HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Coronaoro fick mötesdeltagare i Jönköping att stanna hemma

Jönköping Med förbundsordförande Marie Linder som dragplåster hoppades Hyresgästföreningen Vätterbygden på stor uppslutning vid årets årsmöte. Men hälften av de anmälda kom inte och ett flertal hänvisade till coronaviruset.

— Vi hade 80 anmälda men i går och i dag har jag fått 20 återbud. Några har påtalat att det är på grund av corona, säger Gabriela Panevska-Ilik, boendeutvecklare på Hyresgästföreningen i Jönköping.

Lika många valde att inte dyka upp utan att avanmäla sig, vilket innebar att det bara var 41 medlemmar på plats när årsmötet drog i gång på torsdagskvällen.

Läs ocksåHallstahem ger hyresreduktion till lokalhyresgäster

— Det är jättetråkigt. Vi hade ganska stora förväntningar. Jag tror att det är corona som påverkar, säger Gabriela Panevska-Ilik.

Funderade ni på att ställa in mötet?

— Nej, men vi har fått direktiv om hur vi ska hantera lokalerna. Det finns handsprit, vi skakar inte hand och försöker hålla lite distans.

Läs ocksåBostadsbolag erbjuder småföretagare halverad hyra

Gabriela Panevska-Ilik säger att hon har full förståelse för att många väljer att inte komma med det läge som råder.

— Det är lätt att förstå det faktiskt.

Två av de medlemmar som inte lät coronaviruset hålla dem hemma var Regina Weltzien och Eva Borg.

Läs ocksåCoronakrisen: Andersbergsfestivalen ställs in

— Jag kramar inte någon just nu. Och så funderade jag på hur de skulle göra med maten här, om det skulle vara buffé. Men det var det ju inte som tur var. Jag är inte orolig men tänker på att tvätta händerna ofta, säger Eva Borg.

Regina Weltzien och Eva Borg är inte oroliga för att drabbas av coronaviruset.

De som ändå kom fick höra Marie Linder prata bland annat om vikten av att engagera sig i sitt bostadsområde och hur hennes eget engagemang i Hyresgästföreningen startade. Hon berättade också om den kampanj mot marknadshyror som föreningen driver och varför det är viktigt för föreningen att växa. Målet är att minst hälften av alla hyresgäster ska vara medlemmar 2027. Hon berörde också coronaviruset.

— Hyresgästföreningen följer det som Folkhälsomyndigheten rekommenderar så vi försöker ha våra möten men tänker på det här att tvätta händer och inte skaka hand och så vidare, säger Marie Linder.

Vid årsmötet formerades den styrelse som ska leda Vätterbygdens arbete det kommande året. Ordförande Johnny Gustafsson har fortfarande ett år kvar på sitt mandat. Han berättar att föreningen planerar att testa nya grepp framöver:

— Vi ska göra fler aktiviteter, synas mer. Bland annat har vi tänkt att ha speakers corner på någon central plats ute på stan, säger han.

Läs också Asylsökande kan mista ersättning vid flytt till Göteborg Bostadsförmedling: Ta inte med familjen på lägenhetsvisning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.