Annons

De boende fortsätter kämpa

Göteborg Ett steg åt rätt håll – men ingen seger. Aktionsgruppen Spannlandsgatan firar inte den kapade hyreshöjningen. De vill fortfarande att hela renoveringen förhandlas om.

Aktionsgruppen Spannlandsgatan föddes som en reaktion mot renoveringsplanerna och de efterföljande hyreshöjningarna som presenterades för de boende före sommaren.

Deras protester har bidragit till Familjebostäders omtag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men beskedet om att hyreshöjningen nu blir lägre än väntat möts av ljumma känslor.

Annons

– Det är bättre än inget. Men jag ser det mer som ett tecken på att vi har rätt. Det innebär att vi inte ska ge oss, säger Lotta Klemensson, hyresgäst och en av de drivande i aktionsgruppen.

– Det är fortfarande alldeles för höga hyreshöjningar. Enligt de underlag de presenterat om vad som är vanligt underhåll och vad som är standardhöjande är det en väldigt liten del som ska vara hyreshöjande. Och vi ska inte betala för rent underhåll.

Annons
Läs ocksåHyresprotest i Högsbo gav effekt
Läs också Protester inför upprustning i Högsbo Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.