Annons

Misshandlade ska få stärkt besittningsrätt

Nyheter Besittningsskyddet ska stärkas för personer som misshandlas av sin partner. Det beslutade riksdagen i dag och väntar sig en snabb ändring i hyreslagen.

När någon blir misshandlad av sin partner kan det leda till vräkning, både på grund av att grannarna blir störda och för att lägenheten skadas i samband med misshandeln.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat har Vänsterpartiet tagit upp problemet i två motioner. När sådana uppsägningar ska prövas i domstol tar man ofta inte tillräcklig hänsyn till brottsoffrets och eventuella barns behov av lägenheten och deras utsatta situation, enligt motionerna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I dag beslutade så riksdagen att de kvinnor och män som misshandlas ska få bättre skydd mot att vräkas från sin hyresrätt. Regeringen får nu i uppdrag att så snart som möjligt komma med ett sådant förslag till ändring i hyreslagen.

Annons
Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Kvinnan svimmade när hon öppnade brev – vräks: ”Minsta krav ångestfyllt” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.