HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ännu inget åtgärdsföreläggande

Kiruna Kirunabostäder har fått tid att hitta en lösning på störningarna i ett hus i Kiruna. Det blev följden av förhandlingen i Hyresnämnden.

Är störningar från grannar en brist i lägenheten som kan ge rätt till hyressänkning? Det anser Hyresgästföreningen och krävde att Kirunabostäder skulle vidta åtgärder mot Migrationsverkets lägenheter. Bakgrunden var att en hyresgäst i Kiruna har upplevt att det förekommit störningar i en stor omfattning i huset. Störningsjouren har kontaktats flera gånger, vilket också Kirunabostäder, som äger fastigheten, konstaterar.

Hyresgästföreningen skickade in ärendet till Hyresnämnden. Det blev en förhandling och där kom parterna snabbt fram till att försöka lösa ärendet utan tvångsåtgärder. Det innebar att ärendet vilar och att Kirunabostäder under tiden försöker lösa problemen. Något alla var nöjda med för tillfället.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.
Läs också Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.