Annons

Både bra och dåligt förhandla på flera år

Örebro Hyresgästföreningens Emmeli Wulfstrand tycker inte att det är förlegat att förhandla hyror på årsbasis. I stället förordar hon en mellanväg.

Årliga hyresförhandlingar utesluter inte att man tittar på bolagets ekonomi ur ett längre perspektiv, kanske tre år framåt, apropå att de nuvarande formerna för hyresförhandlingar får kritik. Det tycker Emmeli Wulfstrand, teamledare i region Mitt, där man på flera håll jobbar på liknande sätt.

– Om man ser hur företaget har tänkt sig framtiden kan det bli helt andra diskussioner. Till exempel kanske ett bolag flaggar för hyreshöjningar, men har samtidigt inte planerat in för ökade underhållskostnader under de kommande åren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Att förhandla för flera år i taget har sina risker.

Annons

– Man låser sig, saker och ting kan ju hända under andra året som inte är bra för hyresgästerna eller för företaget.

Ser du några nackdelar med ettårsuppgörelser?
– Ja, som i år till exempel har förhandlingarna försenats vilket har resulterat i flera retroaktiva hyreshöjningar. Det drabbar ju hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Efter värdens dolda påslag: Michael och hans grannar får tillbaka över 330 000 kronor Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.