Annons

Fick varning efter cykelbråk – ber hyresnämnden om hjälp

Nyheter Ett cykelbråk där ord står mot ord kan ha kostat Ulf Nilsson förtur till en marklägenhet. Nu ska hyresnämnden medla om saken.

Det hela började när Ulf Nilssons lägenhet skulle renoveras för ett par år sedan. Han motsatte sig Helsingborgshems planer men sa ja när han fick förslaget att få förtur till en marklägenhet. Det var i alla fall så Ulf Nilsson uppfattade det. Han har svåra skador i höft, knän, rygg och har svårt att gå.

För cirka ett år sedan förändrades allt. Hyresvärden ville att han skulle flytta cyklar som han förvarade i ett gemensamt förråd och skulle inte han göra det skulle värden flytta dem. Enligt hyresvärden handlade det om 16 cyklar, enligt Ulf Nilsson 10-12.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Enligt Helsingborgshems fastighetsskötare blev han hotad och bolaget skriver i sin inlaga till hyresnämnden att den anställde fick höra att han skulle ”fixas”. Ulf Nilsson säger att han blev arg.

– Jag sa att jag då skulle anmäla honom för stöld,

Annons

Ulf Nilsson fick en skriftlig varning och hot om att sägas upp. Senare fick han höra att varningen skulle sparas och att han inte längre hade förtur.

Läs ocksåVärden vill vräka för vanvård - ifrågasatta bilder blir bevisningEn tvådelad bild som visar två belamrade och smutsiga rum. Ett badrum med en skitig toalettstol och golvet täckt av svarta avfallspåsar. Ett rum med en mycket smutsig säng utan sängkläder, omgiven av diverse skräp och flera kartonger rödvin av märket "Wanted Zin".

Nu har han vänt sig till hyresnämnden för att få bort varningen.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte om det skulle hjälpa men jag skulle i alla fall hamna i ett bättre läge om varningen togs bort. Jag tycker inte man ska kunna få en varning när ord står mot ord, säger han. 

Helsingborgshems jurist skriver till hyresnämnden att de inte har fått någon ”ansökan” om förtur och ”uppgiften om att förtur skulle utlovats i samband med ombyggnaden av fastigheter ställer sig hyresvärden mycket tveksam till”.

Annons
Läs ocksåParterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningarEn delad bild med en frilagd ung kvinna, en bild över ett bostadsområde och en skylt med texten Helsingborgshem på en tegelfasad.

De skriver också att de ser mycket allvarligt på händelsen som föranledde varningsbrevet och ”Hot mot vår personal är oacceptabelt”.

Medling i ärendet kommer att ske 9 december.

Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.