Lägenheten som ingen vill ha

Finnes: förstahandskontrakt i Stockholm. Sökes: skötsam hyresgäst. Trots bostadsbristens Stockholm har Haninge Bostäder svårt att hyra ut alla sina lägenheter.
4 september 2012 kl 14:00 Text: Kenneth Samuelsson

Under 2006 byggde Haninge Bostäder fyra ettor på Utö. Satsningen var en del i en politisk vision att göra skärgården levande. Men ända sedan lägenheterna stod klara har bolaget haft problem att få dem uthyrda.
– Merparten av tiden har en lägenhet stått tom, nu funderar vi på att försöka få något företag att hyra den, säger Christoph Vejde, vd på Haninge Bostäder.

Lägenheterna är ettor på 53 kvadratmeter med, med en hyra på 5 462 kronor. För att bli aktuell som hyresgäst ställs samma inkomstkrav som för bolagets andra lägenheter, att hyran får vara maximalt 30 procent av månadslönen, du måste allts tjäna cirka 18 000 före skatt för att få kontraktet. Inga andra krav ställs för att få lägenheten.

Kenneth Samuelsson
Lokalredaktör
010-4592036
070-3016002
Publicerad: 4 september 2012 kl 14:00
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.