HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallands första hyresuppgörelse spikad

Hylte Hyltebostäders hyresgäster blir först i Halland med att få koll på nästa års hyreshöjningar. Det kommunala bostadsbolaget i Hylte höjer hyrorna med 1,35 procent.
Foto: Gry Ellebjerg

Runt om i Sverige förhandlas just nu de årliga hyreshöjningarna. På fredagen blev uppgörelsen mellan Hyresgästföreningen och Hyltebostäder offentlig. För de flesta hyresgäster blir höjningen från första januari 1,35 procent. Det betyder att den som har en hyra på 6 000 kronor får betala 81 kronor mer i månaden. Undantagna är ett par fastigheter där höjningarna blir 0,25 procent. En av fastigheterna är relativt nybyggt och den andra nyss renoverat.

Hyltebostäder hade yrkat på tre procent.
– Så det är klart att vi hade önskat mer men nu blev det så här, säger Charlotta Lindahl, verkställande funktionär.
Bakom 2019 års hyror ligger enligt Hyresgästföreningen bland annat ökat underhåll, taxor och generella kostnadsökningar.
– I budgeten ligger ett nytt underhållssystem som kommer att förbättra vårt planerade underhåll, säger Charlotta Lindahl.

Läs ocksåHyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet

Hyltebostäder har 530 lägenheter. Under flera år hade bolaget problem med tomma lägenheter men trenden vände och idag är i stort sett alla lägenheter uthyrda.

Hyresgästföreningen är nöjd med uppgörelsen.
– Vi är glada att tillsammans ha nått en rimlig överenskommelse, säger Sofie Lindberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne i ett pressmeddelande.

2018 höjdes Hyltebostäder hyrorna med 0,75 procent.

Läs ocksåBesvärliga förhandlingar: Hyran klar i Linde – även för nästa år

 

Läs också Dubbel hyra – då nobbar hyresgäster p-platserna Klart med nya hyror i Älvkarleby Nyanlända fick betala högre hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.