Konkurrensen om hyresbostäder är mördande. Särskilt för unga. Foto: Istockphoto

Så lång är kötiden för lägenhet i ditt län

Cirka tre år. Så lång är väntetiden i snitt för en hyreslägenhet i Sverige. Och ju större du vill bo desto längre får du vänta, visar Hyresgästföreningens granskning. Igår 12:45

Foto: Sveriges byggindustrier

Byggandet ökar ytterligare

I år beräknas 35 000 nya bostäder påbörjas. Därefter kommer byggandet att öka ytterligare, visar Boverkets senaste indikatorer. Igår 14:49

Bostadsbristens ansikte

"Jag har hellre mat på bordet än betalar sådana hyror"

Mihaela Mplatsiou bor på Gamlegården i Kristianstad. Hon och familjen vill flytta mer centralt och till något större, men det är svår att hitta någonting.

Krönika

Jag var inte redo att bo själv

Martin Melin, polis & författare

Hem & Hyra testar

Test av fem skåp för dina skor

Hur praktiska är de egentligen?

Nyhet

Så mycket kostar flyttstädningen

Flytta är slitsamt, inte minst att städa. Men det går så klart att slippa. Enligt Hem & Hyras undersökning kostar flyttstädningen för en trea 2 400 kronor.

Nyhet

Så slipper du semesterkrypen

Hem & Hyra tipsar om hur du undviker du att få hem ovälkomna husdjur som vägglöss och kackerlackor efter semesterresan.

Krönika

En vanlig
dag vid kvarnen

Världskände författaren Paulo Coelho ger en exklusiv inblick i sitt liv och sin vardag.

Hyrorna 2014

Allt fler
hyror klara

I hela landet börjar nu förhandlingarna om hyrorna för 2014 bli klara.

Hem & Hyra testar

Hitta sambon
på nätet

Trött på ensamheten i lägenheten. Allt fler svenskar hittar kärleken på internet, men att välja rätt dejtingsajt är inte lätt. Vi har jämfört åtta välkända sidor.

Tips för hyresgäster

Töm garderoben - fyll plånboken

Svämmar din garderob över? Hänger där felköp, eller plagg du tröttnat på? Då är det dags att röja och sälja. Så här ger dina kläder klirr i kassan.

Tre av fyra vill ge stöd till socialbostäder

Sverige är nästan ensamt om att inte subventionera bostäder för låginkomsttagare. Nu hörs allt fler röster för att "social housing" behövs. Tre av fyra hyresgäster är positiva. Igår 09:00

Nytt Balkanprojekt på gång

Under flera år ledde Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle kvinnoprojektet Freja Forum på Balkan. Nu planeras nästa Balkansatsning - en bostadsrådgivning i Bosnien. Idag 09:43

Foto: Istockphoto

Nytt och fräscht allt viktigare

Aldrig förr har hemmet varit en så stor statusmarkör. Tre av fyra kvinnor anser att hemmet speglar en människas personlighet – men renoveringen innebär ofta en pärs. 17 april 2014 kl 12:28

Lise-Lotte Sjöholm är en av initiativtagarna till den nya föreningen Brickebackens nattvandrarförening Foto: Anna Rytterbrant

Foto: Rikard Ljungqvist

Svårt att veta vad som finns i dricksvattnet

Kallingeborna har länge utsatts för kemikalier som läckt ut i deras dricksvatten. När det upptäcktes i december stängdes genast vattenverket, men ämnena kan ha lagrats i kroppen. Idag 09:02

Kvarterets barn blev utan pengar – men ingen kan förklara varför

Monica Sundin brinner för sina hemkvarter i Örnsköldsvik. Ett engagemang i Hyresgästföreningens anda. Men föreningens stöd får hon inte.

HSB vill ha gränslös byggkommission

Lägre moms på byggande, skatteavdrag för bosparande och bättre möjlighet för markägare att kontrollera hyran. Det önskar HSB Riksförbund i ett remissvar till Nybyggarkommissionen.

Bostadsbrist – men vart tredje bolag bygger inte alls

Det råder bostadsbrist på de flesta håll. I år byggs det dock marginellt med hyresrätter i norra Skåne och Halland, visar Hem & Hyras kartläggning. Se listan nedan.

Hyresgästföreningen tar plats i radiobruset

Genom ett samarbete med radiokanalen Mix Megapol kommer bostadsfrågan att sättas i fokus under tre veckor. Ämnet kommer att vävas in i både tävlingar och ordinarie program.

Hyresgästtopp blir Top-vd

Esa Norojärvi blir vd för Gällivares kommunala bostadsbolag Topbostäder. Det bekräftar bolagets styrelseordförande.

Förslaget: Sex nya i förbundsstyrelsen

Marie Linder är förslagen till ordförande. Sex nya namn finns i det förslag till ny förbundsstyrelse som presenterades i dag.

Hyresvärden vill höja Robertos hyra med 30 procent

Förra sommaren tömde bostadsrättsföreningen Roberto Mascarós lägenhet när han var utomlands. Den här sommaren möts de i hyresnämnden. Föreningen vill höja hyran med 30 procent.

Hon föreslås ta över Hyresgästföreningen

Marie Linder, 51, är valberedningens förslag till ny förbundsordförande för Hyresgästföreningen. (UPPDATERAD)

Gavlegårdarna säljer 186 studentbostäder

Kommunala Gavlegårdarna har sålt sitt studentområde Midgårdslunden med 186 lägenheter. Köpare är Svenska Studenthus AB.

Vårbudget utan bostadsnyheter

Bostadsfrågan blir allt hetare, men regeringens vårbudget innehåller inga nya satsningar på att få fart på byggandet.

Hyresgästföreningen granskar Malmöadress

Hyresgästföreningen har påbörjat ett arbete med att undersöka skötseln av en fastighet på Sigtunagatan 12 vid Södervärn i Malmö. Fastigheten ägs av Centrumbostäder.

Så mycket kostar en glasruta

Sabo har tagit fram nyckeltal över vad lägenhetsreparationer ska kosta. Den ligger till grund för många bostadsbolag när du som hyresgäst ska betala något som gått sönder.

Flest lägenhetsbränder i Botkyrka

I Salem och Danderyd brinner det nästan aldrig. I Botkyrka brinner det mest i länet. Risken för att råka ut för en brand beror på var du bor visar Hem & Hyras granskning.

Ingen delad vårdnad av chihuahua

Vid en separation är en hund att se som en ägodel. Matten stod som ensam ägare och därför tvingas hussen överlämna chihuahuan. Det slår hovrätten fast.