Foto: Conny Pettersson

Det är dyrt att bygga nya lägenheter. På bilden ses nya kvarteret Tygeln på Södermalm i Stockholm växa upp. Där beräknas en etta på 37 kvadratmeter ha en hyra på över 9 500 kronor i månaden. Bilden är ett montage.

Underhåll och drift pressar upp hyror

Knappt hälften av hyresvärdarna har lämnat sitt bud för nästa års hyra. Och trots att inflationen är noll fortsätter värdarna att kräva mer betalt av sina hyresgäster. 24 november 2014 kl 15:57
Foto: Istockphoto

Att behålla kabel-tv är inget tvång

Avbryt nedsläckningen av det analoga tv-nätet. Så lyder kravet från ett lokalt tv-nätverk. Men nu stänger ett myndighetsbeslut dörren för Öppna kanalens krav. 20 november 2014 kl 15:42

Mörbylånga bostads höjer hyran med 1,1 procent

Så var förhandlingarna om nästa års hyror klara. Resultatet blev att Mörbylånga bostads höjer sina hyror med drygt en procent från 1 januari. Idag 10:57

SD har starkast stöd bland husägare

En man boende i villa är mest sannolik att sympatisera med Sverigedemokraterna. Hyresgäster är i sin tur mer vänsterorienterade än genomsnittssvensken. 19 november 2014 kl 16:16

Hyresnämnden har sagt ja till de renoveringar Gavlegårdarna vill göra på Sicksackvägen i Sätra. Arkivfoto: LENA MATTSSON

Foto: Kristina Wahlgren

Det finns i dag 467 barn som lever i hemlösa familjer. Och redan står 30 barnfamiljer i kö till de 19 lägenheterna i Disponentvillan i Arlöv. Tanken är att de boende ska hitta ett permanent boende inom tre månader. Anna Nilsson är en av fyra socialsekreterare som arbetar i huset med att hjälpa familjerna till ett långsiktigt boende.

Bostadsbolaget kräver höjd hyra för 23 000 hushåll

I likhet med sina kommunala systerbolag Poseidon och Familjebostäder kräver Bostadsbolaget höjd hyra på 2,1 procent. Nu väntar förhandling med Hyresgästföreningen.

Högsta byggtakten på över 20 år

Inte sedan början av 90-talet har det påbörjats så många bostäder runtom i landet. Det visar Boverkets senaste prognos.

Göingehem höjer hyrorna med 47 kronor

Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge höjer hyrorna med 47 kronor per lägenhet och månad. Underhåll och höjda taxor ligger bakom höjningen.

Reklamfilm ska få oss att duscha fem minuter

Ny "revolutionerande" uppfinning. Branschorganisationen Sabo har med hjälp av flera intresseorganisationer sjösatt en bred kampanj som ska få oss att spara på energin.

Mörbylånga bostads höjer hyran med 1,1 procent

Så var förhandlingarna om nästa års hyror klara. Resultatet blev att Mörbylånga bostads höjer sina hyror med drygt en procent från 1 januari.

Enig bransch sågar skatteförslag

Kritiken mot förslaget på ny företagsbeskattning är massiv från bostadsbranschen. Bostadsminister Mehmet Kaplan har hittills inte uttryckt någon klar ståndpunkt.

Hyresnämnden sa jatill renoveringar i Sätra

De två hyresgästerna på Sicksackvägen fick inget gehör för sin oro för hyreshöjningarna efter renoveringar i Sätra. Hyresnämnden sa ja till Gavlegårdarnas planer.

Dyrast på Öland – billigast i Luleå

De fasta kostnaderna för en trerumslägenhet är dyrast i Mörbylånga och billigast i Luleå. Skillnaden är hela 11 200 kronor per år.

Nytt boende för hemlösa barnfamiljer invigt

Det står redan 30 barnfamiljer i kö till Malmö stads nya boende för hemlösa barnfamiljer. Och kön lär växa. Totalt 467 barn är idag hemlösa.

Hyreshöjningarna hittills: 0,8 procent

Spelet om nästa års hyror är i gång. De uppgörelser som hittills är klara landar i genomsnitt på måttfulla 0,8 procent.

Hyresklart för Bygginvest

Privatägda Bygginvest i Jönköping och Hyresgästföreningen har enats om nästa års hyror. Höjningen blir 1,5 procent från första februari.

Kaplan: Miljöstöd utjämnar orättvisan

Mehmet Kaplan försvarar stödet till energieffektivisering och menar att det är ett sätt att utjämna orättvisorna. Och han vill att det byggs fler billiga hyresrätter.

Störande dyr dörr nu tystare

Notan för den smällande dörren blev dyr för Helsingborgshem, bara i vite 40 000 kronor. Där stannar nu kostnaderna: Dörren har blivit tystare och ärendet avslutas.

Alliansen lovar 300 000 bostäder

När alliansen lägger sin skuggbudget utlovas 50 000 fler bostäder till 2020 än regeringspartierna. Oppositionspartierna oroas över att arbetet med regelförenklingar stannar av.

Privatvärdar vill höja hyran i Värnamo

Värnabo yrkar på 1,95 procents hyreshöjning nästa år. Bo bra vill höja med 2,5 procent.

Så mycket kan du påverka som hyresgäst

Nästan nio av tio kommunala hyresvärdar erbjuder sina boende någon form av inflytande i sitt boende. Dock är möjligheten att påverka begränsad, och Boverket vill se förbättringar.

Ljungbybostäder vill höja hyran för ökad satsning på underhåll

Ljungbybostäder yrkar på 2,68 procent i hyreshöjning nästa år. En för hög nivå, tycker Hyresgästföreningen.

Du får hyreshjälp – utan att betala

Även du som inte är medlem i Hyresgästföreningen kommer framöver att få hjälp med juridiska frågor över telefon. Orsaken är att många som ringer väljer att bli medlemmar.

Uppvidingehus vill höja hyran med 2,4 procent

Uppvidingehus och Hyresgästföreningen har inlett förhandlingar om nästa års hyra. Uppvidingehus yrkar på 2,4 procent i hyreshöjning från första januari.

Inbyggd risk för ras i miljonprogrammet

Cirka 300 000 människor bor i miljonprogramshus med ett inbyggt konstruktionsfel. I värsta fall kan felet leda till att balkongerna rasar, varnar en professor i konstruktionslära.

Balder i Tranås höjer hyran med 1,4 procent

Balder i Tranås och Hyresgästföreningen har enats om nästa års hyror. För en trea innebär höjningen 72 kronor i månaden.

Inte lönsamt med personliga energinotor

Boverket fick i uppdrag att räkna ut i vilka fall det lönar sig att mäta de boendes förbrukning av värme och vatten individuellt. Hem & Hyra avslöja slutsatsen: Nästan aldrig.

Lessebohus vill höja hyran med drygt tre procent

Lessebohus vill höja hyran för sina hyresgäster med 3,31 procent från årsskiftet. Det är främst ett ökat underhåll som ligger bakom. En första förhandlingsträff sker på torsdag.

Nye bostadsministern tror inte på marknaden

Marknaden kommer inte att lösa alla bostadsproblem. Därför kommer den nya regeringen att vidta åtgärder där det finns brister, lovar bostadsminister Mehmet Kaplan (MP).