HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – tvingas flytta

Kungsbacka Psykiska problem ursäktar inte att jaga och hota en tonårig sommarjobbare till livet. Nu tvingas en kvinna i Kungsbacka lämna sin lägenhet. Incidenten förra sommaren blev droppen efter en längre tid av störningar.
Foto: Pixabay
Tonåringen sommarjobbade för en Kungsbackavärd när han i somras blev jagad och dödshotad av en hyresgäst. Kvinnan polisanmäldes och mister nu sin lägenhet.

Hem & Hyra har tidigare berättat om hyreshuset i Kungsbacka, där grannarna gång på gång klagat hos värden. Bostadsbolaget har under en längre tid samlat störningsrapporter som gäller en av hyresgästerna.

Rapporterna vittnar om att kvinnan skrikit på sin balkong, spelat hög musik, gråtit och gapat hysteriskt och pratat högljutt i telefon.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Från balkongen påstås kvinnan ha kastat ner brinnande fimpar, använda hygienartiklar, kläder och skräp. Hon uppges också ha varit otrevlig och hotfull mot grannarna.

Hyresvärden har varnat kvinnan flera gånger, och även besökt henne tillsammans med en boendepedagog.

Det har inte hjälpt. I stället har flera olika grannar på nytt hört av sig till värden. En julifredag förra året inträffade en extra allvarlig incident, som flera grannar blev vittnen till.

Läs ocksåHård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne"

Det började med att kvinnan från sin balkong skällde ut en tonåring som sommarjobbade för hyresvärden. Sedan ska hon ha rusat ut ur huset, mot den skrämde sommarjobbaren.

Tonåringen fick springa medan hon jagade honom och hotade att döda honom. Jakten fortsatte trots att en tillskyndande arbetsledare försökte stoppa kvinnan.

Situationen lugnade ner sig först när polisen kom till hyreshuset. Bostadsbolaget polisanmälde händelsen.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Kvinnan har via sitt ombud förklarat att hon har flera diagnoser. De gör det svårt för henne att få vardagen att fungera.

Men när ärendet prövades rättsligt i slutet av förra året tog hyresnämnden ingen hänsyn till det. I stället konstaterade hyresnämnden att bevisningen på omfattande störningar var tydlig. Framför allt ansågs attacken på den tonårige sommarjobbaren som ”mycket allvarlig”. Hyresnämnden gav därför hyresvärden rätt att riva hyreskontraktet.

Ärendet överklagades till hovrätten. Men hyresgästen har senare valt att dra tillbaka överklagandet. Det innebär att hyresnämndens beslut står fast, och att kvinnan mister lägenheten.

Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.