HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fastighetsägarna begär högre hyror på flera orter

Östergötland Fastighetsägarna begär en hyreshöjning på 60 kronor per lägenhet oavsett storlek i Ödeshög, Kinda, Ydre och Boxholm. Sammanlagt 111 hyresgäster berörs.

Robert Bendz, fastighetskonsult på Fastighetsägarna GFR, säger att det är allmänna kostnadsökningar som ligger bakom hyreskravet. Men mer än så vill han inte kommentera yrkandet i dag.

Är de allmänna kostnadsökningarna lika stora i de fyra kommunerna eftersom ni begär lika stor hyreshöjning?

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Jag kommenterar inte en pågående förhandling, säger Robert Bendz.

Annons

Men Evelin Davidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen, är kritisk mot upplägget.

– Vi måste titta på varje kommun för sig och se hur taxor och annat förändras. Det kan också vara stor skillnad i hur bostadsbestånden ser ut, säger Evelin Davidsson.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

Hon hoppas därför att berörda hyresgäster ska lämna information och synpunkter som kan vara ett stöd vid förhandlingen.

Annons

60 kronor per lägenhet skulle innebära en höjning med 1,2 procent i Kisa, 1 procent i Boxholm, 1,15 procent i Ödeshög och 1,3 procent i Ydre.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.