Annons

Arbogabostäder vill höja med 3,4 procent

Arboga Nu börjar kraven på hyreshöjningar droppa in från de kommunala bostadsbolagen. Det högsta budet hittills i Västmanlands län kommer från Arbogabostäder som begär 3,4 procent.

Tidigare har Mimer, NVK och Salabostäder lämnat in krav på hyreshöjningar för 2014. Nu har ytterligare tre bolag i Västmanlands län gjort samma sak. Hallstahem vill höja med 2,4 procent, Kungsörs Fastighets AB med 2,8 procent och Arbogabostäder med hela 3,4 procent.

Förutom allmänna kostnadsökningar är det främst ett stort underhållsbehov som ligger bakom kravet på hyreshöjning, enligt Lars Johansson, vd för Arbogabostäder. Och det är inte lite som behöver göras, enligt honom.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Vi renoverar kontinuerligt lägenheter invändigt, och det är även mycket som behöver göras utvändigt. Det är bland annat takbyten, fönsterbyten, fasadmålning och byte av altaner. Man kan lägga ner hur mycket pengar som helst!

Annons

Även i fjol yrkade Arbogabostäder på 3,4 procent. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med en höjning på 2,4 procent.

Enligt Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, har de kommunala bostadsbolagen i år yrkat på ungefär i snitt 2,97 procent i hyreshöjning. 2013 låg siffran på 3,3 procent.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

– I snitt ligger yrkandena lite lägre än i fjol. Och det är fullt rimligt eftersom ränteläget är stabilt och kostnadsökningarna är lägre. Vi hoppas också på att kunna landa i en genomsnittlig överenskommelse som är betydligt lägre än den var i fjol, säger han.

Läs också 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.