Foto: Åsa Grip

Sundsvall är poppis bland nyanlända.

Här vill nyanlända bo – om de får välja

Sundsvall är en av de kommuner som störst andel nyanlända tackar ja till att bo i. Det är därför här man bör sjösätta satsningen på tillfälliga modulhus, anser Boverket. Igår 15:46
av:  Sweco/Illustration

Perstorp visar vägen för ett nytt sätta att bygga hyresrätt

Smått istället för stort. 35 kvadratmeter stora marklägenheter med ett loft som bonus. Hyfsad hyra. Perstorps Bostäder AB introducerar ett nytt sätt att bygga hyresrätt. Igår 16:28

700 000 sitter kvar på usla elavtal - helt i onödan

Hundratusentals elkunder som inte gjort aktiva val sitter kvar med dyra så kallade anvisningsavtal. Det kan kosta dem tusentals kronor extra per år. Rådet är: byt avtal - nu. 17 april 2015 kl 09:09
Foto: Hyresgästföreningen

Demonstration mot våldet

På onsdag arrangerar Hyresgästföreningen en manifestation mot det kriminella våldet i Göteborg.
– Våldet begränsar oss i våra egna bostadsområden, säger Kristofer Lundberg. Igår 15:48
Foto: Privat

Hem & Hyras redaktör nominerad till murvelpris

Hennes bloggtext fick ett företag att ändra sin reklam riktad mot barn. Nu är Hem & Hyras lokalredaktör Anna Rytterbrant nominerad till Årets murvelpris i Örebro. 17 april 2015 kl 13:41

Strömstadsbyggen ber Hem & Hyra om ursäkt

"Missförstånd i den rättsliga gången." Så förklarar vd:n Göran Wallo att Strömstadsbyggen vägrade lämna ut den kundenkät som Hem & Hyra ville ta del av. 16 april 2015 kl 11:18

Klart med nya hyror
efter renoveringen

I maj börjar renoveringen av de 764 lägenheterna på Nya Bruket. Hyrorna kommer att stiga med 552 kronor för ettor och 792 kronor för trerummare. Igår 13:38

Ingen hyreschock efter nya lagen om allmännyttan

Farhågorna om kraftigt höjda hyror efter förändringarna i lagen om allmännyttan har inte besannats. Däremot finns frågetecken kring vinstuttagen från bolagen, anser Boverket. 15 april 2015 kl 14:44
Foto: Kenneth Samuelsson

Connie Buchheim krävde lägre hyra för att temperaturen ibland legat runt 14 grader inomhus.

Connie fick 3 000 för störande ljud från elementen

Värmeslingor i badrumsgolvet och 3 000 kronor i kompensation. Det blev effekten när Connie Buchheim tog strid mot sin förvaltare. Igår 09:59

Perstorp visar vägen för ett nytt sätta att bygga hyresrätt

Smått istället för stort. 35 kvadratmeter stora marklägenheter med ett loft som bonus. Hyfsad hyra. Perstorps Bostäder AB introducerar ett nytt sätt att bygga hyresrätt.

Toans värsta marodörer

Du vet hur det är. Här är man klar med sitt och färdig att gå vidare. Men … så är pappret slut. Du har just råkat ut för den mest störande toalettovanan av dem alla.

Demonstration mot våldet

På onsdag arrangerar Hyresgästföreningen en manifestation mot det kriminella våldet i Göteborg. – Våldet begränsar oss i våra egna bostadsområden, säger Kristofer Lundberg.

Nya bullerregler väcker förhoppningar - och oro

Nya, mer tillåtande bullerregler införs för att göra det enklare att bygga smålägenheter. Beslutet välkomnas på många håll, men väcker också oro över framtidens boendemiljö.

Miljonvinst även i år för region BohusÄlvsborg-Skaraborg

För fjärde året i rad gick Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborg plus.Förklaringen är, precis som i fjol, återbetalning av de anställdas pensionspengar.

Regeringen: HGF-medlemskap ingen nödvändig utgift

Medlemsavgiften till Hyresgästföreningen ska inte ingå i riksnormen för försörjningsstöd, slår regeringen fast i ett beslut. Beskedet möts med besvikelse på Hyresgästföreningen.

