HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst döms till böter efter cigarettbrand

Malmö Dagsböter blev domen för den hyresgäst som råkade bränna ner delar av köket efter att han tömt askfatet i soporna utan att se efter om glöden var släckt.

Det var en kväll våren 2015 som hyresgästen tömde askfatet i hushållssoporna under diskbänken utan att kontrollera om all glöd hade slocknat. Det hade den inte och delar av köket brann upp och hela lägenheten rökskadades. Enligt räddningstjänsten hade branden troligen spridit sig vidare i lägenheten om inte grannar larmat och den släckts i tid. Att röken tog sig ur lägenheten ses som en fara för andra boende i huset. Även om hyresgästen inte har tänt på med flit valde åklagaren att åtala hyresgästen för ”allmänfarlig vårdslöshet” tidigare i höstas. Nu har domen kommit.

Läs även: Cigarettbrand förstörde kök – hyresgästen ställs inför rätta

Läs ocksåLena är "Årets eldsjäl" i Malmö

Hyresgästen döms av tingsrätten till dagsböter på sammanlagt 2 000 kronor och ska dessutom betala 800 kronor till brottsofferjouren.

Hyresvärden, Stena Fastigheter, har inga ekonomiska krav gentemot hyresgästen. Värdens försäkring täckte upp för sanerings- och renoveringskostnader efter branden och hyresgästens hemförsäkring betalade värdens självrisk. Mannens kontrakt för lägenheten har inte påverkats av händelsen.

Läs också Onödig oro för brand och inbrott Full konflikt efter urspårad uthyrning på Limhamn Hovrätten dömer för mordbrand Bostad döms ut - hyresvärd riskerar vite på 25 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.