HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förlikning i hyresnämnden – hyran höjs 18,5 procent

Gävle Det blev förlikning mellan hyresvärden och hyresgästerna på Valbogatan. Värden ville höja hyran med 30 procent men fick nöja sig med 18,5 procent.

När Hem & Hyra besökte hyresgästerna på Valbogatan i somras fanns mängder av brister; flagnande fasad, smutsiga tvättstugor som inte underhållits på länge, trapphus utan belysning och stark mögellukt i källaren. Bland annat.

Trots fastighetens och de enskilda lägenheternas dåliga skick ville hyresvärden Adam Erlandsson höja hyrorna med 30 procent och gick till hyresnämnden med sitt krav.

Läs ocksåKommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst

I förra veckan möttes parterna och det blev en förlikning. Hyrorna höjs med sammanlagt 18,5 procent. Hälften av höjningen tas ut från december och resten från mars.

– Ja, det är i alla fall bättre än att få en höjning på 30 procent säger hyresgästen Thomas Hansson med en suck.

Vissa förbättringar har gjorts, fasaden har målats, förråd har byggts och en upprustning av tvättstugan har påbörjats. Enligt överenskommelsen ska renoveringen av tvättstugan och arbeten på fönster och balkonger vara färdiga 1 december för att överenskommelsen ska gälla.

Läs ocksåAnklagades för allvarliga störningar – därför får hyresgästen behålla kontraktet

– Vi får se hur det går. Om han inte ordnar det han lovat göra kan vi inte betala de nya hyrorna. Nu är hyresnämnden medveten om problemen i alla fall, säger Thomas Hansson. Med en suck.

Läs också Skyllde på att han varit otrogen – slipper bli vräkt Konflikt om renovering i Kortedala – rädsla för hyreschock Hyresgäster vann mot sin värd - därför får de dela på 400 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.