Annons

Så här många kvadratmeter bor hyresgäster på i Skåne

Skåne I Höör bor hyresgäster i genomsnitt på 44 kvadratmeter. Det är störst i Skåne. I Landskrona har man endast 32 kvadratmeter. Allra störst bor ensamstående kvinnor i Perstorp. Det visar Hem&Hyras sammanställning. Se lista!

En ensamstående kvinna 65 + har en genomsnittlig boyta på hela 70 kvadratmeter. Just åldern spelar stor roll, likaså hur många vi är i familjen när det handlar om hur många kvadratmeter hyresgäster bor på. Det visar statistik från SCB, Statistiska centralbyrån.
Efter kvinnorna får vi oftast tränga ihop oss på färre och färre kvadratmeter ju fler vi blir i familjen. Det verkar också ha betydelse i vilken stad vi bor. Enligt statistiken skiljer den genomsnittliga boendeytan per person och mellan städerna i Skåne tolv kvadratmeter. En hyresgäst i Höör bor i genomsnitt på 44 kvadratmeter medan en hyresgäst i Landskrona på 32 kvadratmeter.

Vad det beror på är inte helt lätt att förklara men i storstäder bor vi generellt mer trångt. Det kan också bero på hur fastighetsbeståndet i kommunerna ser ut, antalet hyresrätter samt hur dyrt det är att köpa ett hus på orten. Sven Bergenstråhle, bostadsforskare och ordförande för internationella hyresgästalliansen IUT, tror att det framför allt beror på hushållens inkomster och hyresnivåerna.
– Har man ont om pengar tränger man ihop sig, säger Sven Bergenstråhle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgäster jämfört med villaägare bor mindre. Den som bor i villa har i genomsnitt i Skåne 48 kvadratmeter per person och hyresgästen har 34.

Annons

Läs om var Yngve och Asta Nilsson tycker om att bo på elva kvadratmeter färre än de bodde på innan.
Se nedan listan på den genomsnittlige boytan per person för hela Skåne!

————————————————————-

Annons
Läs också12 000 lägenheter i norra Skåne får en procent i hyreshöjning

Läs också Därför lämnar folk Hyresgästföreningen – och därför går de med När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.