HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende tycker till om sitt Råslätt

Jönköping En pop up-mötesplats på Råslätt engagerar de boende i områdets framtida utveckling. Mötesplatsen är ett led i arbetet med att Råslätt inte ska finnas med på listan över utsatta områden till 2023.
Pop up-lokalen lockar många boende.

Nyligen invigdes den tillfälliga mötesplatsen i en lokal mittemot Willis i Råslätts centrum. Här presenteras Vätterhems idéprogram. Genom en utställning med bild och text presenteras bostadsbolagets kommande renoveringar och insatser för det nu 50 år gamla miljonprogrammet. Både de planerade insatserna, men också det som idag endast är idéer. Men mötesplatsen är också ett försök att involvera de boende i framtidsplanerna. Engagemanget har visat sig vara stort.

– Det flödar in människor hela tiden som har åsikter om det mesta. Många handlar om att Råslätt behöver fler mötesplatser, berättar Maria Carelli-Martinsson, informationsstrateg på Vätterhem.

Läs ocksåByggfusk försenade 178 kommunala hyresrätterNybyggt men fortfarande tomt. Upplands-Brohus 178 lägenheter på Målarvägen-Bagarvägen har varit färdiga i över ett år.

Hon är en av alla i personalgruppen som turas om att bemanna möteslokalen och möta besökarna. Alla synpunkter noteras för att sedan användas som underlag när bostadsbolaget jobbar vidare på sina framtidsidéer. 

Råslätt är idag ett av 53 bostadsområden i Sverige som anses som utsatt. Idéprogrammet syftar i grunden till att Råslätt 2023 inte ska finnas med på den listan. Ett stort antal övergripande insatser planeras för att nå målet. Bland annat handlar det om sociala insatser som att skapa mer arbetstillfällen och mötesplatser genom föreningar och verksamheter i området och skapa ett demokratiråd, för att fånga visioner om hur Råslätt ska se ut i framtiden. Men även energiinsatser som att etablera fordonspooler och transportlösningar och arbeta med energismarta projekt exempelvis solceller. 

– Vi planerar även att åtgärda husfasader, renovera tak och byta fönster, säger Maria Carelli-Martinsson.

Läs ocksåSeniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda

Den tillfälliga möteslokalen kommer vara öppen i max två månader. Därefter hoppas Vätterhem ha fått in tillräckligt mycket synpunkter för att kunna fortsätta sitt idéarbete. 

Läs också 5 000 lägenhetsinbrott – lägsta nivån sedan 2004 Hundratals fick lämna sina hem vid storbrand i Skövde Vänner på varsin sida stängslet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.