Foto: Kenneth Samuelsson

Thamer Al Yonany trivs i området och vill gärna köpa sin lägenhet.

Ombildning i Hovsjö försenas

Politiker och majoriteten av hyresgästerna har sagt ja till ombildningen av 120 radhus i Hovsjö. Men svårighet att få banklån gör att försäljningen ännu inte blivit av.
9 augusti 2016 kl 14:53 Text: Kenneth Samuelsson

Enligt Raffi Khatchadourian, ordförande i bostadsrättsföreningen på Varnbäcken i Hovsjö, är skälet till att försäljningen bromsats, att den bank som lovat lån sedan drog sig ur. Nu för föreningen samtal med en annan bank och han tror att det dröjer det ett par månader innan köpet av lägenheterna från Telge Hovsjö blir av.

- Vi för diskussioner om lånet till föreningen på cirka 60 miljoner kronor. Men de flesta hyresgäster har fått lånelöfte så jag tror det kommer att lösa sig, säger Raffi Khatchadourian.

En av de som har fått lånelöfte och vill köpa är Thamer Al Yonany. Han är tycker att servicen från Telge Hovsjö är bra och att de tar hand om småreparationer på ett bra sätt. Däremot skulle han vilja att de satsade mer på underhåll som målning.

– När man pratar med dem säger de att de inte har pengar att fixa saker, jag har bott här i fem år och har fått tapetsera själv, säger han.

Skälet till att de han vill köpa sitt radhus är att han vill göra i ordning lägenheten.

– Köper man kan man göra som man vill i lägenheten. Sedan kommer vi att göra i ordning husen på utsidan också, säger han.

Det var i maj som en majoritet av hyresgästerna sade ja till att köpa de 120 hyresradhusen  på 96 kvadratmeter för 104 miljoner kronor. Varje radhus kostar 618 000 kronor och avgiften beräknas bli 3 900 kronor i månaden. Därtill kommer kostnaden för värme som kan vara hög.

– Husen värms upp med el-element och ibland kan det kosta 2 500 kronor i månaden, säger Thamer Al Yonany.

Kenneth Samuelsson
Lokalredaktör
010-4592036
070-3016002
Ämnen:
Publicerad: 9 augusti 2016 kl 14:53
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.