Har antalet sociala kontrakt ökat i din kommun? Se Hem & Hyras karta. Grafik: Eva Jacobsson

Kraftig ökning
av sociala kontrakt

Över 16 000 hushåll i landet har socialtjänsten som hyresvärd. Antalet sociala kontrakt har ökat med 74 procent på sex år. Hem & Hyras karta visar läget i din kommun. 30 oktober 2014 kl 17:55
Foto: Janne Danielsson

Mehmet Kaplan (MP) lovar kursändring i bostadspolitiken. Foto: Janne Danielsson.

Nye bostadsministern
tror inte på marknaden

Marknaden kommer inte att lösa alla bostadsproblem. Därför kommer den nya regeringen att vidta åtgärder där det finns brister, lovar bostadsminister Mehmet Kaplan (MP). Igår 08:00
Foto: Åsa Eriksson

"Kommer att få jobba för att återfå förtroendet"

Östersundshems markaffär med Peab har synats i media de senaste veckorna. Igår kväll, torsdag, hölls ett öppet möte där bostadsbolagets vd Daniel Kindberg gav sin syn på saken. Igår 16:46
Foto: Anna Rytterbrant

Grannarna har varit oroliga för att gå ut i trapphuset i rädsla för en kvinna i 60-årsåldern som hotat och skrämt dem. Nu har hon fått flytta (Personen på bilden har inget med artikeln att göra).

Värdens sämsta granne - blev uppsagd

Hon ville få alla grannar i huset att flytta. Kastade ägg på dörrar, sten på fönster och förde liv. Men hyresvärden fick nog och tog strid för grannarna. Hon blev uppsagd. Igår 11:12
Foto: Anna Rytterbrant

Värmen fryser hyror i Örebro län

Nästa år ska inga hyror höjas. I varje fall om Hyresgästföreningen i Örebro får som de vill. Det milda vädret, tidigare års hyreshöjningar och det ekonomiska läget är skälen. Igår 10:28
Foto: Cecilia Landmark

Greger Björkegren suspenderades från sin post som ordförande för Region Stockholm i förra veckan.

Hovrätten höjer hyran rejält för sex lägenheter i Varberg

Svea hovrätt höjer hyran med tio respektive sju procent för sex lägenheter Varberg. Fastighetsägarna GFR menar att beslutet får betydelse även för årets hyresförhandlingar. 30 oktober 2014 kl 16:26

Mörbylånga bostads vill höja hyran med 3,4 procent

”Vi måste ha mer pengar,” anser Mörbylånga bostads. ”För mycket,” kontrar Hyresgästföreningen.

Så mycket kostar flyttstädningen

Feja och putsa själv eller anlita en firma. De tar i snitt 2 400 kronor för en trea, visar vår undersökning. Valet är ditt men oavsett så finns det saker att se upp med. TABELL!

Flera åtgärder krävs i Åseda

Hyresgästföreningen ansökte om åtgärdsföreläggande för en rad brister, däribland fukt, i en lägenhet i Åseda. Hyresvärden måste nu åtgärda flera av bristerna.

Vräks på grund av för många får

En kvinna i Mellansverige tvingas lämna huset hon har hyrt i nästan två decennier. Orsak: hon har haft för många får på tomten.

Hyresgästföreningen kräver sänkta hyror i Stockholmshem

En enig förhandlingsdelegation beslutade i går kväll att begära sänkta hyror i Stockholmshem från den 1 februari. 25 000 hyresgäster berörs.

Marie Linder: Striden skadar Hyresgästföreningen

"Det är alltid allvarligt om en förtroendevald inte följer våra etiska regler eller annat." Så säger förbundsordförande Marie Linder apropå turbulensen i Stockholm.

Allt har ett pris när hyresvärden renoverar

Önskas billig parkett? Då ska du bo i Lund. Billig porttelefon? Flytta till Malmö. Hem & Hyras undersökning visar på stora skillnader mellan olika orter.

Ingen byggsatsning i regeringens budget

Förutom stöd till energieffektivisering finns det inga nya satsningar på bostäder i den nya regeringens budget. "En stor besvikelse", tycker hyresgästbasen Marie Linder.

Värden vägrade laga taket

Vatten rann in via taket och hyresvärden gick inte att få kontakt med. Björn Andersson fick till sist vända sig till hyresnämnden för att Östgötaporten skulle laga vattenskadan.

Lyhörd lägenhet måste undersökas

En hyresgäst klagade på stegljud från lägenheten ovanför. Efter två år och flera domstolsprocesser tvingas hyresvärden att utreda frågan - långt efter att hyresgästen har flyttat.

Film skildrar Nyfors innan miljonprogrammet

En film om 1950- och 60-talets Nyfors kan bli årets julklapp i Eskilstuna. Den 3 december är det premiär på nyöppnade biografen Royal i Nyfors.

Energisatsning på miljonprogrammet

Regeringen vill satsa 1,7 miljarder kronor på energiåtgärder i miljonprogramsområden. Stödet ska kunna gå till fastighetsägare som sätter in värmeväxlare, energiglas och annat.