Annons

Gavlegårdarna vill sälja igen

Gävleborg Kommunala Gavlegårdarna vill ännu en gång sälja lägenheter. Den här gången gäller det 803 lägenheter i tio fastigheter. Återigen är tanken att pengarna från försäljningen ska användas till nybyggnationer.
Foto: Lena Mattsson

Under de senaste 15 åren har kommunala Gavlegårdarna sålt nästan 1 500 av sina lägenheter. Nu vill man sälja ytterligare 803 lägenheter i tio fastigheter.

Hyresgästföreningen och de drabbade hyresgästerna kommer att få information om vilka lägenheter det gäller i morgon, tisdag. Var lägenheterna ligger är i dag, måndag, inte offentliggjort.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I en tjänstemannaskrivelse betonas att Gavlegårdarnas planerade försäljning kommer att ske i ett område där de även efter försäljningen kommer att ha många hyreslägenheter kvar.

Annons

I en bostadsgrupp på Facebook uttrycks tankar om att Urbergsterassen och Rågångsvägen kunde vara tänkbara områden för en försäljning. I Andersberg har heller ännu ingen försäljning skett hittills och även där har Gavlegårdarna många lägenheter.

Kommunstyrelsen väntas godkänna försäljningen, som kommer att ske nästa vår, vid sitt sammanträde på tisdagen. Frågan kommer sedan upp till beslut i fullmäktige 27 november.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

2015 skedde Gavlegårdarnas senaste försäljning. Då köpte Urbano, tidigare IHF Bostad, 737 lägenheter i Bomhus och Sätra.

Fakta: Gavlegårdarnas försäljningar
År Område Antal lägenheter Köpare
2002 Stigslund 135 HSB
2004 Strömsbro, Söder 417 HSB
2009 Sätra 239 Svedinger
2015 Bomhus, Sätra 737 Urbano
2017 ? 803 ?
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.