HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Min bil kletas ned av busken – vems är ansvaret?

Foto: Anne-Li Karlsson

Jag har en parkeringsplats utomhus i ett bostadsrättsområde, men har själv hyreslägenhet. Jag betalar 275 kronor i månaden. Förväntar mig då att min parkeringsplats skall skötas om. Vi har en häck precis framför parkeringsplatserna som borde klippas, då grenar hänger över fronten på bilarna.

I år fick jag problem med klisterliknande smuts på bilen, på grund av grenar som var fulla med löss, klistriga och kletiga. Pratade med den ansvarige för skötseln av vår gård, som bara vände mig ryggen. Att rena min bil kostade 800 kronor, stora pengar för mig som pensionär.

Enligt ordföranden här har föreningen ingen som helst skyldighet att hålla parkeringsplatsen fri från grenar och buskar. Inte heller för att kompensera för utlägg av kostnad för att få bort ”klistret” på min bil. Vad gäller?

Undrar: Ylva

Du ansvarar själv för skötseln av din parkeringsplats om ni inte uttryckligen avtalat om något annat. Du kan heller inte kräva hyresvärden på ersättning för kostnaden att rengöra bilen.

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Trygghet i boendet

Ja!
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.