Annons

”De sade inte att det var en väldigt hög prislapp”

Öckerö Öbo berättade inte vad de nya miljöstationerna skulle kosta. Det menar Göran Moberg, förhandlare på Hyresgästföreningen
Foto: Gustaf Görfelt
De nya miljöhusen är en del i Öckerö Bostads AB:s krav på att få höja hyrorna med sammanlagt 4,3 procent.

– Hyresgästerna fick information om vad bolaget ville göra, men de sade inte att det var en väldigt hög prislapp, säger han.

Att lägga över två miljoner kronor på åtta soprum är inte rimligt, anser Göran Moberg. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är en sak att göra dåliga investeringar, men det är inte rimligt att skicka räkningen till hyresgästerna. Jag tror det blir hård diskussion om detta även i år, säger han.

Göran Moberg tycker över huvud taget att Öbo i allt för hög grad vill ta igen alla sina kostnader genom att höja hyran.

Annons

– Man kan gneta och spara istället. Ett höjningskrav på tre procent är fullkomligt orimligt i dagens ekonomiska verklighet. Och är det verkligen rimligt att befintliga hyresgäster ska vara med och betala för nybyggen? De hyror man sätter i nyproduktion bär i allra högsta grad sina egna kostnader, säger Moberg.

Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

Hyresgästföreningen är även kritisk till idéerna om att sälja ut hyresrätter för att få pengar till att bygga nya.

– Åtskilliga privata bolag bygger nytt utan att fördela om sina tillgångar. De behöver inte det, de lever på de hyror de får in.

LÄS MER:

Annons
Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Nya sophus kan höja hyran

Hela listan: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland

Pengar i en portmonnä.
Läs också Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.