Ett dråpslag. De nya skatteregler för aktiebolag som presenterades i början av sommaren, kan kosta fastighetssektorn 3,2 miljarder kronor. Det visar en beräkning från Fastighetsägarna.

Unga tältade för fler bostäder

Var ska vi bo om fyra år? Med plakat, tält och Hyresgästföreningens mobila lägenhet protesterade ungdomar mot bostadsbristen i Järfälla i lördags. Igår 16:06

Nyhet

Så länge får du vänta på studentbostad

Bristen på studentbostäder är fortfarande stor. Se på Hem & Hyras karta hur många veckor du får vänta.

Hem & Hyra testar

Stearinljus i test för kvällsmys

Stearinljus – en lyxig inredningsdetalj på festbordet och en mysfaktor vid trivsamma hemmakvällar. Hem & Hyra testar åtta märken.

Bostadsbristens ansikte

”Jag borde ha något eget nu”

Det är trångt i tvåan som Helen Bolonassis i Strömstad delar med sina föräldrar, men att hitta något eget kan ta flera år. Läs Helens berättelse om jakten på bostad.

Tips

Tänk på detta när du hyr ut

Funderar du på att hyra ut en lägenhet i andra hand? Då är det viktigt att tänka igenom en mängd olika saker i förväg

Nyhet

Så mycket kostar flyttstädningen

Flytta är slitsamt, inte minst att städa. Men det går så klart att slippa. Enligt Hem & Hyras undersökning kostar flyttstädningen för en trea 2 400 kronor.

Nyhet

Så varmt får du stå ut med att ha

Sol och ljus bäddar för bad och lek ute – men för hundratusentals svenskar blir det rena rama bastun inomhus. Har du för varmt inne kan du kräva åtgärder, och kanske lägre hyra.

Krönika

Jag är en ordnad, djurfri tjej

ELLEN EKMAN, serietecknare

Krönika

Jag fick ta över farsans fyra

Kajsa Grytt, musikartist, författare, samtalsterapeut

Nyhet

Så slipper du semesterkrypen

Hem & Hyra tipsar om hur du undviker du att få hem ovälkomna husdjur som vägglöss och kackerlackor efter semesterresan.

Hyrorna 2014

Årets hyror
är klara

I hela landet är nu 2014 års hyror i princip klara.

Tips för hyresgäster

Töm garderoben - fyll plånboken

Svämmar din garderob över? Hänger där felköp, eller plagg du tröttnat på? Då är det dags att röja och sälja. Så här ger dina kläder klirr i kassan.

Se hur din kommun jobbar mot hemlöshet. Grafik: Eva Jacobsson

Telge Bostäder går arga hyresgäster till mötes

Telge Bostäders planerade renovering av Fornhöjden ledde till protester. Efter kritiken har bolaget gått hyresgästerna tillmötes och sätter in persienner i alla lägenheter. Igår 14:31

Oro för dyrare återvinning

Det ska bli lättare att sortera sitt avfall och återvinningen ska öka, enligt regeringsbeslut i dag. Men fortfarande finns en oro för att hyresgästerna får betala dubbelt. 28 augusti 2014 kl 17:38

Hyresgästföreningen nedringt efter översvämningen

Telefonerna gick varma under måndagsmorgonen. Många förtvivlade hyresgäster ville veta vilka möjligheter som fanns till ersättning efter helgens massiva översvämning i Malmö. Igår 14:31

De här tre brandvarnarna förbjuds och återkallas av Boverket på grund av allvarliga brister.

Boverket förbjuder
farliga brandvarnare

Har du någon av brandvarnarna på bilden där hemma? Säg till hyresvärden eller gå tillbaka till affären där du köpte den. Boverket har upptäckt att de inte fungerar som de ska. 27 augusti 2014 kl 12:13

Ny utredning om
föreningens framtid

Hyresgästföreningen behöver fortsätta att utvecklas. Därför inleds nu det tvååriga projektet "Framtidsföreningen". Anna Lönn Lundbäck från region Västra Sverige ska leda arbetet. 26 augusti 2014 kl 12:00

Inspirationsdag i Trollhättan lockade många

Energi, goda skratt och lite nytt kött på benen. Det var vad deltagarna på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborgs första Inspirationsdag fick med sig. Igår 11:16

Bostäder valfråga för riksdagskandidater

Bostadspolitik, jobb och barns rättigheter. Det är frågor som Hyresgästföreningens Alaa Idris och Helena Frisk vill driva om de kommer in i riksdagen.

Så vill partierna få fram hyresrätter

Socialdemokraterna lovade i dag att 250 000 nya bostäder ska byggas. Alliansen har tidigare utlovat 100 000 nya bostäder. Se hur varje parti vill få fram fler hyresrätter.

Dunderbacken kan få nya ägare

Hyreshusen i Dunderbacken i Finspång ser ut att få nya ägare i höst. Enligt konkursboet är det klart med en köpare av miljonprogrammet.

Så länge får du vänta på studentbostad

Bristen på studentbostäder är fortfarande stor. Se på Hem & Hyras karta hur många veckor du får vänta.

Gröna grupper går ihop

Nu har aktionsgrupperna som vill bevara stadens grönområden gått samman. Nätverket Grön Samverkan Göteborg inledde sin verksamhet med en politikerdebatt i onsdags.

Barnvräkningar kvar på samma nivå

Antalet vräkningar har under det första halvåret i år minskat med 10 procent. Men fortfarande vräks lika många barn. Se hur många barn som vräkts i ditt län.

Göteborg: Tydliga blockskillnader i bostadspolitiken

Att kommunvalet är nära inpå blev tydligt när Hyresgästföreningen, jagvillhabostad.nu och Göteborgs förenade studentkårer kallade till bostadspolitisk debatt i torsdags.

Byggandet fortsätter öka

Den ökade byggtakten håller i sig, enligt SCB. Det första halvåret i år påbörjades 40 procent fler lägenheter än förra året. Men det räcker inte för att möta behovet.

Köksluckor blir fall för hyresnämnd

Hyresvärden målade bara om två köksluckor i Marias lägenhet. Men att få alla luckor ommålade har visat sig svårt. Värden vägrar trots att Maria går med på höjd hyra.

Misshandlade Frida ändrade lagen

Fridas ex-man slog sönder både henne och lägenheten. Sedan var hon nära att bli vräkt. Nu har hennes kamp för sitt hem lett till bättre skydd för misshandlade hyresgäster.

Nordligt energihus kan bli lägenheter

Sveriges nordligaste energihus. Det håller på att byggas i Kiruna och är ett samarbete mellan kommun, byggbolag och universitet.

Ministern: För svårt att vräka brottslingar

Det är för svårt att vräka hyresgäster inblandade i organiserad kriminalitet, enligt justitieminister Beatrice Ask. Nu startar en utredning, vilket Hyresgästföreningen välkomnar.

Bostadspolitik på schemat

Mitt i valrörelsen. Bostadsfrågan är det si och så med, menar Hyresgästföreningen. Så föreningen försöker lyfta in frågan i valet.

Hon är hyresgästernas nya förbundsordförande

Efter 14 år har Barbro Engman nu lämnat över till sin efterträdare Marie Linder. Med Hem & Hyra diskuterar hon Hyresgästföreningens framtid.