HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Diös vill höja hyror 56 procent

Gävle Diös vill höja hyrorna efter renoveringen av sina radhus i det så kallade Wasahuset med över 50 procent. Hyresgästföreningen har sagt nej och ärendet kommer att tas upp i hyresnämnden under hösten.
Foto: Lena Mattsson
Diös renoverar Wasahuset. Efter renoveringen vill de ha hyror som är över 50 procent högre än de är i huset i dag.

Diös renoverar nu det så kallade Wasahuset vid Nygatan/Kaplansgatan. I den första etappen ska det stora glastaket delvis göras om och sedan ska de 25 radhuslägenheterna och därefter de 31 lägenheterna i huset renoveras.

Efter renoveringen vill Diös höja hyrorna för radhuslägenheterna med 55 procent för fyror och 56 procent för treor. I kronor räknat innebär höjningen att hyrorna höjs från 7 512 kronor till 11 750 kronor i månaden för trerummare och från 8 398 kronor till 13 050 kronor i månaden för fyrarummare.

Läs ocksåSå vanligt är det att värden hotar med vräkning

Diös, som företräds av Fastighetsägarna, skriver till hyresnämnden att lägenheterna i Wasahuset efter renoveringen kommer att hålla nyproduktionsstandard. Det är ett argument som Owe Hellberg, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, inte tror kommer att hålla.

När hyresnämnden kommer att ta upp ärendet är ännu inte bestämt.

Läs också Nya hyror på Öckerö Nya hyror för studenter i Göteborg Alingsåshem och Hyresgästföreningen oeniga - går till medling Den första april får boende i Höörs allmännytta höjd hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.