Foto: Pexels/Wikipedia

Klart med miljardstöd för hyresrätter

Nu sjösätts jättebidraget. Under torsdagsförmiddagen presenterade bostadsminister Peter Eriksson (MP) den slutliga formen för investeringsstödet som ska gå till nya hyresrätter. Idag 11:15
Foto: Jakob Kindesjö

Hyresbostäder bjöd styrelse och ledning på dyra middagar och alkohol under konferensen i Berlin.

De reste till Berlin för 161 967 kr

När Hyresbostäder flyttade sin styrelsekonferens till Berlin steg kostnaden med 100 000 kronor. Samtidigt bjöds det på dyra middagar med alkohol i strid med kommunens riktlinjer. Idag 07:31
Foto: Rikard Ljungqvist

Blev uppsagd – på grund av skratt

Grannen stördes av skratt och sorl från lägenheten ovanför. Ibland hördes de muntra ljuden även när tv:n var på. Värden sa upp den glada hyresgästen – men hyresnämnden sa nej. Igår 16:13
Foto: Monika Steczkó

Eskilstuna är på väg att gå om Nyköping som den kommun i Södermanland som det byggs mest i. Arkivbild: MONIKA STECZKÒ.

Kraftigt höjd byggtakt
i Sörmland

Byggtakten trappas upp i Södermanland. Drygt 4 000 bostäder väntas påbörjas i år och nästa år. Var tredje bostad i länet byggs i Eskilstuna. Idag 08:05
av:  I99pema/Wikimedia commons

I Stockholms innerstad är det en bra affär att hyra sitt boende, menar konsultbolaget.

Inte alltid mest förmånligt att äga

Bostadsrätten är inte förmånligare beskattad än hyresrätten, resonerar Sveriges Byggindustrier. Kanske är det rentav hyresgäster i storstäder som gynnas genom bruksvärdessystemet. 27 september 2016 kl 15:56

Inte lika hårda krav på fast jobb för kontrakt

Det är numera en myt att man måste ha ett fast jobb för att kunna få en lägenhet. Många hyresvärdar har mildrat kraven, men kräver ofta någon form av extra säkerhet. 27 september 2016 kl 09:01
Foto: Jann Lipka

Miljontals svenskar har bokstavligen svårt att stänga garderobsdörren på grund av ett överflöd av kläder och skor.

Vi samlar på oss saker – mot vår vilja

Fyra av tio har fler grejer hemma än de egentligen vill. De vanligaste ursäkterna är att man har svårt att slänga prylar och att man gillar att spara på grejer. 26 september 2016 kl 09:02

Expertgrupp: Torsgränd behöver inte rivas

AFA Fastigheter vill riva 144 lägenheter i Stockholms innerstad på grund av inomhusmiljöproblem. Men nu slår en expertgrupp fast att husen inte alls behöver rivas av det skälet.

Babyboomsbarnen kan få bospara

Rekordmånga unga vuxna är på väg ut på bostadsmarknaden. De hittar inget att hyra och har inte råd att köpa. Nu vill bostadsminister Peter Eriksson "titta på" bosparande för unga.

Kraftigt höjd byggtakt i Sörmland

Byggtakten trappas upp i Södermanland. Drygt 4 000 bostäder väntas påbörjas i år och nästa år. Var tredje bostad i länet byggs i Eskilstuna.

Snickaren som snickrade för mycket åker ut

Korttidskontrakt, störningar, svartuthyrning och stamrenovering. Värden tyckte sig ha många skäl att säga upp sin hyresgäst. Men det var hans snickerier som ledde till uppsägning.

"Jag uppfattade det som folköl"

Styrelseordförande Thomas Idenås försvarar hur Hyresbostäder hanterat alkohol på deras Berlinresa. Trots att det går mot kommunen och bolagets riktlinjer.

Hem & Hyra kan få Tidskriftspriset

Hem & Hyra kan bli Årets digitala tidskrift. "Deras ledande journalistik från hela landet är angelägen och sprids vidare i många andra medier" lyder motiveringen till nomineringen.

