Annons

Mark efterlyses – Hässlehem har svårt att uppfylla nya ägardirektiv

Hässleholm Hässlehem ska färdigställa 50 nya lägenheter årligen fram till 2030, enligt det kommunala bolagets nya ägardirektiv. Bolagets vd, Stephan Persson, flaggar för att det blir svårt för bolaget att uppfylla nybyggnadskravet de kommande åren.
Foto: Hässleholms kommun
I mars ändrades ägardirektiven för det kommunala bostadsbolaget Hässlehem. Nu flaggar bostadsbolagets vd för att det de närmsta åren blir svårt att uppfylla kravet på 50 nybyggda hyresrätter per år.

Efterfrågan på bostäder är stor i Hässleholm. I mars i år beslutade kommunfullmäktige om nya ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget, Hässlehem. I direktiven står det bland annat att bolaget årligen ska färdigställa 50 nya lägenheter fram till år 2030.

– Jag har ingen åsikt om de nya ägardirektiven men tycker att det är viktigt att påtala problematiken med att det kommer att ta tid att få upp byggtakten till dessa nivåer, säger Stephan Persson, Hässlehems vd.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Stephan Persson är det framför allt bristen på detaljplanerad mark som sätter käppar i hjulen.

Annons

– Det är känt sedan tidigare att vi ligger lite efter när det gäller den biten. Innan vi har mark kan vi inte bygga. Arbetet med att få fram ny mark pågår för fullt. Det vi vill flagga för är att det här är en process som tar tid.

När tror du att Hässlehem klarar av att leva upp till de nya kraven?

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

Det är omöjligt att svara på. Diskussionerna som förs om den nya stambanans sträckning är ytterligare en fråga som försvårar jakten på ny mark. Vårt mål är så klart att uppnå ägardirektiven så snart som möjligt.

Annons

 

Fakta: Hässlehems nyproduktion

18 nyproducerade lägenheter för LSS-boende beräknas vara klara i augusti 2017

19 hyresrätter på Lövgatan i centrala Hässleholm beräknas vara klara i maj 2018

18 marklägenheter beräknas vara färdigställda under 2019

Under hösten 2017 ska Hässlehem söka bygglov för ytterligare cirka 80 nya hyresrätter.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Madeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.