Annons

Nya Opaltorget ska ge ett lyft

Göteborg Efter flera års väntan är byggandet vid Opaltorget i Göteborg igång. Bland Tynneredsborna är känslorna positiva.

Sabri Asmar har bott i Tynnered i 22 år, men drivit restaurang vid Opaltorget ännu längre – sedan 1988. Enligt honom är de flesta i området positiva till att torget ska göras om. Och själv tycker han att det är på tiden.

– Det var så slitet och nedgånget. På kvällarna kunde det se ut som ett fängelse utifrån, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan i början av 2000-talet tog byggnadsnämnden fram en plan för en förändring av Opaltorget och närliggande områden. Men sedan gick det långsamt. Först i våras satte så till sist arbetet med det nya torget igång.

Just nu har Sabri Asmar och flera andra butiksägare flyttat till ett provisoriskt torg cirka 300 meter från Opaltorget. När de flyttar tillbaka till lokaler vid det nya torget innebär det en högre hyra. Men det tycker Sabri Asmar det är värt.

Annons

– Det ska bli skönt att få nya lokaler som är fräscha i grunden.

Läs ocksåDe vill kunna få ombildningskonsulternas hjälp: ”Saker som ingen boende kan”

Alf Lindholm har bott på Opalgatan i tjugo år. Han tycker att det på det stora hela är bra att torget görs om, även om hans rullator har svårt att ta sig fram när det byggs överallt.

– Det har varit lite dåligt med information om kollektivtrafiken nu när de gör om mycket. Men det blir nog fint när det är klart, man hoppas ju att det kan bli lite av ett affärscentrum, säger han.

Annons

Christian Schiötz är projektledare för nya Opaltorget. Enligt honom har arbetet dragit ut på tiden på grund av problem med att köpa delar av den nödvändiga marken. De flesta Tynneredsbor verkar se fram emot det nya torget, menar Christian Shiötz.

Läs ocksåHyresgäster kluvna till omtvistad ombildning i Göteborg

– Det är inte alltid som folk är glada när det ska byggas om. Men det här är verkligen ett undantag, Det är roligt att vara tjänsteman när folk är så positiva, säger han.

Läs också Stena backar om betalningskrav i Tynnered Ungdomarna i Tynnered blir hyresgästernas språkrör “Alla kan göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.