Annons

Brutet löfte om Rivellas styrelse

Avesta Förvaltaren Omniagruppen har brutit sitt löfte. En man med anknytning till Dalstjärnan har valts in som ersättare i Rivellas styrelse.

När Rivella Fastigheter AB tog över de 750 lägenheterna i Krylbo och Karlbo lovade förvaltaren Omniagruppen kommunala Gamla Byn och Hyresgästföreningen att inga företrädare för säljaren Dalstjärnan skulle finnas med i bilden längre. Men nu dyker ett bekant namn från Dalstjärnan upp igen.

Rivella har valt Bengt Gessle till ersättare i styrelsen för Rivella. Gessle, vars lillebror heter Per, är advokat från Helsingborg och har i flera år haft uppdrag för Henrik Rask-Pedersens räkning. Rask-Pedersen var en av huvudmännen i Dalstjärnan.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Rivellas bolagsordning behöver styrelsen bara bestå av två personer. Förutom ersättaren Bengt Gessle sitter Charlotte Egsgaard Sörensen, som företräder ägarbolaget Farmington Holding, som ordinarie ledamot och Eva Skärström är revisor.

Ändringarna i styrelsen är ännu inte registrerade hos Bolagsverket då det foto på styrelseledamoten Charlotte Egsgaard Sörensen som krävs var av undermålig kvalitet och den nya bild som Bolagsverket begärt inte inkommit ännu.

Annons

Förhandlingsledare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge konstaterar att Omnigruppen ljög på mötet då de lovade att all kontakt med Dalstjärnans företrädare skulle vara bruten. Han är också orolig för Rivellas ekonomi:

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Rivella köpte lägenheterna för 55 miljoner kronor som man lånade i Max bank. Nu har den banken gått i konkurs och Danske bank som tog över vill tvinga Rivella till en försäljning så att de kan få tillbaka sina pengar.

Rivella har via Fastighetsägarföreningen kallat till förhandling om nya hyror. Hem & Hyra skrev i förra veckan om att Hyresgästföreningen ställer villkor redan innan förhandlingen startat. 

Annons

Hem & Hyra har inte kunnat nå företrädare för Rivella eller Omniagruppen för en kommentar.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.