HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hemlösas Hus ordförande − ”Varför äger skattebetalarna Helsingborgshem?”

Nyheter Björn O Anderberg tycker inte att försörjningstagare ska gå via det bostadssociala programmet för att få en lägenhet.

Hem & Hyras artikel om varför Helsingborgshem inte godkänner försörjningsstöd hos lägenhetssökanden har upprört många. En av dem är Björn O Anderberg ordförande i föreningen Frihamnen/Hemlösas Hus i Helsingborg. Han tycker inte att de som har försörjningsstöd ska behöva få en remiss av socialtjänsten för att få en lägenhet.

− Jag tycker inte att det är nödvändigt. Människor som har a-kassa, försörjningsstöd eller sjukpension ska ha samma rätt till lägenhet som alla andra. Varför ska de gå via ett speciellt system? Det är bara att göra det mer byråkratiskt. Ge dem en lägenhet.

Läs ocksåHemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"Hemlös som sitter på en bänk på en tågstation

Men behöver inte försörjningsstödtagare mer stöd än andra grupper i samhället?

Annons

− Nej, inte i alla fall. I dag är det många som hamnar mellan stolarna och det enda de behöver hjälp med är en bostad. Det här handlar i grunden om bostadsbrist. I och med att det är brist på bostäder är det fler som slåss om lägenheterna.

− Sen tycker jag vi ska börja fråga oss varför äger skattebetalarna Helsingborgshem? Vad ska vi ha ett kommunalt bostadsbolag till om de inte ger sina medborgare en bostad på lika villkor?

Annons
Läs ocksåHelsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla"

Läs även: M-politiker i Helsingborg försvarar hårda uthyrningsregler
Kritik mot hårda uthyrningsregler i Helsingborg
S-politiker vill införa individuella prövningar
Professor varnar för att exkludera hyresgäster med försörjningsstöd

Läs också Svalt intresse för statliga pengar – men Uppsala ger Bostad först en ny chans Här är intresset störst för statliga pengar till Bostad först Arboga enda nya kommunen i länet i Bostad först-satsning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.