HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fullt ös på barnens höstlov

Nyheter Tre dagar på höstlovet har barnen i Luleå chansen att testa parkour och hiphop-dans gratis i Hälsans hus. Eller att sitta och pyssla och läsa.
Foto: Ulrika Vallgårda
Ronja Bergström Nilsson hjular och går ner i brygga i den stora gymnastikhallen.

– Vi gör det här för att barn och unga ska få lite rörelse, läsning och kul på höstlovet, säger Gunilla Gahnström från Hyresgästföreningen som är medarrangör tillsammans med ABF, Rädda barnen, Luleå stadsbibliotek och Hiphopkonsulten.

Arrangemanget kallas Höst Vibe och är en fortsättning på Summer Vibe som de arrangerade under några veckor i somras i Luleå och i Sundsvall.

Antalet deltagare är begränsat på grund av covid-19 och till dansklasserna har man därför fått anmäla sig i förväg. Intresset har varit stort.

I den stora gymnastikhallen är det full aktivitet.

– De verkar tycka att det är kul och det har varit mycket barn som fått testa att hoppa över plintar, att springa lite på väggarna och göra volter, säger Nore Strandberg, en av ledarna.

Ronja Bergström Nilsson landar elegant efter att ha hjulat ner från den höga mattan.

Ronja Bergström Nilsson, 10 år, bor i en hyresrätt i Gammelstad i Luleå och har kommit hit med sin mamma Therese Nilsson.

– Jag har testat att hjula nerför en hög matta, att gå ner i brygga och att hoppa över plintar, berättar Ronja Bergström Nilsson.

– Det är jättekul för barnen att testa olika saker och framförallt att få röra på sig, säger Therese Nilsson.

Nils Nilsson tycker det är roligt att lära sig nya saker.

Nils Nilsson, 9 år, är också här och testar parkour.

– Jag tycker det är roligt att lära sig nya saker, säger han.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.