Annons

Få feminister i Hyresgästföreningen

Nyheter ​Hyresgästföreningen är knappast en feministisk organisation om man frågar ombuden. Vartannat ombud vid helgens förbundsstämma svarar ett klart nej på frågan om de är feminister. Bara var tredje svarar ja.
Hem & Hyra har gjort en enkät bland Hyresgästföreningens stämmoombud. 130 av de 150 ombuden har svarat på frågor om bostadspolitik, kamphundar, balkongrökning, bland annat.
Bara vart fjärde ombud tycker att man ska förbjuda hyresgäster att röka på balkongen. Däremot vill hälften av dem att kamphundar ska förbjudas.
När det gäller övervakningskameror går meningarna isär. Vartannat ombud vill inte ha kameror i sitt bostadsområde, grannsamverkan är bättre tillägger någon. Det är något färre ombud som är emot jämfört med Hyresgästföreningens medlemmar. När Hem & Hyra nyligen frågade medlemmarna sa sex av tio nej till övervakningskameror.
 
Två tredjedelar säger nej till att Hyresgästföreningen ska företräda bostadsrättsinnehavare och bara vart femte ombud vill att Hyresgästföreningen inte bara ska företräda hyresgäster utan också bostadsrättsinnehavare.  Det var också förslag som röstades ner under stämman.
I stort sett alla stämmoombud, 96 procent, bor i hyresrätt, två av tre hos allmännyttan och en tredjedel hos privata värdar. Däremot tycker bara två av tre att det ska vara ett krav att förtroendevalda i Hyresgästföreningen bor i hyresrätt.
Ännu tydligare svarar ombuden på frågan om de skulle köpa sin lägenhet vid en ombildning. Närmare nio av tio, 86 procent, av de ombud som bor i hyresrätt svarar nej på den frågan.
Nio av tio av ombuden tycker att slutligen att Hem & Hyra är bra eller mycket bra. Och hälften av ombuden besöker Hem & Hyra på nätet någon gång i månaden, var fjärde är ute på www.hemhyra.se varje vecka.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.