Annons

Sade sig sova skift i delad dubbelsäng – blev inte trodd

Göteborg Han säger att han sover i dubbelsängen på dagarna, dottern och hennes make sover där på natten. Men det tror inte hyresnämnden på. Nu förlorar mannen kontraktet, och dottern måste flytta.

Det hela handlar om en tvårumslägenhet i Göteborgs östra stadsdelar. Mannen som hyr den menar att han delar bostaden med sin dotter och hennes man. Paret har ännu inte lyckats hitta något eget, och det har då varit självklart att låta dem bo kvar hemma.

Mannen äger även ett radhus på Hisingen. Där bor hans fru och yngre barn, och där var han också folkbokförd ända tills hyresvärden sade upp lägenhetskontraktet i våras. Då skrev han sig på lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden tror att mannen i själva verket hyr ut hela lägenheten i andra hand till sin dotter, utan lov. Värden hävdar att mannen tycks ha ordnat sitt eget boende på annat sätt. Därför vill bolaget kunna hyra ut bostaden till andra som står i kö.

Annons

Mannen å sin sida säger att han skaffade lägenheten för några år sedan då han och hans fru skulle skiljas. Så blev det inte, men han behöver fortfarande bostaden för att kunna sova ostört.

Mannen framhåller att han ofta jobbar natt. Han sover i lägenheten på dagarna när dottern och hennes man är på jobbet. Han har ingen egen säng där, utan lånar deras dubbelsäng. De sover i skift på detta sätt åtminstone tre dagar i veckan.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Men hyresnämnden tror inte på mannens berättelse. Allt tyder tvärt om på att han faktiskt bor i radhuset på Hisingen, och att han hyr ut lägenheten till dottern och hennes make så som värden hävdar.

Annons

Därför förlorar mannen nu kontraktet på lägenheten, och dottern måste flytta ut.

Läs också Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Säger hon bor med exmaken och hans nya fru – får behålla kontraktet Hyresgäst riskerar fängelse för Airbnb-uthyrning – nytt åtal testar lagen Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.