Annons

Hemlösas Hus ordförande − ”Varför äger skattebetalarna Helsingborgshem?”

Nyheter Björn O Anderberg tycker inte att försörjningstagare ska gå via det bostadssociala programmet för att få en lägenhet.

Hem & Hyras artikel om varför Helsingborgshem inte godkänner försörjningsstöd hos lägenhetssökanden har upprört många. En av dem är Björn O Anderberg ordförande i föreningen Frihamnen/Hemlösas Hus i Helsingborg. Han tycker inte att de som har försörjningsstöd ska behöva få en remiss av socialtjänsten för att få en lägenhet.

− Jag tycker inte att det är nödvändigt. Människor som har a-kassa, försörjningsstöd eller sjukpension ska ha samma rätt till lägenhet som alla andra. Varför ska de gå via ett speciellt system? Det är bara att göra det mer byråkratiskt. Ge dem en lägenhet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men behöver inte försörjningsstödtagare mer stöd än andra grupper i samhället?

Annons

− Nej, inte i alla fall. I dag är det många som hamnar mellan stolarna och det enda de behöver hjälp med är en bostad. Det här handlar i grunden om bostadsbrist. I och med att det är brist på bostäder är det fler som slåss om lägenheterna.

− Sen tycker jag vi ska börja fråga oss varför äger skattebetalarna Helsingborgshem? Vad ska vi ha ett kommunalt bostadsbolag till om de inte ger sina medborgare en bostad på lika villkor?

Annons
Läs ocksåSnackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt"Elmi Farhiya, Ishan Binish, Monica Segerfeldt, Salomon Daniel Joby och Joby Daniel.

Läs även: M-politiker i Helsingborg försvarar hårda uthyrningsregler
Kritik mot hårda uthyrningsregler i Helsingborg
S-politiker vill införa individuella prövningar
Professor varnar för att exkludera hyresgäster med försörjningsstöd

Läs också Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Huset var en dödsfälla – Marjo hemlös efter räddningstjänstens beslut: ”Ingen hjälper mig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.