Hyresgästföreningen överklagar chockhöjda hyror

För några veckor sedan fick Stena Fastigheter rätt att chockhöja hyrorna på Kvarngärdet. Nu överklagar Hyresgästföreningen beslutet till hovrätten.
8 februari 2012 kl 11:54 Text: Monika Steczkó

Den 19 januari beslutade Hyresnämnden i Västerås att Stena Fastigheter har rätt att höja hyrorna för nära 150 lägenheter på Kvarngärdet med upp till 60 procent. Hyresgästföreningen överklagar nu hyresnämndens beslut på samtliga punkter.  Totalt företräder Hyresgästföreningen 43 hushåll i Svea hovrätt.
– Hyresgästerna kräver lägre höjning, senare införandedatum och generösare infasning av hyreshöjningar, säger Marcus Kjellin, jurist och förhandlare på Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen tycker att det är viktigt att ta strid mot den senaste tidens utveckling med kraftiga hyreshöjningar efter ombyggnationer.
– De senaste åren har vi sett omfattande glidningar i hyressättningen efter större ombyggnader. Hyrorna för ombyggda lägenheter hamnar på nivåer som ofta är ohanterliga för hyresgästerna. Hyresvärdarna måste inse sitt ansvar för hyresgästernas boendesituation, säger Marcus Kjellin.

Läs också: /artikel/uppsala/hyresnamnden-ger-stena-fastigheter-ratt-chockhoja-hyror-11223 och

/artikel/uppsala/beslutet-riskerar-leda-till-okad-segregation-11227

 

Monika Steczkó
Lokalredaktör
010-4591373
Publicerad: 8 februari 2012 kl 11:54
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.