Annons

Hyresgäst åtalas efter hemlig övervakning på Seved

Malmö Mannen kände sig otrygg och installerade en kamera utanför sin port. Men några poliser upptäckte utrustningen och nu ställs han inför rätta.
Foto: Polisen

Den hemliga kameran satt inmurad under ett fönsterbleck utanför hyreshuset. Sladdarna försvann in i väggen genom ett uppborrat hål.

Grannar som gick in och ut genom porten och andra personer som promenerade förbi på gatan filmades i smyg. När polisen följde sladdarna upptäckte de att kameran var kopplad till en bildskärm inne i lägenheten hos en av hyresgästerna i huset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Seved i Malmö har under lång tid plågats av kriminalitet och klassas av polisen som ett särskilt utsatt område. En hel del av problemen är kopplade till gatuhandel med narkotika. Sedan två år tillbaka övervakas stora delar av området av polisen med hjälp av ett antal övervakningskameror.

Nu ställs mannen, som är i 40-årsåldern, inför rätta efter att ha satt upp en egen kamera. Övervakning på allmänna platser kräver tillstånd från länsstyrelsen och något sådant hade han inte.

Annons

Åtalet är rubricerat som brott mot kameraövervakningslagen, och narkotikabrott efter att polisen även hittat narkotikaklassade tabletter i bostaden.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

I förhören har hyresgästen uppgett att han skaffade utrustningen efter att tidigare ha blivit attackerad. Nu ville han ville känna sig trygg och kunna se vem som ringde på porttelefonen.

Kameralinsen upptäcktes i mitten av mars i år ska enligt mannens uppgifter ha suttit uppe i drygt sex månader. Den ska vara av en typ som inte spelade in utan endast visade i realtid vad som hände på gatan. Polisen har beslagtagit kameran.

Annons

 

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.
Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.