Annons

”Det är inget jätteavstånd”

Linköping Brandrisken gör att Willhem inte tänker bygga upp återvinningsrummet på Stiglötsgatan. I stället vill man hitta en ny lösning för hela området, enligt fastighetschef Peter Särud.

– Det här källsorteringsrummet låg mycket nära ett bostadshus och det är inte lämpligt, säger Peter Särud.

Bland Willhems hyreshus i Skäggetorp i Linköping finns flera likadana bodar och dessa ska på sikt tas bort på grund av att eventuella bränder riskerar att sprida sig till lägenheterna. Ett annat skäl är att man vill få bort tung trafik från gårdarna. I dag måste lastbilar köra in där vid tömning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi för diskussioner med Tekniska verken om olika lösningar.

Något färdigt förslag finns dock inte och Peter Särud kan inte heller säga när frågan är löst.

Varför tar det så lång tid?

Läs ocksåFettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bortTill vänster en fettklump i Norrköping som väger över 40 ton. Till höger Andreas Ahnström, Tekniska verken, som inspekterar i en pumpstation.

– Vi har testat en variant med ett litet hus med luckor men det fungerade inget bra. Hyresgästerna tyckte att det blev stökigt runt omkring och det drog också till sig en del ohyra. Vi avbröt därför det försöket i början av året och nu håller vi på och tittar på andra alternativ.

Annons

Willhem har överklagat hyresnämndens beslut, som innebär att företaget riskerar vite om inte återvinningsrummet byggs upp igen eller ersätts av en annan likvärdig lösning inom de närmaste månaderna.

– Vi har haft en dialog med våra jurister och deras tolkning är att beslutet är felaktigt. Det finns krav på att vi måste ha sophantering, men återvinning är vi inte skyldiga att tillhandahålla, säger Peter Särud.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Är det rimligt att en äldre person tvingas gå 400 meter tur och retur för att återvinna?

– Det är inget jätteavstånd. Eftersom det bara är en person som har klagat så ser vi det inte som något stort problem.

Han försäkrar dock att Gunnel Sandberg ska få närmare till återvinningsrummet framöver.

Annons

– Vi nonchalerar inte det här, men vi behöver tid på oss för att kunna se över hela området samtidigt, säger Peter Särud.

Willhem har cirka 2 500 lägenheter i Skäggetorp.

Läs även: För långt till återvinning – nu hotas Gunnels värd av vite

Läs också Så återvinner du ditt fett på rätt sätt Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.