Annons

Bostadsrättsförening hänger ut hyresgäster

Uppsala ​Med markeringar på postlådor och dörrar visar en bostadsrättsförening i Uppsala vilka personer som bor i så kallade bostadssociala lägenheter. Lägenheterna hyrs ut i andra hand av kommunen och uppgifter ska vara skyddade av sekretess.

​Det rapporterar Sveriges Radio Uppland idag.

Annons
Uppsala kommun äger lägenheter i olika bostadsrättsföreningar i Uppsala. Lägenheterna ska gå till personer som av olika anledningar inte kan få bostad på annat sätt, till exempel LSS-boende eller för kvinnor med skyddad identitet.
 
I en bostadsrättsförening har man valt att sätta upp skyltar som markerar att det är kommunen som äger lägenheten.
 
– Det är klart olämpligt. Människor som bor i föreningen genom kommunens försorg har sociala problem. Och jag tycker att det är oförsvarligt att hänga ut de här individerna för allmänheten, säger Lars Englund, hyresutredare på kommunens fastighetskontor till Radio Uppland.
 
– Det finns säkert personer som köpt sin bostadsrätt som också kan ha problem. Men det står inte på deras dörr. Man märker inte dörrar på det här sättet, säger Karin Gustafsson, chef för bostadsförsörjningen i Uppsala kommun.
 
Cecilia Staland, ordförande för Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta har via olika sociala medier idag lovat att snabbt agera i frågan.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Åtta grader i badrummet – när Sebastian klagade skickade värden en uppsägning Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.