av:  Skärmdump från Hemmet.se samt Deserveandrent.com

Stulna bilder används för att lura hyresgäster att tro på lögnen om en ledig lägenhet, som i själva verket inte finns.

”Jag blev helt sönderringd”

Intresset för Botkyrkabyggens nya andelsägarlägenheter är stort. Efter budgivning blev priset 20 procent högre än utgångspriset. ”Jag blev helt sönderringd”, säger mäklaren. Igår 14:19
Foto: Anders Paulsson

Det krävs mer än en kopia på en flygbiljett för att få bo kvar, har hovrätten slagit fast.

Kopior på flygbiljetter inte skäl nog att få bo kvar

En flygbiljett bevisar inte att man ska flytta tillbaka till Sverige. Och i så fall behöver man inte sin lägenhet mer än hyresvärden och folk i bostadskön, menar Svea hovrätt. 29 augusti 2016 kl 09:00
Foto: Jenny Knutsson

Presumtionshyra är vanligast i nybyggda hus. Det visar en undersökning från Hyresgästföreningen. Där framgår det också att sedan starten för drygt 10 år sedan har presumtionshyrornas nivå ökat med 42 procent.

Kraftig ökning för presumtionshyror

Tre av fyra hyror i nybyggda hus är så kallad presumtionshyra. Det visar en undersökning från Hyresgästföreningen. Igår 09:01
Foto: Istockphoto

Se upp för bedragare. Hyresnämnden skickar aldrig ut erbjudanden om att hjälpa till med hyran.

Bluffmejl kan stå dig dyrt, varnar Hyresnämnden

Hyresnämnden varnar för bluffmejl. Den som öppnar ett sådant kan få känsliga uppgifter kapade eller tvingas betala en lösensumma för att få datorn att fungera igen. 26 augusti 2016 kl 11:45
Foto: Istockphoto

På de mest populära studentorterna i landet kan väntan på en egen bostad nästan vara förgäves. En ny rapport ger underkänt till elva studentorter.

Dukar upp för grannumgänge

Att äta ihop är ett bra sätt att lära känna varandra. Då kan både hunger och nyfikenhet stillas. Nu startar "Halv åtta hos Hyresgästföreningen" i Gävle. Igår 08:52
Foto:  Ninni Andersson/Regeringskansliet

Hyresvärdarna ställer för höga ekonomiska krav, anser bostadsminister Peter Eriksson som nu säger att regeringen kan göra något. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Foto: Jakob Kindesjö

Inne i lägenheten är det svårt att se att Christian Johanssons bostad tidigare var en källarlokal. Fönstren är nya och större än de gamla.

"Gömda" utrymmen blir nya bostäder

Den gamla boxningslokalen i trevåningshusets källare stod tom i många år. Efter att 250 lass jord körts bort kunde den bli Christian Johanssons hem. Igår 08:17

”Jag blev helt sönderringd”

Intresset för Botkyrkabyggens nya andelsägarlägenheter är stort. Efter budgivning blev priset 20 procent högre än utgångspriset. ”Jag blev helt sönderringd”, säger mäklaren.

Kraftig ökning för presumtionshyror

Tre av fyra hyror i nybyggda hus är så kallad presumtionshyra. Det visar en undersökning från Hyresgästföreningen.

Grönt ljus för Trollhättan – igen

Även i år får Trollhättan och Eidar godkänt av Sveriges förenade studentkårer när det gäller att erbjuda studenter boende. Staden är en av sex som klarar kraven.

Nye förbundsjuristen vet hur det känns att jaga en bostad

Lägenhetsbristen i storstäderna är skoningslös. Fråga till exempel Johan Mirtorp som Hyresgästföreningen precis har anställt för lobbyarbete i Bryssel.

Dukar upp för grannumgänge

Att äta ihop är ett bra sätt att lära känna varandra. Då kan både hunger och nyfikenhet stillas. Nu startar "Halv åtta hos Hyresgästföreningen" i Gävle.

Kritik mot förslag som kan försvåra överklaganden

I dag kan man överklaga de flesta av hyresnämndens beslut. Men regeringens utredare vill förändra systemet, vilket skulle göra det krångligare. Hyresgästföreningen är kritisk.