Klart med nya hyror efter renoveringen

I maj börjar renoveringen av de 764 lägenheterna på Nya Bruket. Hyrorna kommer att stiga med 552 kronor för ettor och 792 kronor för trerummare.

Uppmaningen till kommunerna: Sätt igång och bygg!

Regeringens nya miljardstöd ska ge skjuts åt byggandet av hyresrätter – men det räcker inte. Kommunerna måste också ta sitt ansvar, uppmanar Hyresgästföreningen i en ny kampanj.

Connie fick 3 000 för störande ljud från elementen

Värmeslingor i badrumsgolvet och 3 000 kronor i kompensation. Det blev effekten när Connie Buchheim tog strid mot sin förvaltare.

Hon är din nya röst i bostadsdebatten

Ett nytt ansikte - i en nyinrättad roll. Mariell Juhlin, 41, är Hyresgästföreningens nya chefsekonom, som ska lyfta hyresgästernas villkor i den offentliga debatten.

Allt mer poppis bo på söder i Helsingborg

Fint bo på norr, mindre bra på söder. Den bilden kan vara på väg att ändras. Helsingborgshem märker att det blir allt mer populärt att bo söderut.

Positiv kampanj nominerad till Guldägget

Hyresgästföreningens kampanj ”Från ord till handling” har nominerats till Guldägget. Kampanjen gick ut på att påminna politikerna om deras löften om bostäder till unga.

Motion om arvoden avslogs – frågan ska utredas

Frågan om arvoden för styrelseledamöter på lokal nivå ska utredas i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Det beslutades på lördagens regionfullmäktige.

Akelius köp i New York oroar hyresgästerna

Det svenska bostadsbolaget Akelius inmarsch på New Yorks fastighetsmarknad väcker oro. Hyresgästerna fruktar att lyxrenoveringar och chockhöjda hyrorna ska tvinga dem att flytta.

Arvode den avgörande frågan

Idag var det dags för Hyresgästföreningen BohusÄlvsborg-Skaraborgs vårfullmäktige. Största snackisen var om det är okej att ge ersättning till styrelser på lokal nivå.

Boverket: Bristen ännu värre än väntat

Regeringens mål att 250 000 bostäder ska byggas fram till 2020 räcker långt ifrån till. Enligt en ny analys från Boverket behövs minst 426 000 bostäder, eller 71 000 per år.

250 nya hyresrätter kan bli verklighet i Åre

Åre kommun och privata Tagehus kan lösa bostadskrisen i Åre. En rapport visar att ett sådant samarbete skulle innebära att 250 nya hyresrätter kan bli verklighet inom fyra år.

Vägglöss sprids mellan lägenheter

Det har sagts att vägglöss inte sprider sig mellan lägenheter men med hjälp av sökhund upptäcks allt fler sådana fall. För första gången har man nu även hittat löss på flygplan.

Hyresgäster i Väjern tar fajt mot dålig lukt

Boende i Väjern vill stoppa biogasanläggning på Hagabergs industriområde i Kungshamn. – Den kommer förpesta vår boendemiljö, säger Kenth Hedström, Hyresgästföreningen.

"Det kan överklagas in absurdum"

Lena Micko (S) är ny SKL-ordförande. I en exklusiv intervju tar hon ställning i bullerkonflikten, föreslår en snabbfil i planprocessen och efterlyser ännu större statligt byggstöd.

Boende jobbar för bättre utemiljö i Skänninge

Utemiljön engagerar hyresgäster i Skänninge. Nu ska de boende själva vara med och göra bostadsområdena trevligare.

Går att bygga billigt utan statligt stöd

Det behövs inga subventioner från skattebetalarna för att bygga billigt. Det hävdar Botryggs vd Adam Cocozza, som i stället vill se satsningar på tjänstemän inom byggsektorn.

Gamlegårdens köpcentrum ska bli jämställt

Det är mest män som vistas på köpcentrat. Det vill ABK ändra på genom att göra miljön mer jämställd.

Jubel över miljarder till nya hyresrätter

Regeringen tänker satsa 3,2 miljarder kronor per år på att stimulera byggandet av hyresrätter. Ungefär 15 000 lägenheter årligen ska kunna få stöd.