Annons

Bengtsfors först ut med nya hyrorna

Bengtsfors Bengtsforshus nya hyror är nu klara. Bolaget är först ut i i BohusÄlvsborg-Skaraborg. Och avtalet är tvåårigt. Hyrorna kommer att höjas med 1,4 procent 2019 och 1,2 procent 2020. Det är ungefär hälften av vad bolaget yrkade på inför förhandlingarna.

Men det är inte alla hyresgäster som får högre hyra nästa år. I huset Kunghäll 13 görs ingen höjning för 2019, men 1,2 procent 2020.
Bengtsforshus yrkade på tre procents höjning inför förhandlingarna. Hyresgästföreningens förhandlare Sophia Saukko menar att Bengtsforsbostäder får kostnadstäckning för bibehållen service och underhåll samt ökade kommunala taxor och avgifter.
– Hyreshöjning kan tyckas vara något hög om man ser till tidigare år, men Bengtsforshus har inte haft någon hyreshöjning 2018, vilket påverkat bolagets ekonomi, säger Sophia Saukko.
Ett intensivt underhållsprogram för fastighetsbeståndet har varit en viktig faktor vid förhandlingen, men även politiska beslut om att höja kommunala taxor och avgifter.
För en genomsnittlig tvåa på 60 kvadrat med nuvarande hyra på 4952 blir det en höjning med 69 kronor i månaden 2019 och en höjning med 60 kronor i månaden 2020. De nya hyrorna börjar gälla från och med den 1 januari 2019 respektive den 1 januari 2020.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.