Höga hyror när Familjebostäder bygger nytt

Sju tusen kronor i månaden för en etta. Så mycket kostar det att bo i Familjebostäders nya lägenheter i Farsta.
1 mars 2012 kl 13:52 Text: Jakob Hultman

Familjebostäder bygger just nu kvarteret Kållandsö i närheten av Farsta centrum. 87 stycken nya hyresrätter i varierande storlek med inflyttning hösten 2012. Den billigaste lägenheten, en etta på 43 kvadratmeter på bottenvåningen kostar 6 919 kronor i månaden. Än så länge annonseras lägenheterna fortfarande på bostadsförmedlingen så Familjebostäder har ännu inte fått någon repsons på intresset.

 Ingvar Andreasson är chef för bygg och teknik hos Familjebostäder.
– Hyrorna är ju inte helt klara, det pågår en förhandling. De brukar ju justeras något, vad vi kan säga är att hyrorna inte blir högre än det som står i annonserna.

Ingvar Andreasson menar att hyrorna långsiktigt ska kunna bära fastighetens kostnader, det är inte meningen att Familjebostäders andra hyresgäster ska subventionera nyproduktionen.
– Vad man kan säga är att vi har haft liknande nyproduktion i Älvsjö som har varit något dyrare, där det inte har varit några problem att få uthyrt, säger Ingvar Andreasson.

Det är ju billigare att köpa en nybyggd bostadsrätt i samma område?
– Det är möjligt att man kan få en lägre månadskostnad med de låga räntor som har varit, men det är ju inte alla som vill, eller kan, binda kapital i en bostadsrätt.

Jakob Hultman
Lokalredaktör
Ämnen:
Publicerad: 1 mars 2012 kl 13:52 Uppdaterad: 7 oktober 2014 kl 14:22
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.