Annons

Barbro Engman ställer upp för omval

Nyheter Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman ställer upp för omval vid förbundsstämman nästa år. Förra året meddelade hon valberedningen att hon inte stod till förfogande. Nu har hon ångrat sig. – Jag tycker fortfarande att det här är jätteroligt och är inte redo att lägga av, säger Barbro Engman.​
Det var vid valberedningens möte på tisdagen som Barbro Engman meddelade beslutet att hon kandiderar till posten som förbundsordförande vid nästa år stämma.
 
Så sent som i augusti sa Barbro Engman till samma valberedning att hon inte stod till förfogande, utan att det var dags för någon annan att ta över.
 
– Jag ångrade mig. Jag har gått och funderat under hösten och har kommit fram till att det här är alldeles för roligt för att lägga av. Jag är verkligen taggad inför framtiden, säger Barbro Engman och fortsätter:
 
– Jag har så mycket ogjort. Vi har bland annat den nya lagen som trädde i kraft vid årsskiftet som nu ska tillämpas i praktiken.
 
Barbro Engman, 62 år, har vid nästa års förbundsstämma suttit tolv år som ordförande i Hyresgästföreningen. Blir hon omvald kommer hon att sitta i ytterligare fyra år, totalt sett 16 år.
 
– Visst kan man ha synpunkter på det, men samtidigt är det väldigt bra med erfarenhet. Och jag kan en jäkla massa saker och vet hur saker och ting fungerar. Men det är inte jag som bestämmer om jag ska fortsätta eller inte, utan det gör stämman.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.