"Gömda" utrymmen blir nya bostäder

Den gamla boxningslokalen i trevåningshusets källare stod tom i många år. Efter att 250 lass jord körts bort kunde den bli Christian Johanssons hem.

Se vilka värdar som kräver prickfri ekonomi

Akta dig för att få betalningsanmärkningar. De kan göra dig chanslös på bostadsmarknaden. Allt fler värdar inför nolltolerans, visar Hem & Hyras undersökning i hela landet.

Slarv kan ge tusenlapp i böter

Porslin bland glas, matrester bland metall och möbler i matavfall. Så kan det se ut i ett av Finspångs stökigaste återvinningsrum. Nu ska kameror och böter råda bot på sopslarvet.

Hon blir Sabos nya ordförande

Sabo har utsett sin nya ordförande. Valet föll på en värmländsk villaägare och före detta träslöjdslärare som i dag är kommunstyrelseordförande.

Hyresgäst får avslag - lägenhet tros vara vandrarhem

Den hyresgäst som vill hyra ut sin lägenhet i Helsingborg får avslag på sin ansökan. Hyresnämnden går på värdens linje som misstänker att lägenheten används som vandrarhem.

Snabbare hyresnämnder – men fortfarande stora skillnader

Hyresnämnderna har blivit mer effektiva. Men handläggningstiden varierar oerhört beroende på var man bor. I Umeå tar det över 10 månader, men i Linköping bara tre.

Förrådstvist med Akelius löst

Akelius tömde Hassan Ragrauis förråd av misstag och vägrade ersätta honom fullt ut. Nu har parterna löst konflikten och Akelius ersatt hyresgästen.

Andelen nya hyresrätter minskar

Det byggs fler bostäder i år än förra året, visar ny statistik. Lägenheter bidrar mest till ökningen – men andelen hyresrätter har minskat.

Bristfälligt brandskydd i många västsvenska kvarterslokaler

Hyresgästföreningens kvarterslokaler upplåts ofta till kalas och aktiviteter. Men många av dem saknar ordentligt brandskydd, visar en färsk genomgång.

Så vill regeringen stoppa bilbränderna

Kameraövervakning, fler poliser, jourdomstolar och hårdare straff. Så vill regeringen minska brottsligheten i utsatta bostadsområden.

Otydligt ansvar vid lån av lokal

Ansvaret för brandskydd ramlar lätt mellan stolarna när värdar upplåter lokaler, exempelvis till en lokal hyresgästförening. Bena i tid upp vem som gör vad, råder experten.

Ministern om byggstödsstrulet: "Det ser inte alls bra ut"

Byggstödet för billiga lägenheter dröjer. Regeringen tog beslutet redan i december, men alla miljarderna ligger orörda. Bostadsministern utlovar en lösning, men när vet han inte.

Hyresgäster krävs på notan när störningsjouren rycker ut

Den livade festen kan bli dyr om störningsjouren knackat på. Många bostadsbolag kräver då hyresgästen på kostnaden. Men vägrar du betala har du oddsen på din sida.

Mångfald ska smörja byggmaskineriet

Kvinnor, nyanlända och oljearbetare ska lösa bostadskrisen. Det hoppas bostadsministern, som nu har utsett två samordnare som ska se över bristen på arbetskraft inom byggbranschen.

Gotland sänker vattentrycket

Region Gotland har sänkt vattentrycket i vattenledningarna för att spara vatten. Men på en del håll har folk inte kunnat duscha, rapporterar Hela Gotland.

"Inte ett seriöst genomtänkt förslag"

Skrota hyressättningssystemet och inför en friare prissättning, uppmanar flera medlemmar ur Socialdemokratiska ekonomklubben. Förslaget får rejält mothugg av Hyresgästföreningen.

Kamera ska stoppa sopslarv

Felsortering och oordning i återvinningsrummen är ett stort problem i flera bostadsområden. På Prästgårdsliden i Mjölby kameraövervakas numera hyresgäster när de kastar skräp.

Klagade 17 sekunder för sent – tvingas återbetala

Hyresnämnden tyckte att paret tog ut för hög andrahandshyra. Ägaren överklagade – men gjorde det 17 sekunder för sent. Nu får hyresgästen 42 000 kronor tillbaka.