Var tredje får betala tillbaka en del av bostadsbidraget för 2013.

78 000 måste betala tillbaka bostadsbidrag

Nästan 78 000 hushåll måste betala tillbaka en del av det bostadsbidrag de fick under 2013. Försäkringskassan kräver dem på över en halv miljard kronor. Se Hem & Hyras länslista. Idag 16:19

Boverket:
Bygg statliga flyktingmoduler

Bygg tillfälliga moduler och gör om lokaler till bostäder. Boverket har konkreta förslag för att snabbt få fram tusentals bostäder till flyktingar som har fått uppehållstillstånd. Igår 18:04

Tjörns hyresgäster får pröjsa mer

Hyresförhandlingarna är klara. Hyresgästerna hos Tjörns Bostad får sina hyror höjda med 1,18 procent. Idag 14:44

Betalade 90 000
för kattkiss

Kattkiss fick hyresvärden att säga upp paret. Nu får de bo kvar men det har sitt pris: Max två katter och oanmälda inspektioner. Igår 06:01

Allt fler äldre hotas av vräkning

Allt fler äldre riskerar vräkning i Norrköping. Under förra året ökade antalet avhysningsfall med personer över 65 år med 20 procent, rapporterar Folkbladet. Idag 14:12

Bakläxa för svensk bostadsmarknad

Sverige har inte gjort sin hemläxa på bostadsmarknaden. För höga bostadsskulder och för trög hyresmarknad riskerar att stjälpa en annars god ekonomi, enligt EU:s landsrapport. 2 mars 2015 kl 16:10
av:  Alingsås kommun

Alingsås nya stadsarkitekt
vill förtäta staden

Den nya stadsarkitekt i Alingsås heter Daniel Holdenmark. För att komma till rätta med bostadsbristen i kommunen tror han att stadskärnan måste förtätas. Idag 09:43

Hyr ut din parkering när den inte används

Genom en ny tjänst ska parkeringsplatserna utnyttjas bättre. Du ska kunna hyra ut din p-ruta när den inte används. 2 mars 2015 kl 07:01

Värden fixar jobb åt arbetslösa hyresgäster

Stångåstaden i Linköping utökar sitt bosociala arbete och kräver att entreprenörer anställer arbetslösa hyresgäster.

Hög musik stör oss mest

Helg, löning och fest. Men tänkt på att hålla volymen nere. Grannar som spelar hög musik är det som stör lägenhetsboende mest. Och tänk på var du röker.

Tjörns hyresgäster får pröjsa mer

Hyresförhandlingarna är klara. Hyresgästerna hos Tjörns Bostad får sina hyror höjda med 1,18 procent.

Forskare vill flytta rivningshotade hus

Kan rivningshotade miljonprogramshus i glesbygd flyttas till storstäder med skriande bostadsbrist? Den möjligheten vill Erik Stenberg, forskare på KTH i Stockholm, undersöka.

Allt fler äldre hotas av vräkning

Allt fler äldre riskerar vräkning i Norrköping. Under förra året ökade antalet avhysningsfall med personer över 65 år med 20 procent, rapporterar Folkbladet.

Förtroendevald krävs på 30 000 kronor för bildstöld

En chef inom Hyresgästföreningen kräver en förtroendevald på 30 000 kronor i skadestånd. Kravet ställs efter att en bild använts utan tillstånd.

Alingsås nya stadsarkitekt vill förtäta staden

Den nya stadsarkitekt i Alingsås heter Daniel Holdenmark. För att komma till rätta med bostadsbristen i kommunen tror han att stadskärnan måste förtätas.

Hade tio katter i trean – tvingas flytta

Trots ett avtal om att ha maximalt fem katter i lägenheten så hade hyresgästen i Falköping dubbelt så många. Nu blir hon av med hyreskontraktet.

Hyresgästerna i Gårdsten åker på hyreshöjning

Den första april i år får hyresgästerna i Gårdsten höjd hyra med 0,95 procent. Därmed har alla de kommunala bostadsbolagen i Göteborg förhandlat klart hyran för 2015.

Värsta värden blir riksdagsfråga

Hem & Hyras granskning av Värsta värdarna tas nu upp i riksdagen. Justitieministern har fått en fråga om vad han tänker göra åt problemet.

Över tusen fick frågan − endast sex vill köpa

Förra året fick samtliga HFABs hyresgäster frågan om de ville äga sina lägenheter på Andersberg. Nu har sex hushåll bildat en bostadsrättsförening.

Vill lösa flyktingfrågan med tillfälliga bostäder

Tillfälliga modulhus. Det är bostadsminister Mehmet Kaplans plan för att hantera de kraftigt ökande flyktingströmmarna.

Värden skänkte bort hyreshus

Hyresvärden gav bort sitt hyreshus i Norrköping till välgörenhet. Nu får de två 1700-talskyrkorna i Ringarum och Tryserum en gåva på drygt 1,8 miljoner kronor.

Byggandet har fått raketfart

Byggandet ökade med 27 procent i fjol jämfört med året innan. Det visar preliminära uppgifter från SCB. SE STATISTIK FÖR DITT LÄN.

Nedbränt aktivitetshus återuppstår i Skäggetorp

Allaktivitetshuset i Skäggetorp återuppstår. När verksamheten kommer i gång vill kommunen satsa särskilt mycket på flickor och kvinnor.

Drog om elen - hotades med uppsägning

Husets ordinarie elsystem för uppvärmning dög inte – i stället kopplade kvinnan om sitt element till hushållselen. Då svarade värden med krav på skadestånd och vräkning.

Dolk kvar vid klubban

Jakob Dolk har fått förnyat förtroende som ordförande för Hyresgästföreningen Vätterbyggden. Och förhandlingsdelegationen mot Vätterhem är åter på banan.

Får bo kvar trots Facebook-status

"Nu har vi bott i huset i 1,5 månader", skrev en ung stockholmare på Facebook i februari i fjol. Det kunde ha kostat honom kontraktet på en etta på Södermalm.

Mitt Albys vd portades från Hyresgästföreningens möte

Vd:n för Mitt Alby tvingades lämna Hyresgästföreningens informationsträff om ombildning. Fel beslut menar, Simon Safari, ordförande Hyresgästföreningen Botkyrka/Salem.

Bostadsägare vinnare på minusränta

Riksbankens sänkte i går reporäntan till - 0,1 procent. En glad nyhet för dem som har rörliga bostadslån, men hur påverkar det hyresgäster? Hem & Hyra har frågat tre experter.

Bra för Skara kommun– sämre för hyresgästerna

Beslutet att bunta ihop alla lån i en kommunal internbank gav högre hyra för Centrumbostäders hyresgäster i Skara. Det säger Hyresgästföreningens förhandlare Håkan Skött.

Förbundsstyrelsen: Även SD ska bjudas in

Alla partier, även SD, ska bjudas in när Hyresgästföreningen ordnar debatter, kampanjer och annat. I alla fall om de har en bostadspolitik och politikerna inte diskriminerar någon.

Vimarhem höjer hyran och får råd med mer underhåll

Vimarhem och Hyresgästföreningen har kommit överens om en hyreshöjning som gör det möjligt att satsa mer på underhåll. Något som fått stå tillbaka ett tag.

Bostadsministern: Buller är inte att leka med

Det dröjer innan regeringen kommer med förslag om nya riktvärden för trafikbuller. "Det får ta den tid det tar", sade bostadsminister Mehmet Kaplan i en debatt i går.