Inflyttade i nybyggt tjänar mer

Hyresgäster i nybyggda lägenheter i Kvillebäcken och Kviberg har högre inkomst än andra i samma stadsdel, visar Hem & Hyras granskning.

Höjd inkomstgräns för bostadsbidraget

Efter 20 år höjs inkomstgränsen för bostadsbidraget, enligt regeringens budgetförslag. Men taket för bostadstillägget för pensionärer höjs inte, trots högre bostadskostnader.

Flera byggprojekt i Timrå

Nu tar både Timråbo och privata företag bostadskrisen på allvar och sätter ner spaden i marken. Flera byggplaner har nu rullat igång.

55 miljoner ska snabba på byggplaner

Regeringen lägger 55 miljoner kronor på att förenkla byggprocesser och tio miljoner på ett centrum för energieffektivisering. Mer blir det inte i budgeten som presenteras i morgon.

Nytt steg för nya hamnbostäder

Omvandlingen av den inre hamnen till nytt bostadsområde tog i dag ett steg framåt. Nu är det klart vem som får bygga var och var det kommer att bli nya hyreshus.

Gjorde kreditupplysning – straffas med böter

Värden ville kolla varför hyresgästen inte betalat sina skulder och begärde en kreditupplysning. Det skulle han inte ha gjort.

Många protesterar mot vinstuttag

Under onsdagen lämnade Hyresgästföreningen över 1773 namnunderskrifter till kommunstyrelsen i Kristianstad. Förhoppningarna är att förslaget om vinstuttag från ABK stoppas.

Sitter i fängelse – förlorar kontraktet

Den 38-åriga pappan avtjänar ett åttaårigt fängelsestraff. Då har han ingen användning av bostaden, resonerar hyresvärden och säger upp kontraktet. Hovrätten håller med.

Nu byggs hyreshus i Rambodal

I dag togs spadtag för 56 hyreslägenheter i Rambodal, en stadsdel som hittills saknat hyreshus i Norrköping. De nya husen byggs även med en metod som kan ge lägre hyresnivåer.

Lekande lätt att bli kunnig hyresgäst

Hur kall får lägenheten vara? Får man installera en egen tvättmaskin? Snart kan du quizza dig fram till svaren i Hyresgästföreningens frågesportapp.

Återkallar ansökan om tvångsförvaltning

Hyresgästföreningen drar tillbaka sin ansökan om tvångsförvaltning i Tranås. Fastighetsägaren bedöms åtgärda samtliga brister som kommunen pekat på.

Unga väljer budget framför status

Att bo trendigt är ingen prioritet för unga vuxna i storstaden. Närhet till goda kommunikationer och pengar över efter att hyran betalats är viktigast.

Nej till kvitta hyror mot städning

Kvinnan menade att hon redan hade städat av sin hyresskuld. Men nu tvingas hon betala värden drygt 25 000 kronor efter ett beslut i tingsrätten.

Hade datorn full av kokain – går fri

I chassit på hyresgästens dator låg tre påsar kokain gömda. I enrummaren hittades även utrustning för att hantera och paketera narkotikan. Men mannen skyller på sina kompisar.

Vräkningshotad hyresgäst får bo kvar

Hyresgästen i Köping som anklagades för att ha stört sina grannar så att de inte kunde sova på nätterna, får bo kvar.

Enorm skillnad i pris för vatten och avlopp

Inflationen står nästan still men priset för vatten och avlopp ökar med 2,5 procent. På mindre än fem år har tolv kommuner höjt taxan med över 40 procent.

"KBAB har inte fattat"

Hyresnämndens ordförande uppmanar alla hyresgäster som ska få sina eldstäder obrukbara hos KBAB att anmäla det till hyresnämnden. - Då kommer vi förbjuda KBAB, säger Bo Rolfsson.

Stort intresse för stöd till utsatta områden

Regeringen har i år avsatt 200 miljoner kronor i bidrag för att rusta upp utemiljöer i utsatta områden. Här är de som ansökt om pengar hittills. Lista per kommun!