Esa Norojärvis plötsliga avhopp får stark kritik. Foto: Lennart Jönsson

Ordförandes avhopp väcker stark kritik

Esa Norojärvi har avsagt sig sina förtroendeuppdrag inom Hyresgästföreningen. Tio dagar före fullmäktige. – Så här gör man bara inte! säger Mårten Almerud i valberedningen. Igår 15:49

Bostadsbristens ansikte

"Jag vill ha en fast punkt i livet"

Sju lägenheter på tre år. Abena Amoateng tycker att det känns fel att behöva köpa en lägenhet för att kunna stanna i Stockholm.

Krönika

Jag var inte redo att bo själv

Martin Melin, polis & författare

Hem & Hyra testar

Test av fem skåp för dina skor

Hur praktiska är de egentligen?

Nyhet

Så mycket kostar flyttstädningen

Flytta är slitsamt, inte minst att städa. Men det går så klart att slippa. Enligt Hem & Hyras undersökning kostar flyttstädningen för en trea 2 400 kronor.

Nyhet

Så slipper du semesterkrypen

Hem & Hyra tipsar om hur du undviker du att få hem ovälkomna husdjur som vägglöss och kackerlackor efter semesterresan.

Krönika

En vanlig
dag vid kvarnen

Världskände författaren Paulo Coelho ger en exklusiv inblick i sitt liv och sin vardag.

Hyrorna 2014

Allt fler
hyror klara

I hela landet börjar nu förhandlingarna om hyrorna för 2014 bli klara.

Hem & Hyra testar

Hitta sambon
på nätet

Trött på ensamheten i lägenheten. Allt fler svenskar hittar kärleken på internet, men att välja rätt dejtingsajt är inte lätt. Vi har jämfört åtta välkända sidor.

Tips för hyresgäster

Töm garderoben - fyll plånboken

Svämmar din garderob över? Hänger där felköp, eller plagg du tröttnat på? Då är det dags att röja och sälja. Så här ger dina kläder klirr i kassan.

Telge Bostäder förbjuder paraboler i sina nyproducerade lägenheter i kvarteret Lampan. Foto: Kenneth Samuelsson

Totalförbud mot paraboler i nyproduktion

Telge Bostäder inför totalförbud mot paraboler i nyproduktion. Men P-G Nyström, jurist på Hyresgästföreningen, hävdar att förbudet är unikt och är tveksam till om det är lagligt. Igår 08:54

Är det rätt att förbjuda paraboler??

Intern kritik efter årets hyresförhandlingar

Minst 30 000 hyresgäster i Malmö och Lund kunde fått lägre hyreshöjning i år. Det menar regionordföranden Bo Nilsson som riktar kritik mot de egna leden. (UPPDATERAD) Igår 11:11

Kommunen: Pengarna borde räckt till Hemlösas hus

Hemlösas hus stänger den 15 oktober av ekonomiska skäl. Socialförvaltningen anser att deras erbjudande på en halv miljon kronor borde räckt. Igår 16:46

Foto: Istockphoto

En etta på besök för att väcka debatt

En väldans liten etta. Utan toalett. Men ändå. En lägenhet. Hyresgästföreningens kampanj Fler hem, har nått Storgatan i Växjö. Igår 15:56

Förslaget: Sex nya
i förbundsstyrelsen

Marie Linder är förslagen till ordförande. Sex nya namn finns i det förslag till ny förbundsstyrelse som presenterades i dag. 11 april 2014 kl 15:59

HSB höjer hyran i Njurunda

När HSB krävde flera hundralappar mer i hyra per lägenhet blev det stopp i förhandlingarna med Hyresgästföreningen. Med hjälp av hyresnämnden har nu parterna ingått ett avtal.

Hon föreslås ta över Hyresgästföreningen

Marie Linder, 51, är valberedningens förslag till ny förbundsordförande för Hyresgästföreningen. (UPPDATERAD)

Ingen hyreshöjning i ytterområdena

Haparandabostäder ville höja hyran med 4,3 procent. Efter förhandlingen med Hyresgästföreningen blev höjningen 1,4 procent.

Vårbudget utan bostadsnyheter

Bostadsfrågan blir allt hetare, men regeringens vårbudget innehåller inga nya satsningar på att få fart på byggandet.

Hyresgästföreningens värvare får personlarm

I region BohusÄlvsborg-Skaraborg ska alla medlemsrekryterare ha personlarm med sig på jobbet. Även övrig personal ska få tillgång till larm.

Så mycket kostar en glasruta

Sabo har tagit fram nyckeltal över vad lägenhetsreparationer ska kosta. Den ligger till grund för många bostadsbolag när du som hyresgäst ska betala något som gått sönder.

Humanitära skäl ifrågasätts

De humanitära skälen anses inte tillräckliga. Allmännyttiga Varbergs Bostad överklagar hyresnämndens beslut att låta en funktionshindrad man behålla sin lägenhet.

Ingen delad vårdnad av chihuahua

Vid en separation är en hund att se som en ägodel. Matten stod som ensam ägare och därför tvingas hussen överlämna chihuahuan. Det slår hovrätten fast.

Fotboll för en kvarts miljon

Är du under 27 år, dagledig i Biskopsgården och vill träna fotboll i professionell regi? Inom kort har du chansen när det är avspark för satsningen Mötesplats fotboll.

Här rivs flest bostäder

Rivningarna av flerbostadshus ökade med 46 procent fjol, jämfört med 2012, men ligger fortfarande på en låg nivå. Hem & Hyra kan visa var det har rivits mest - och varför.

Manifestation mot oroligheterna i Skäggetorp

Oroligheterna i Skäggetorp har spridit otrygghet bland dem som bor där. På torsdag ordnar Hyresgästföreningen en trygghetsvandring och en manifestation mot skadegörelse och våld.

Nya andrahandshyror prövas i domstol

Kan man ta ut 11 000 kronor i månaden för en liten etta med kokvrå i Stockholms city? Frågan avgörs när den nya lagen om privatuthyrning av bostad snart prövas för första gången.

Besvikelsen är stor på Hemlösas hus

Föreståndaren Carina Tegnér på Hemlösas hus är besviken på att de måste stänga. Hon tror att en lösning hade varit om socialen och psykiatrin hade varit aktiva på Hemlösas hus.

Boverket: Stockholm hotar hyressystemet

Det finns många problem med hyressättningssystemet, skriver Boverket i en ny rapport. Skärpning krävs i Stockholm - annars måste systemet reformeras, enligt rapportförfattarna.

Willhem höjer hyrorna i Biskopsgården

Trots krav från de boende på frysta hyror blir det nu dyrare att bo i Willhems lägenheter i Biskopsgården. Snitthöjningen landar på runt 1,5 procent.

Så mycket höjs hyrorna i ditt län

I morgon, den 1 april, får många av Sveriges hyresgäster höjd hyra. Hem & Hyra har listat de 424 överenskommelser som hittills är klara - län för län.