Annons

Arbogabostäder vill höja med 3,4 procent

Arboga Nu börjar kraven på hyreshöjningar droppa in från de kommunala bostadsbolagen. Det högsta budet hittills i Västmanlands län kommer från Arbogabostäder som begär 3,4 procent.

Tidigare har Mimer, NVK och Salabostäder lämnat in krav på hyreshöjningar för 2014. Nu har ytterligare tre bolag i Västmanlands län gjort samma sak. Hallstahem vill höja med 2,4 procent, Kungsörs Fastighets AB med 2,8 procent och Arbogabostäder med hela 3,4 procent.

Förutom allmänna kostnadsökningar är det främst ett stort underhållsbehov som ligger bakom kravet på hyreshöjning, enligt Lars Johansson, vd för Arbogabostäder. Och det är inte lite som behöver göras, enligt honom.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi renoverar kontinuerligt lägenheter invändigt, och det är även mycket som behöver göras utvändigt. Det är bland annat takbyten, fönsterbyten, fasadmålning och byte av altaner. Man kan lägga ner hur mycket pengar som helst!

Annons

Även i fjol yrkade Arbogabostäder på 3,4 procent. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med en höjning på 2,4 procent.

Enligt Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, har de kommunala bostadsbolagen i år yrkat på ungefär i snitt 2,97 procent i hyreshöjning. 2013 låg siffran på 3,3 procent.

Annons
Läs ocksåMarianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

– I snitt ligger yrkandena lite lägre än i fjol. Och det är fullt rimligt eftersom ränteläget är stabilt och kostnadsökningarna är lägre. Vi hoppas också på att kunna landa i en genomsnittlig överenskommelse som är betydligt lägre än den var i fjol, säger han.

Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.