Annons

Dömd bostadsbedragare tvingas betala pengar till MKB

Malmö 34-åringen dömdes till fängelse efter att ha agerat hyresvärd och lurat bostadsökande på pengar. Nu tvingas han själv betala tillbaka pengar till sin egen hyresvärd.

Han har numera sin adress på en anstalt i Västervik. Där sitter 34-åringen efter att tidigare i år ha dömts till fängelse för en rad bedrägerier kopplade till en lägenhet.

Kravet som nu riktas mot honom rör fem månaders obetalda hyror för en annan bostad. En hyresrätt som ligger i Västra hamnen på en av Malmös mest attraktiva adresser. Det rör även städkostnader samt ersättning för skador i bostaden och störningar av boende i huset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

 

Drygt 95 000 kronor, så mycket vill det kommunala bostadsbolaget i Malmö ha av bedragaren. Han får även stå för kostnaderna som värden fått genom att driva målet i domstolen. Ett helt rimligt krav, enligt tredskodomen i Malmö tingsrätt. Vad 34-åringen själv tycker är oklart eftersom han inte har svarat på MKB:s stämning.

Annons

I april dömdes 34-åringen till tre års fängelse för en rad bedrägerier. Det handlar bland annat om en bostadsrätt på Köpenhamnsvägen i Malmö. 34-åringen bodde där i andra hand och försökte sedan hyra ut den i tredje ledet, till över 20 personer samtidigt.

Läs ocksåAnmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat”Kollage med ett hyresavtal, profil av en man och en domstolsförhandling.

Han lade ut annonser i sitt eget namn och flera personer nappade och betalade flera hundra tusen kronor i förskott. Det var bland annat nyanlända flyktingar, bostadsökande från andra delar av landet och utländska studenter som drabbades.

34-åringen dömdes även för annonsbedrägerier på nätet och för att ha försvunnit med leasade fordon och maskiner. Han erkände på samtliga punkter men menade att han varit pressad och hotad av kriminella. Domen från april landade på tre års fängelse.

Annons

Den 34-årige bedragaren kastades ut från den andra bostaden, i västra hamnen, under våren efter att hyrorna slutat komma in till MKB. Han har nu en månad på sig att höra av sig om han skulle vara missnöjd med domen.

Läs ocksåHyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant”En tvådelad bild. Den ena halvan visa ett skåp, den andra utdrag av skickade sms med meddelande som "Snälla mina möbler", "Snälla ring mig" och "tillbaka mina möbler".
Läs också Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.