Kommunalrådet som nu har skaffat eget

Kommunalråd och fortfarande bo hemma. Det gav upphov till en hel del gliringar. Men nu har Jonny Cato Hansson skaffat eget. Idag 06:01
Foto: Jakob Kindesjö

Hyreshuset i Norrköping ska omvandlas till bostadsrätter.

Fick 140 000 kronor för att flytta

Hyreshuset i Norrköping skulle förvandlas till bostadsrätter. Men när siste hyresgästen vägrade flytta tog fastighetsägaren fram plånboken. 140 000 kronor senare var frågan löst. Igår 08:05

Trevligt folk, filmen om det somaliska bandylandslaget, premiärvisades för Borlängeborna igår. Här filmens skapare Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Anders Helgeson och Karin af Klintberg med Initiativtagaren Patrik Andersson och spelarna Mohammed Ahmed Abdullahi och Hassan Farah. Foto: HENRIK HANSSON

Foto: André de Loisted

Den slitna och misskötta fastigheten i korsningen Rönneberggatan/Sankt Olovsgatan i Landskrona, kan komma att tvångsinlösas.

Dyrt att elda hemma på golvet

111 470 kronor, så mycket kostar det att elda inne i sin lägenhet. Och det är vad tre män måste betala till Hultsfreds bostäder efter att ha gjort just det. Igår 11:00
Foto: Kenneth Samuelsson

Elin Gauffin och Kiné Mbaye har genomfört nattvandringar i Enskededalen.

Kriminella styr i bostadsområden

Dödsskjutningar och öppen narkotikaförsäljning. Kriminella gäng skrämmer till tystnad i flera områden i länet. I Enskededalen engagerade sig hyresgäster mot våldet. Igår 09:42
Foto: Jenny Knutsson

Anna har mögel i badrummet som inte blir åtgärdat.

Din Bostad fixar inte brister

Ruttna balkonger, mögel i badrum och dålig värme och ventilation. Anna Bolin har påtalat bristerna för sin hyresvärd Din Bostad i flera år, men inget händer. Igår 07:46
Foto: Jenny Knutsson

Enligt regionordförande Björn Johansson är suspension en ovanlig åtgärd inom Hyresgästföreningen. Senast det skedde i Östergötland var för två år sedan. Bilden har inget samband med artikeln.

Nytt försök med åtgärdsföreläggande i Kalmar

Efter många turer enades Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna om vilka åtgärder en hyresvärd skulle genomföra i sin fastighet i Kalmar. Det skulle vara gjort 30 augusti 2014.

Därför stoppas inte värsta värdarna

Listan på värdar som grovt missköter sig har inte blivit kortare. Trots stora brister kan de ha kvar sina hus år efter år. Den lagstiftning som finns utnyttjas inte fullt ut.

Kommunalrådet som nu har skaffat eget

Kommunalråd och fortfarande bo hemma. Det gav upphov till en hel del gliringar. Men nu har Jonny Cato Hansson skaffat eget.

Här är landets 25 värsta värdar

Benbrott, elchocker, mögel, osakliga uppsägningar och misshandel. Hyresgästerna hos Sveriges värsta värdar får stå ut med mycket. Hem & Hyra har hela listan.

Hemmamatch för Trevligt folk

I dag har Trevligt folk, filmen om det Borlängebaserade somaliska landslaget i bandy, premiär i hela landet. Men redan igår var det press- och VIP-visning på hemmaplan.

Relining bedöms ännu vara riskabelt

I vardagslivet innebär bisfenol A ingen hälsorisk, fastslår europeiska myndigheter. Ändå står Kemikalieinspektionen fast vid rekommendationen att förbjuda relining av tappvatten.

Skandalvärds hus kan tvångsinlösas

För första gången någonsin kan en misskött hyreshus komma att tvångsinlösas. Det handlar om Lars-Eric Perssons mest slitna fastighet i Landskrona.

Sverige satsar minst på byggandet

I andra europeiska länder skjuter staten till miljardbelopp för byggande. Och hyresrätten får i samtliga undersökta fall ett särskilt stöd, visar Hyresgästföreningens undersökning.

Dyrt att elda hemma på golvet

111 470 kronor, så mycket kostar det att elda inne i sin lägenhet. Och det är vad tre män måste betala till Hultsfreds bostäder efter att ha gjort just det.

Inbrotten ökar igen

Efter två lugna år har lägenhetsinbrotten åter blivit fler. Villaägarna har dock fått än fler ovälkomna besök.

Kriminella styr i bostadsområden

Dödsskjutningar och öppen narkotikaförsäljning. Kriminella gäng skrämmer till tystnad i flera områden i länet. I Enskededalen engagerade sig hyresgäster mot våldet.

Ännu dyrare att hyra i andra hand

I fjol annonserades 67 000 andrahansbostäder på marknadsplatsen Blocket. Under samma tid har snitthyran ökat med sju procent i landet.

Din Bostad fixar inte brister

Ruttna balkonger, mögel i badrum och dålig värme och ventilation. Anna Bolin har påtalat bristerna för sin hyresvärd Din Bostad i flera år, men inget händer.

Allt fler anmäler bodiskriminering

"Thaihoran ska ut." Så löd beskedet från hyresvärden när en kvinna ville ta över hyreskontraktet efter sin döde make. Fallet är ett av många DO-anmälda bostadsärenden i fjol.

Styrelsen i Boxholm avgår i protest mot avstängning

Avstängningen av en förtroendevald i länet har väckt starka reaktioner i Boxholm. Den lokala styrelsen har valt att hoppa av.

Kaplan hoppas på samarbete mot bostadsbristen

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) vill ha ett brett samarbete med oppositionen kring bostadskrisen. Han beskriver frågan som akut.

Förtroendevald stängs av

En förtroendevald inom Hyresgästföreningen i Östergötland anklagas för att ha uttalat sig främlingsfientligt. Nu sparkas hon från sitt uppdrag.

Storstadsutredningen stoppas av nya regeringen

För nästan ett år sedan lanserade den förra regeringen en utredning om bostadssituationen i storstadsregionerna. Men någon utredare tillsattes aldrig – och nu läggs uppdraget ner.

Många hemlösa i södra Norrland

Problemet med hemlösa är akut och försvinner inte med värmen i vår. Politikerna har insett att något måste göras. Lösningen heter "Bostad först".

En av 20 vågar inte gå ut på kvällen

Känslan av otrygghet är dubbelt så vanlig hos boende i flerbostadshus som hos folk i villa. Det visar den nationella trygghetsundersökningen från Brå, Brottsförebyggande rådet.

Kommunen satsar långsiktigt –tar bort värmestuga för hemlösa

Räddningen i tio minusgrader var bara tillfällig. När härbärget fyra kilometer bort öppnades plockades soppköket i stan bort.

Hyresgästföreningen vänder uppåt

Hyresgästföreningen behåller sin starka ställning bland landets hyresgäster. Efter en nedgång 2013 vände medlemsantalet uppåt igen i fjol, till 531 274 vid årsskiftet.

Värsta värden stämd av Hyresgästföreningen

En av landets 25 värsta värdar, Kurt Sellberg, finns i Örebro och har stämts av Hyresgästföreningens jurister. Hyresvärden har vägrat betala tillbaka en förskottshyra.

Trots lågt intresse: Hyresgarantierna blir kvar

Den kommunala hyresgarantin ska hjälpa fler in på bostadsmarknaden, men når bara en bråkdel av de behövande, visar nya siffror. Några planer på att slopa garantin finns ändå inte.