Annons

Akka Egendom lovar god service i Lysekil

Lysekil Akka Egendom blir ny hyresvärd för närmare 300 hyresgäster i Lysekil. Men vad är det för bolag och hur ska de leva upp till sina höga serviceambitioner? De frågorna har Hem & Hyra ställt till bolagets ledning.
Foto: Privat
"Ett av våra främsta mål är att skapa och upprätthålla en god boendestandard", säger Akka Egendoms fastighetschef Desirée Morast.

I måndags berättade Hem & Hyra att hyresgästerna i 297 lägenheter i Lysekil åter får ny hyresvärd. Det är bostadsbolaget Willhem som, efter endast ett drygt halvår, säljer sina fastigheter i Lysekil vidare till nystartade Akka Egendom.

För hyresgästerna och den lokala Hyresgästföreningen kom ägarbytet som en överraskning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Vi hade inte fått någon information alls och Akka Egendom känner jag inte till över huvud taget, sade Hyresgästföreningens Lars Brink.

Den nya ägaren ska ta över sista augusti. Men vilka är Akka Egendom, som enligt pressmeddelandet har höga ambitioner när det kommer till service för hyresgästerna. Hem & Hyra kontaktade bolagets fastighetschef Desirée Morast för att få svar.

När ska ni att informera hyresgästerna om köpet och era ambitioner för hyresfastigheterna i Lysekil?

Läs ocksåNy hyresvärd i Lysekil igen

− Tillträde är planerat att ske den sista augusti, under sommaren kommer vi att gå ut med information till hyresgästerna. Och någon gång under hösten kommer vi bjuda in till ett kort möte där hyresgästerna får möjlighet att träffa representanter från Akka Egendom och få information om oss.

Ni säger er ha en hög ambition när det gäller förvaltning och service. Hur kommer hyresgästerna att märka det?

Annons

− Ett av våra främsta mål är att skapa och upprätthålla en god boendestandard. Det gör vi bland annat genom ett nära samarbete med lokala aktörer när det kommer till den dagliga driften av fastigheterna. Förutom att värna om byggnadens tekniska standard att även bidra till utvecklingen av de områden där byggnaderna ligger. Våra hyresgäster kommer i första hand ha kontakt med våra lokala förvaltare som har god lokalkännedom och gärna hjälper till med allt från hyresfrågor och felanmälan till fastighetsskötsel.

Läs ocksåHyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Var finns ni ert huvudkontor? 

− I Stockholm, där den övergripande styrningen av verksamheten sker. Den praktiska förvaltningen av fastigheterna hanteras i ett långsiktigt samarbete mellan oss och lokala väletablerade aktörer på respektive ort.

Hur många anställda har ni? 

− Inom Akka Egendom finns inga anställda eftersom förvaltningsuppdraget hanteras av fastighetsbolaget Möller & Partnersg. Inom Möller & Partners finns ett antal medarbetare som har som sitt huvuduppdrag att arbeta med fastigheterna i Akka Egendom. Det är jag, som är fastighetschef, Anne-Lie Engström som ansvarar för hyresadministration och controllern Fredrik Överli Larsson samt ett antal medarbetare som arbetar delvis med detta, bland andra Henrik Jussi-Pekka, vd, och Göran Bygdén, finansdirektör.

Enligt er hemsida backas ni upp av stora institutionella investerare, vilka är det?

Annons

− Bolaget ägs av ett antal svenska institutioner, pensionsförvaltare samt dess ledning. Bland delägarna finns bland andra Allmänna Arvsfonden, Apoteket AB:s pensionsstiftelse samt PRI Pensionsgaranti, säger Morast.

Varifrån kommer namnet?

− Akka Egendom delar namn med gåsen från boken om Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. Bolaget grundades 2015 med mål att långsiktigt äga, utveckla och förvalta bostadsfastigheter i små och medelstora kommuner. Sedan starten har vår resa gått från Karlstad med omnejd ner till Bromölla i söder och vi kommer att etablera oss i fler kommuner runt om i landet. Efter förvärvet i Lysekil uppgår vårt totala bestånd till drygt 2 000 lägenheter.

 

 

Läs också Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.