Annons

Boplats Syd ska förmedla hyresrätter i Vellinge

Vellinge Bostadssökande hos det kommunala bostadsbolaget i Vellinge går in i den gemensamma lägenhetskön som ägs av Malmö stad. Det nya upplägget ska vara i drift i januari 2018.

Enligt Vellingebostäder ska bostadssökande som redan står i kö i Vellinge kunna överföra sin kötid till det nya systemet.

– Man tar med sin gamla kötid, den tid man har stått i kö hos Vellingebostäder, in i Boplats Syds kö, säger Anders Larsson, vd på Vellingebostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det handlar om totalt 5700 bostadssökande som ska föras över från Vellinge kommuns system till Boplats syds kö. Enligt Anders Larsson ökar kommunens kö i dagsläget med runt 100 personer per månad.

– Huvudskälet till att vi gör detta är att det här är ett bra och transparent system som är bättre än vårt eget. De sökande kommer få mer tydlighet och transparens än vad vi har haft. Det kommer vara lättare att hantera och se var man ligger i kön för de bostadssökande, säger Anders Larsson.

Annons

I och med sammanslagningen, som är tänkt till årsskiftet, tillförs även 897 hyreslägenheter från Vellinge som kan bli aktuella för sökande hos Boplats syd, om och när bostäderna blir lediga.

Läs ocksåVärdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö

Den största vinsten med sammanslagningen är ett ökat utbud för alla sökande, enligt Krister Hjelm som är vd för Boplats syd. I början av året fanns omkring 70 000 personer i kön hos Boplats Syd men alla beskrivs inte som aktivt sökande.

– För vår del handlar det om att få till oss så många lägenheter som vi kan för att tillfredställa de personer som står i vår kö. Det här är en viktig ny utveckling för oss att få ett till kommunalt bostadsbolag, säger Krister Hjelm.

Han berättar att sammanslagningen av köerna är uppbyggd med en övergångsperiod på ett sådant sätt att tillskottet av sökande inte ska göra kötiderna längre hos Boplats Syd men däremot ge ett ökat utbud för de köende från Vellingekön.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

 

 

Fakta: Gemensam bostadskö

Boplats syd är en kommunal bostadsförmedling. Bolaget ägs av Malmö stad men förmedlar lediga hyresrätter i en gemensam kö på uppdrag av flera skånska kommuner och en rad privata fastighetsägare.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.