Annons

Mikael Forsberg – ny vd för Landskronahem

Landskrona I höst tar Mikael Forsberg över som vd för kommunala Landskronahem. Han ersätter Helena Fremle som måste lämna vd-posten.
Foto: Martin Larsson/Landskrona stad
Senast i november ska Mikael Forsberg, Landskronahems nya vd, vara på plats i Landskrona.

Under ett styrelsemöte på måndagsmorgonen utsågs Mikael Forsberg till vd av Landskronahems styrelse. Mikael Forsberg har tidigare arbetat som förvaltningschef på Landskronahem och är i dag vd för Staffanstorp Centrum AB, ett helägt kommunalt aktiebolag som äger och förvaltar flera allmännyttiga bolag.

Enligt Landskronaposten är det Landskronahems styrelseordförande, Kenneth Håkanssons missnöje med nuvarande vd som ligger bakom vd-bytet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är glada över att Mikael Forsberg har tackat ja till tjänsten som vd för Landskronahem som står inför nya utmaningar. Mikael Forsberg är väl insatt i Landskronahems fastigheter och har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen. Hans erfarenheter kommer att bli en stor tillgång för bolaget, säger Kenneth Håkansson i ett pressmeddelande.

Annons

Den nya vd:n tillträder sin tjänst under hösten 2017. Helena Fremle, som varit vd sedan 2011, slutar i augusti. Lars-Anders Rothman kommer att vara tillförordnad vd i skarven mellan vd-bytet.

År 2015 tjänade Helena Fremle 89 000 kronor i månaden. Enligt Landskronahems senaste årsredovisning har en vd som blir uppsagd rätt till sex månadslöner.

Annons
Läs ocksåDyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vdDen förberedande förhandlingen mellan den före detta vd:n Pär Nilsson och Bengtsforshus blev fruktlös. Nu möts parterna i domstol.
Fakta: Det här gör en vd

Vd är den högsta befattningen inom ett aktiebolag och ansvarar för företagets verksamhet och utveckling. Vd ansvarar för styrelsehandlingar och är den som tar fram underlag till styrelsens beslut. Vd är ansvarig för sina egna, sina medarbetares och konsulters beslut. Vd ansvarar också för att verksamheten följer lagar, ägardirektiv och andra policys som styr verksamheten.

Källa: Sabo

Läs också Sparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästerna Därför hamnar problemområdets nota på hyran: ”Nu gäller det att se upp” Jan-Åke får betala när det brinner - unik hyreshöjning i Landskrona Jeanette ville inte bli vd - styrelsen fick övertala henne

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.