HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hård kamp om lyxvåningskontrakt

Nyheter Skriftväxlingen är intensiv mellan värden och de hyresgäster som sagts upp från sina lyxvåningar. Det handlar om två stora lägenheter i samma fastighet på Östermalm.

Hem & Hyra har tidigare rapporterat om de två förhållandesvis ovanliga ärendena där värden Svenska bostäder lagt ner stor möda på att bevisa att det handlar om skenbyten och att hyresgästerna ska sägas upp

I det ena fallet handlar det om en sexrumslägenhet. Hyresgästen, som arbetar på en fastighetsmäklarbyrå med exklusiv profil, har fått våningen via ett avancerat fyrpartsbyte. Hennes egna bytesobjekt var en normalstor lägenhet i Stockholms innerstad.
Allmännyttiga Svenska bostäder hävdar att hyresgästen medvetet lämnat vilseledande uppgifter i samband med bytet. Hyresgästen nekar till anklagelserna. Hon menar att hon handlat i god tro. Ett av argumenten för att hon ska få bo kvar är att en av hennes tre söner är handikappad och därför kräver extra engagemang.

Läs ocksåM erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Svenska bostäder har efterfrågat besked om vilken av sönerna det handlar om och närmare uppgifter om vad det innebär. Hittills i skriftväxlingen som nu pågått en har dock inga sådana uppgifter lämnats.

Svenska bostäder kommer att kalla en av personerna som är inblandad i bytesupplägget för att styrka att hyresgästen lämnat oriktiga uppgifter.
I det andra ärendet rör det sig om en fyrarummare som hyresgästen ska ha bytt till sig med en lägenhet som inte finns. Något som Svenska bostäder använder stadsbyggnadskontorets fastighetsförteckning för att bevisa.

Hyresgästen hävdar å sin sida att hon hela tiden varit öppen med att hon aldrig flyttat in i den ”lägenhet” som hon använt som bytesobjekt. Den hyrdes istället ut i andra hand via den mäklare som sålde hennes bostadsrätt. Hon känner därför inte till andrahandshyresgästen eller dennes namn.
Någon gång under hösten väntas parterna mötas i hyresnämnden.

Läs också72 000 stockholmare får hyreshöjning med 2,35 procent
Läs också Svartmögel och underkänd ventilation i nyproduktion Hyresgäster får 66 000 kronor till lådcykelpool Hyresgäster i Gamla Stan delar på lådcyklar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.