HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fick varning efter cykelbråk – ber hyresnämnden om hjälp

Nyheter Ett cykelbråk där ord står mot ord kan ha kostat Ulf Nilsson förtur till en marklägenhet. Nu ska hyresnämnden medla om saken.

Det hela började när Ulf Nilssons lägenhet skulle renoveras för ett par år sedan. Han motsatte sig Helsingborgshems planer men sa ja när han fick förslaget att få förtur till en marklägenhet. Det var i alla fall så Ulf Nilsson uppfattade det. Han har svåra skador i höft, knän, rygg och har svårt att gå.

För cirka ett år sedan förändrades allt. Hyresvärden ville att han skulle flytta cyklar som han förvarade i ett gemensamt förråd och skulle inte han göra det skulle värden flytta dem. Enligt hyresvärden handlade det om 16 cyklar, enligt Ulf Nilsson 10-12.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Enligt Helsingborgshems fastighetsskötare blev han hotad och bolaget skriver i sin inlaga till hyresnämnden att den anställde fick höra att han skulle ”fixas”. Ulf Nilsson säger att han blev arg.

– Jag sa att jag då skulle anmäla honom för stöld,

Ulf Nilsson fick en skriftlig varning och hot om att sägas upp. Senare fick han höra att varningen skulle sparas och att han inte längre hade förtur.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Nu har han vänt sig till hyresnämnden för att få bort varningen.

– Jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet inte om det skulle hjälpa men jag skulle i alla fall hamna i ett bättre läge om varningen togs bort. Jag tycker inte man ska kunna få en varning när ord står mot ord, säger han. 

Helsingborgshems jurist skriver till hyresnämnden att de inte har fått någon ”ansökan” om förtur och ”uppgiften om att förtur skulle utlovats i samband med ombyggnaden av fastigheter ställer sig hyresvärden mycket tveksam till”.

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

De skriver också att de ser mycket allvarligt på händelsen som föranledde varningsbrevet och ”Hot mot vår personal är oacceptabelt”.

Medling i ärendet kommer att ske 9 december.

Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Helsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.