HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

De boende fortsätter kämpa

Göteborg Ett steg åt rätt håll – men ingen seger. Aktionsgruppen Spannlandsgatan firar inte den kapade hyreshöjningen. De vill fortfarande att hela renoveringen förhandlas om.

Aktionsgruppen Spannlandsgatan föddes som en reaktion mot renoveringsplanerna och de efterföljande hyreshöjningarna som presenterades för de boende före sommaren.

Deras protester har bidragit till Familjebostäders omtag.

Läs ocksåHyresprotest i Högsbo gav effekt

Men beskedet om att hyreshöjningen nu blir lägre än väntat möts av ljumma känslor.

– Det är bättre än inget. Men jag ser det mer som ett tecken på att vi har rätt. Det innebär att vi inte ska ge oss, säger Lotta Klemensson, hyresgäst och en av de drivande i aktionsgruppen.

– Det är fortfarande alldeles för höga hyreshöjningar. Enligt de underlag de presenterat om vad som är vanligt underhåll och vad som är standardhöjande är det en väldigt liten del som ska vara hyreshöjande. Och vi ska inte betala för rent underhåll.

Läs ocksåProtester inför upprustning i HögsboHyresgästerna Lotta Klemensson, Eva-Britt Törnqvist och Ralf Berntsson utanför huset som ska renoveras på Spannlandsgatan.
Läs också Michel jobbade mot "renovräkningar" – stängs av från uppdrag i Hyresgästföreningen Renovering höjer hyror i Kungälv: "Blir alldeles för dyrt för mig" Trots hyresgästernas protester – hyrorna kan höjas 61 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.