HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Orsakade dubbla vattenskador och brand – sägs upp

Nyheter På två dagar orsakade hyresgästen lika många allvarliga vattenskador. När värden tog sig in i lägenheten upptäcktes även en slocknad brand.

I februari förra året upptäckte en hyresgäst i Skarpnäck i södra Stockholm att det droppade vatten från taket och ner i sovrummet. Ganska snart spårades läckaget till lägenheten ovanför, där en 61-årig man huserade.

Det porlande vattnet hördes från andra sidan ytterdörren, men likväl var det ingen som öppnade när värden försökte ta sig in. Eftersom det var fråga om ett nödläge med risk för stor skada på fastigheten tillkallades en låssmed för att med våld få upp dörren. Väl inne påträffade personalen den 61-årige hyresgästen i halvt medvetslöst skick, med badkaret fyllt till bredden och vatten rinnande över golvet.

Läs ocksåFortsatt tvångsförvaltning för ökänd värd i HägerstenFastlagsvägen 15-17 i Hägersten var i uselt skick innan fasaden renoverades.

Översvämningen var dock inte det enda som överrumplade personalen. Lägenheten var i ett bedrövligt skick, med skräp och bråte i varenda rum. I vardagsrummet kunde man konstatera att det nyligen brunnit – taket var svart av sot och röklukten låg tung i bostaden.

Nästa dag upprepades ett snarlikt scenario. Denna gång tog värden hjälp av polisen, och hittade ännu en gång 61-åringen i ett dåligt skick. Ännu en vattenskada konstaterades, då mannen trots en tilltäppt golvbrunn hade låtit vattnet flöda ut över badrumsgolvet och in i sovrummet.

Efter händelserna skickade värden ett brev med krav på bättring samt en begäran att få tillträde till lägenheten via rekommenderad post. Efter att flera gånger ha nekat värden att komma in fick hyresgästen förra sommaren sitt hyresavtal uppsagt, ett beslut som hyresnämnden instämde i.

Läs ocksåIllaluktande man tvingas flytta

Själv menar hyresgästen att värden talar osanning. 61-åringen förnekar både vattenskador och att det skulle ha varit sot i taket och förklarar oordningen med att han sitter i rullstol och kanske inte städar som andra städar. Mannen överklagade därför ärendet till Svea hovrätt.

Nu har även hovrätten sagt sitt. Fotografierna och vittnesuppgifterna talar sitt tydliga språk, och hyresgästen har trots krav på rättelse fortsatt att vanvårda sin lägenhet. Att mannen nu hunnit städa lägenheten spelar ingen roll, då förbättringen skett efter uppsägningen. Överklagandet avslås och 61-åringen är därmed skyldig att genast flytta ut ur bostaden.

 

Läs ocksåNy lokal förening i Vilhelmina

 

 

Läs också Mask i lägenheten – nu är riksdagsledamoten sjukskriven Hyresgäster rasar efter Rikshems hot om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.