Annons

Bandidosmedlem tog ut 303 000 i hyra av inneboende – jagas av skattmasen

Nyheter En medlem i Bandidos fick en insättning på 303 000 kronor. Mannen hävdar att pengarna var förskottshyra för en person som var inneboende hos honom. Men Skatteverkets granskning av mannen slutade med att han krävs på nära en halv miljon i skatt för bland annat uthyrningen av sin bostad. Ett beslut som har överklagats.
Foto: Kristina Wahlgren/Polisen
En medlem i Bandidos hyrde ut en del av sin bostad till en inneboende för 303 000 kronor för ett år.

En expertkälla inom polisen pekar ut mannen som Skatteverket har granskat som en medlem i det kriminella mc-gänget Bandidos. Men varför Skatteverket har satt luppen på Bandidosmedlemmen är inte helt lätt att få klarhet i när vi pratar med Skatteverket.

Men att de gjort det är det ingen tvekan om. I Skatteverkets beslut är det tydligt att de gjort en grundlig utredning och vänt ut och in på mannens privatekonomi.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I Skatteverkets utredning redovisas hur tusenlappar och ibland hundratusentals kronor sätts in på mannens konto från olika personer. Skatteverket hävdar att mannen borde ha betalat skatt för pengarna som satts in mannens konto under 2019 och 2020. Mannen själv håller inte alls med utan menar att det rör sig om försäljningar av saker som han inte alls ska skatta för.

Fick över 303 000 i förskottshyra

Under 2020 har mannen också fått in en insättning på 303 000 kronor. En summa som mannen inte har tagit upp i sin deklaration enligt Skatteverkets dokument.

Mannen förklarar den stora insättningen med att han har hyrt ut en stor del av sin bostad till en kvinna som varit inneboende och där hela årshyran på 303 000 har betalats i förskott.

Läs ocksåInneboende tvingade under knivhot man på pengar – döms för människorov24-åring hotade man med kniv och tvingade honom att ta ut pengar.

Skatteverket skriver i sitt beslut att mannen får göra avdrag för avgiften till bostadsrättsföreningen med 55 112 kronor och och ett schablonavdrag på 40 000 kronor. Men ska betala skatt för övriga 208 551 kronor som han fått in från uthyrningen.

Annons

Hem & Hyra har bett om en intervju med mannen som avböjt. Men i Skatteverkets beslut framgår det att mannen förklarar att han har missförstått skattereglerna för uthyrning av bostad. Mannen har till Skatteverket också gett olika förklaringar till var övriga pengar som satts in på hans konto kommer ifrån och argumenterat för att han inte ska betala skatt.

Skatteverket tror inte på mannens förklaringar

Men Skatteverket har valt att inte lyssna på det örat utan hävdar att mannen har över en miljon i inkomster som han inte har skattat för.

Elisabeth Rahm, sektionschef på Skatteverket, som har beslutat i ärendet, berättar att de därför kräver totalt 478 194 kronor i skatt av mannen.
Detta trots att Bandidosmedlemmen redovisat kvitton och olika förklaringar till var pengarna kommer ifrån.

– Mycket av det han har framfört har vi inte godtagit och det framgår av vårt beslut. Förklaringarna som har getts har helt enkelt inte varit trovärdiga. Vi har krävt skatt för inkomst av tjänst eftersom vi menar att han har fått betalt för någon form av prestation snarare än att han har sålt saker, säger hon.

Därför granskade Skatteverket mannen

Varför Skatteverket granskade just en person som ingår i ett kriminellt mc-gäng vill hon inte närmare precisera.

Annons

– Det fanns en misstanke om oredovisade inkomster och det var därför vi gjorde en utredning, säger hon.

Hem & Hyra har mejlat flera frågor till mannen. Han svarar i ett mejl att han ” tillsammans med advokat och skatterättslig expertis analyserat och överklagat Skatteverkets beslut, utöver det inga kommentarer”.

I mannens överklagan till Förvaltningsrätten framkommer att han har lämnat in ny bevisning som visar att insättningarna på hans konton inte avser pengar som han ska betala inkomstskatt för. Han begär också anstånd med att betala in skatten tills frågan har avgjorts i Förvaltningsrätten.

Läs ocksåKvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet
Läs också Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.