Annons

Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – tvingas flytta

Kungsbacka Psykiska problem ursäktar inte att jaga och hota en tonårig sommarjobbare till livet. Nu tvingas en kvinna i Kungsbacka lämna sin lägenhet. Incidenten förra sommaren blev droppen efter en längre tid av störningar.
Foto: Pixabay
Tonåringen sommarjobbade för en Kungsbackavärd när han i somras blev jagad och dödshotad av en hyresgäst. Kvinnan polisanmäldes och mister nu sin lägenhet.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyreshuset i Kungsbacka, där grannarna gång på gång klagat hos värden. Bostadsbolaget har under en längre tid samlat störningsrapporter som gäller en av hyresgästerna.

Rapporterna vittnar om att kvinnan skrikit på sin balkong, spelat hög musik, gråtit och gapat hysteriskt och pratat högljutt i telefon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Från balkongen påstås kvinnan ha kastat ner brinnande fimpar, använda hygienartiklar, kläder och skräp. Hon uppges också ha varit otrevlig och hotfull mot grannarna.

Hyresvärden har varnat kvinnan flera gånger, och även besökt henne tillsammans med en boendepedagog.

Det har inte hjälpt. I stället har flera olika grannar på nytt hört av sig till värden. En julifredag förra året inträffade en extra allvarlig incident, som flera grannar blev vittnen till.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Det började med att kvinnan från sin balkong skällde ut en tonåring som sommarjobbade för hyresvärden. Sedan ska hon ha rusat ut ur huset, mot den skrämde sommarjobbaren.

Tonåringen fick springa medan hon jagade honom och hotade att döda honom. Jakten fortsatte trots att en tillskyndande arbetsledare försökte stoppa kvinnan.

Situationen lugnade ner sig först när polisen kom till hyreshuset. Bostadsbolaget polisanmälde händelsen.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Kvinnan har via sitt ombud förklarat att hon har flera diagnoser. De gör det svårt för henne att få vardagen att fungera.

Annons

Men när ärendet prövades rättsligt i slutet av förra året tog hyresnämnden ingen hänsyn till det. I stället konstaterade hyresnämnden att bevisningen på omfattande störningar var tydlig. Framför allt ansågs attacken på den tonårige sommarjobbaren som ”mycket allvarlig”. Hyresnämnden gav därför hyresvärden rätt att riva hyreskontraktet.

Ärendet överklagades till hovrätten. Men hyresgästen har senare valt att dra tillbaka överklagandet. Det innebär att hyresnämndens beslut står fast, och att kvinnan mister lägenheten.

Läs också Malen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig själv Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.