, enligt en källa med insyn. Chefen på rådgivningen säger att det finns en naturlig förklaring.

Hyresgästföreningen begär sänkta hyror i Svenska Bostäder

Sänkt hyra i Svenska Bostäder från 1 februari. Det kräver Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation gentemot Svenska Bostäder. (Uppdaterad)

Hyresgästföreningen ser över SD-hantering

Efter SD:s valframgångar och bråket kring en annons i början av sommaren ska Hyresgästföreningen nu se över den gemensamma hållningen gentemot Sverigedemokraterna.

Antalet vägglusfynd minskar hos Karlskronahem

Karlskronahem har som rutin att gå igenom alla studentbostäder en gång per termin i jakt efter vägglöss. Höstens genomgång resulterade i fyra–fem fynd.

Andrahandsmarknaden backar - utom i Stockholm

Utbudet av andrahandsbostäder på internetsajten Blocket minskar i hela landet. Förutom i Stockholm. Där fortsätter ökningen av såväl antal annonser som hyresnivåer.

Anklagelser om bordell räckte inte för hyresnämnden

Kommunägda Partillebo menade att det pågick bordellverksamhet i en hyresgästs lägenhet. Men bevisen var inte tillräckliga, enligt Hyresnämnden. Mannen får bo kvar.

Ansökningar om lägre hyra minskar kraftigt

Allt färre av de som hyr i andra hand anmäler ockerhyror. Det beror på ett missförstånd kring en lagändring, enligt Susanna Skogsberg, jurist på Hyresgästföreningen.