Foto: Åsa Eriksson

Bostadsminister Mehmet Kaplan vill se 15 000 nya hyresrätter per år, med start igår.

Foto: Jenny Knutsson

Ett 20-tal personer deltog på årsmötet, där Urban Gunnarsson från Motalaföreningen tjänstgjorde som mötesordförande.

Foto: SKL

Lena Micko (S) är ny ordförande för Sveriges kommuner och landsting, SKL, och har bestämda tankar om framtiden.

"Det kan överklagas in absurdum"

Lena Micko (S) är ny SKL-ordförande. I en exklusiv intervju tar hon ställning i bullerkonflikten, föreslår en snabbfil i planprocessen och efterlyser ännu större statligt byggstöd. 27 mars 2015 kl 15:50
Foto: Matilda Ahl

Polisen och Trygga Ljungsbro har ett bra samarbete. Men föreningens mest engagerade medlemmar märker att intresset falnat något och det börjar bli svårt att få ihop tillräckligt många frivilliga för att kunna nattvandra. I höstas belönades föreningen med Tryggvestipendiet, som instiftats av bostadsbolaget Stångåstaden.

De ger Ljungsbro tryggheten tillbaka

En sen fredagskväll när de flesta sitter hemma och tar det lugnt. Då ger sig Trygga Ljungsbros nattvandrare ut i mörkret, för invånarnas skull. Idag 12:17

Går att bygga billigt utan statligt stöd

Det behövs inga subventioner från skattebetalarna för att bygga billigt. Det hävdar Botryggs vd Adam Cocozza, som i stället vill se satsningar på tjänstemän inom byggsektorn. 26 mars 2015 kl 14:15

Kraftig ökat intresse för att bygga bostäder i Botkyrka

Intresset för att bygga bostäder ökar i Botkyrka. Under 2014 startades detaljplaner som innehöll 1 800 bostäder. Att jämföra med 2013 då motsvarande siffra var 650 bostäder. Idag 10:02

Hemlösa kan få hyresrätter i innerstan

Först sänktes inkomstkraven, nu satsar Stockholm Stad på hemlösa. Tanken är att ge de utan något eget hem ett förstahandskontrakt via stiftelsen Hotellhem. 26 mars 2015 kl 11:03
Foto: Kenneth Samuelsson

Hyresgäster på Sandfjärdsgatan vid Valla torg tänker ta strid för att slippa kraftiga hyreshöjningar.

Foto: Hem & Hyra

Hyresgästföreningens Marie Linder ser regeringens förslag på reform som en stor seger.

Gotland åter utan styrelse

Hyresgästföreningen på Gotland står återigen utan styrelse. På årsmötet i går saknades tillräckligt med intresserade kandidater. 27 mars 2015 kl 15:54

Stadsutvecklingsbolaget i Landskrona köper sin första fastighet

Landskrona Stadsutveckling AB köper en fastighet på Ödmanssonsgatan 4 och 6 till priset av 13, 8 miljoner kronor. Totalt rör det sig om 16 lägenheter.

Lukt och ohyra inte nog för vräkning

När värden ville sanera skadedjuren var hyresgästerna motsträviga och otrevliga. Men snusk, slarv och viftande armar räcker inte för att bli vräkt, konstaterar hovrätten.

Värden: "Jag har gjort allt de har begärt"

Hyresvärden Evangelos Bouzalakos menar att det inte är hans fel att familjen Nylin-Söderlunds badrum är oanvändbart. Han menar att han gjort vad han kan för dem.

Brett motstånd mot flyktinglösningar

Stapelbara modulhus och förtur i bostadskön för nyanlända. Boverkets förslag för asylsökande möter hård kritik. Sveriges byggindustrier vill hellre se extrapris på byggbar mark.

Hyresgästföreningen: "Det här måste lösas snabbt"

Det är inte acceptabelt att bo flera veckor utan duschmöjligheter. Det menar Hyresgästföreningens ärendehandläggare Jennifer Myrén, som vill att hyresnämnden beslutar om åtgärder.

"Alla medborgare har rätt till att bo bra"

Blocköverskridande samarbeten. Det är vägen ut ur dagens bostadskris, konstaterar Hyresgästföreningens Marie Linder, som svar på ett utspel av HSB:s ordförande Anders Lago.

Barnfamilj i Mjölby utan badrum i en månad

Barnfamiljen har levt utan ett fungerande badrum i snart en månad. När de protesterade mot att inget händer svarade hyresvärden med att säga upp kontraktet, via Facebook.

Rotade bland trosor och stal tv-apparaten

Hyresgästen var borta. Då tömde fastighetsförvaltaren lägenheten på värdesaker – och gick igenom hennes smutsiga trosor. Nu döms den kriminellt belastade mannen i hovrätten.

Hyran höjs i Lidingöhem

Lidingöhem höjer hyran med 1,18 procent under 2015. Samtidigt blir bolagets tillgänglighetsanpassning av 100 servicelägenheter fördröjt ett år.

Samlade burkar och fimpar – tvingas flytta

Mannens golv var täckt av plastpåsar med tomburkar och fimpar. Lukten fick värden att hota med vräkning – och nu har hoten blivit verklighet.

Nu flyttar bostadsbolagets styrelsemöten ut

Vara mer där det händer. Så resonerar Helsingborgshems ordförande och förlägger styrelsens möten ute i bostadsområdena.

Miljonstöd lockar till anpassade bostäder

Att lätta på tillgänglighetskraven för att bygga fler smålägenheter är otänkbart, säger bostadsminister Mehmet Kaplan. I stället uppmuntras kommunerna att undersöka sitt bestånd.

Hyresgästerna flyttar in - Vapelhöjden invigd

Mitthems stolthet Vapelhöjden på Skönsmon är klart för inflyttning. Hannes Mykkänen, 6 år, invigde bygget i går med pompa och ståt. Bostadsministern Mehmet Kaplan assisterade.

Här är Sveriges nya bostadspolitik

Regeringens kompassriktning i boendefrågorna har kantats av frågetecken. Hem & Hyra träffar bostadsminister Mehmet Kaplan (MP), och får bland annat veta att rotavdraget ska ändras.