Annons

Nej till utredning i Åmål

Åmål Det blir ingen utredning om att slå ihop de kommunala bolagen Åkab och Såab i Åmål. Åtminstone inte nu.
Foto: Minna Ulin
Förslaget om att utreda en sammanslagning av de Åkab och Såab skickades tillbaka till kommunstyrelsen i Åmål.

Målet var samordningsvinster. Vägen skulle gå genom en utredning som kunde leda fram till en bolagssammanslagning. Bolagen det rör sig om var Åmåls kommunala hyres- och fastighetsbolag, Åkab, samt Stadsnät i Åmål AB, vars uppdrag är att förså Åmålsborna med fiberoptiskt nät.

Men i kommunfullmäktige blev det stopp. När den politiska majoriteten S, MP och V, lade fram sitt förslag om utredning sade oppositionen nej. Det skriver Provinstidningen Dalsland. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Om en utredning ska till, så ska den göras av någon utomstående och inte av bolagen själva, sa Lars Ottosson (C).

Annons

Och eftersom han och den övriga oppositionen fick mer än en tredjedels majoritet skickades ärendet tillbaka till kommunstyrelsen. Enligt oppositionen är de båda bolagens verksamheter allt för olika.

Den samordning som majoriteten hoppas på handlar exempelvis om jourverksamheten. Att Åkab har en väl utbyggd organisation för att rycka ut på obekväma tider som Såab skulle kunna dra nytta av.

Annons
Läs också60 ville protestera mot bolagsfusion

– Men i så fall får väl Såab köpa den tjänsten av Åkab, sade Thomas Olson (L) i fullmäktige.

Läs också Laddad på elbil? Då gäller det att bo hos rätt hyresvärd: "Ska vara lätt att välja klimatsmart" Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet” Därför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål Höjd hyra i Åmål

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.